Bagte æbler er noget af det allerbedste når efteråret er ankommet. Æblerne her blev da også spist hurtigere end de kom ud af ovnen - derfor de manglende billeder!
Bagte æbler må være en af de allerbedste efterårs/vinterdesserter og en af de hurtigste, for de tager ingen tid at lave.
Vælg lækre danske æbler, udhul og fyld dem til randen med det syndige fyld. De bagte, varme æbler er bløde og rustikke - perfekt med en klat flødeskum og som afslutning på en vintermiddag. Nogle gange er det mest simple og rustikke det, som er allerbedst. At få sådan et helt bagt æble for sig selv - det er guf for ganen og kan sætte smil på læben, både hos børn og voksne.
Relateret: Apple Hand Pies (små æbletærter med karamel)
Mit guf lige nu er udsigten til juleferie. Det kræver dog nogle lange studiedage inden, men ferien lurer lige om hjørnet! Og hold nu op, den skal gøre godt. Tid til fotografering igen og tid til at være i køkkenet.
Så mens der ventes med længsel på ferie, skal aftenen udnyttes med et halvt hundred siders pensumlæsning, rabarber-te (uhm..) og en snorkende kat på skødet - mægtig god afslutning på en lang mandag. Man kunne også snige et bagt æble ind - det vil slet ikke gøre noget.
Ingredienser
- 4 æbler
- 40 g marcipan
- 40 g smør
- 40 g brun farin
- 2 spsk kanel
- Evt. hakkede nødder
Sådan gør du
- Vask æblerne og udhul dem med en "æbleudhuler" (Ved ikke hvad sådan en hedder rigtig?) eller en skrællekniv. Æblerne skal ikke udhules helt igennem, for så løber al det gode fyld ud!
- Jo større huller, jo mere snasket fyld !
- Bland marcipan, smør, farin og kanel sammen til en ensartet masse. Tilsæt evt. hakkede nødder.
- Fordel fyldet i æblerne og stil dem i et ovnfast fad.
- Bag æblerne ved 150 grader i ca. 20-30 minutter. Bagetiden afhænger meget af æblesort og modning - så hold øje!
- Når æblerne er blevet bløde (men stadig har lidt bid) tages de ud og afkøler 5 minutter.
- Server med letpisket flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
Jette Erbs
Hej Anne,
Det er som at få puttet sin barndom i munden. Min bedstemor og mor lavede det tit da vi var små. Husker stadig Bedstes brændekomfur, hvorfra duften bredte sig ud i det lune køkken. Og nu skal min mand og jeg have det lige om lidt, med æbler fra vores egen have.
Tak for opskriften, for jeg kunne ikke helt huske hvordan.
Mvh Jette
Bettina.1965.
hej med dig :-))))' jeg har læst din blok engang imellem og synes altid dine opskrifter er utrolige herlige. jeg har en masser æbler ude i haven og vil da klart forsøge at lave denne herlige dessert imorgen aften. nu skal det være. lyder bare såååå lækker !!
Anne
Élsker kanelbagte æbler, især luksusversionen med marcipan.
Herhjemme spiser jeg ofte bare bagte æblebåde med sukker, kanel med kold græsk yoghurt som mellemmåltid eller til aftenskaffe (;
Et smule hakkede nødder som drys er heller ikke af vejen.
- Anne
Loui
Hej Anne
Ja, marcipanen er bare fantastisk sammen med æblerne :)
Ofte laver jeg også versionen med æblebåde - det går hurtigt og det er godt + der kræves ikke helt så meget sukker og smør, som til de hele æbler ;) Men det er nu mægtig godt :)