En ny kold efterårsuge truer, så jeg starter den lige ud med lidt solid efterårskage. De fleste kan blive enige om at æble og kanel bare er fantastisk sammen og smidt ned i en kage, går det endnu bedre.
Du får smidt danske æbler i nakken for tiden, så gør dig selv den tjenste, at køb en stor pose. De behøver ikke være pæne, glinsende og med masser af voks (ja, det er der på grønne æbler!) for at være appetitlige.
De danske æbler er nemlig allerbedst i bagværk, grød, mos, kompot, gryderetter osv.
Eller, det er sådan jeg bedst kan lide de danske, for JA, jeg er faktisk end af dem, som spiser ret mange grønne voks æbler uden vitaminer, da jeg lidt har en skræk for søde, melede eller stødte æbler.... Så fik jeg lige ødelagt mit ry som madblogger, forbruger og ernæringsstuderende ;) Men, men tilgænggæld er jeg helt vild med de danske æbler, når de har fået en omgang varme.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Opskriften her på æblekage med kanel er fra bogen Mary Berrys baking Bible, som jeg anmeldte for saxo.com forleden. Jeg lavede en halv portion og nogle ændringer ingredienser og fremgangsmåden. Kagen blev mægtig lækker og svampet, lige som sådan en kage skal være. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg tager i køkkenet med hende Mary Berry..
Ingredienser
- 115 g blødt smør, usaltet
- 115 g lyst moscovadosukker
- 100 g selvhævende mel/self-raising flour
- 50 g mandelmel
- 2 tsk bagepulver
- 2 store æg
- 50 g hakkede mandler
- 200 g groftrevne madæbler
- 1 spsk kanel
- Top: hakkede mandler + muscovadosukker
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker sammen til en ensartet masse. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt imellem hvert. I en anden skål blandes selvhævende mel, mandelmel, bagepulver og kanel sammen. Sigt melblandingen i kagen og pisk det sammen. Vend æble og mandler i dejen.
- Beklæd en høj form (lille springform eller lille brødform) med bagepapir. Fordel dejen i formen og drys med hakkede mandler og muscovadosukker.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 35-45 minutter. Det varierer ret meget fra ovn til ovn, så hold øje og prik med en tændstik, for at se om den er bagt.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen nogle minutter. Vend den ud og køl den af på en bagerist.
- Spis den lun eller kold til en kop kaffe eller te.
TIP: Hvis du ikke kan finde muscovadosukker, så brug halv rørsukker, halv brun farin
TIP: Mandler kan udskiftes med valnødder
Xenia
Jeg er enig mht. de danske æbler - min præference går dog godt nok i den modsatte retning, da jeg foretrækker søde æbler :) Jeg har fx lige spist et æble i både med mandelsmør, og æblet var så hvinende surt (for mig), at det nærmest gjorde ondt i min mund ;D
Og denne kage ser forresten ganske lækker ud - jeg elsker æble+mandel-kombien! Det kan være, jeg skal huske den til næste gang, jeg har en anledning til at bage :)
Tina
Mmm... Den lyder og ser rigtig lækker ud! Den skal vist prøves en dag :)