I fredags bagte jeg en omgang af disse buns. Hvis du, ligesom jeg, bedst kan lide den bløde midte af kanelsnegle, skal helt sikkert bage dem i en form. De bliver lækre bløde og smovsede og fyldet løber ingen steder.
Opskriften er bare efter mit hoved og indhold i køkkenet. Det amerikanske strejf er formen, som ofte bliver brugt "over there". og selvfølgelig selve kanelsneglen, som har oprindelse derfra.
Som fredag eftermiddag startede med kaffe, kanelsnegle og ren afslapning, sådan blev weekenden her. Efter nogle travle uger, havde jeg behov for en weekend helt uden planer og insulinpumpetanker.
Ret skønt bare, at kunne hive stikket ud og glemme tiden bag computeren. Ja, jeg fik den jo formateret forleden, så fik lige indsigt i, hvor meget jeg har liggende af filer og programmer, som skal ind igen!!! Vældig godt, at kæresten syntes han klarer det bedst - Jeg krediterer med cinnamon buns ;)
Ingredienser
- 25 g gær
- 5 dl letmælk, lunet til fingervarmt
- 1 æg
- 1 spsk akaciehonning
- ½ tsk salt
- 2 tsk stødt kardemomme
- 150 g blødt smør
- 800 g hvedemel
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker - gerne mørkt rørsukker
- 3 spsk kanel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den lunken mælk. Tilsæt æg, honning, salt og kardemomme. Bland halvdelen af melet i dejen sammen med det bløde smør, og rør det godt sammen.
- Tilsæt resten af melet lidt efter lidt mens du ælter dejen godt. Pas på med ikke at tilsætte for meget mel.
- Du skal ælte dejen, mens den er klistret. Efter en æltning på ca. 5 min begynder dejen at samle sig og blive nemmere at ælte.
- Når dejen er smidig og glat dækkes den til med et viskestykke og hæver ca. 1-11/2 time.
- Smør, sukker og kanel røres sammen til en blød, ensartet masse. Det gøres nemmest med en håndmixer.
- Rul dejen ud på en meldrysset bord til en rektangel. på ca. 40x50 cm. Fordel remoncen på dejen i et jævnt lag og rul den sammen til en tyk pølse. Skær stykker på ca. 5 cm og kom dem i en beklædt springform (eller anden form).
- Lad snegle efterhæve mens ovnen varmer til 200 grader. Pensl med sammenpisket æg og bag sneglene midt i ovnen i ca. 20 min. Når de er gyldne og sprøde på toppen tages de ud og afkøler til stuetemperatur.
- Serveres lune.
Noter
Anna
God opskrift med et dejligt resultat til følge. Tak for det!
Loui&bearnaisen
Velbekom - dejlig den kunne bruges :)
Nicoline Roos
Glæder mig at prøve at lave dem om lidt. Synes det var lidt sjovt:
"...og hæver ca. 1-11/2 time" Så de skal hæve mellem 1 og 11 timer eller mellem 1 og indtil den 11. feb? :-)
Kathrine Forster
Hvor ser de gode ud Loui :-) Jeg har tit lavet kanelsnegle og kan som dig også bedst lide snasket i midten, men har sjovt nok aldrig tænkt på at lave dem på denne måde ;-)
Det bliver snart prøvet af :-)
Loui
Tak, kan også kun anbefale at lave dem :) Og især i en form!
Mange hilsner
Louise