Jeg elsker kål i alle afskygninger og viser meget gerne min begrejstring med at fylde kurven fuldstændig op i supermarkedet. det resulterer så i at den bliver ufattelig tung og jeg derfor må hente yderligere en kurv til de andre indgredienser.
Når jeg så har kæmpet mig gennem butikken og nået kassen, er det her man skal passe på. For er der noget som kan ødelægge andre menneskers julestemning er det de didkerede sundhedsfanatikere, der bare smider det ene kålhoved op efter det andet.
Jep, jeg kan være en af dem!
Men når jeg når til bunden af kurven og det varme syntetiske kakaopulver ryger op, falder de hævede øjnbryn atter ned på kunderne; "Jojo, hun er normal.."
Nå, men lad os se på kålsalat.
Det er er en af mine favoritter, som altid bliver hevet frem når efteråret dukker op.
Og så er den også bare perfekt til julemad, når du lige skal have lidt frisk salat, som ekstra tilbehør.
Rødkål og hvidkålssalat med abrikoser, valnødder og persille
- Er du ikke vild med hvidkål, så hiv det ud eller erstat med den mildere spidskål - det er også super lækkert i salaten.
- Niks, du behøver ikke riste dine valnødder, men det giver dem lige lidt mere smag. Og hey, har du ikke lige valnødder på lager, så brug hasselnødder.
- Abrikoser giver rødkålssalaten en dejlig sødme og bid - du kan også bruge frisk æble, hvis du er mere til det.
Ingredienser
- ⅕ rødkålshoved, lille
- ⅕ hvidkålshoved, lille
- 1 dl hakket persille
- 6-7 tørrede abrikoser i strimler
- 50 g ristede valnødder
- 2 spsk æbleeddike
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk akaciehonning
- salt
- peber
Sådan gør du
- Snit rødkål og hvidkål meget fint. Bland det sammen med abrikoser og persille. Pisk dressingen sammen og vend den i salaten. Lad den trække 30 min inden servering.
- Top med ristede valnødder og server.
- Herunder er den serveret med marineret kylling og humus.
Skriv en kommentar