Jeg tog på forlænget weekend i Frederikshavn her i weekend. Derfor også den bragene stilhed på bloggen. Ja, for når man endelig har lidt studiefri, skal det udnyttes i fulde drag denne gang med rigtig decemberhygge hjemme.
Jeg har oftest, eller faktisk altid spist rosenkål fra frost. Lige i en gryde og vupti - så er der grønt tilbehør. Jo, det lugter, men jeg er vild med det.
Men rosenkål kan jo også spises rå - bare de får lidt tilberedning. For det kan bestemt ikke anbefales, at bide i sådan en fætter - helt rå.
Ved at plukke bladene og vende dem med dressing, får man den lækreste salat. Rosenkål er nemlig en del mere mættende end salatblade, da de indeholder de en hel del kostfibre, som er guld for vores krop. Derudover indeholder de nogle plantestoffer, som har god indvirkning på betændelse i led og sener. Så døjer du, så er det bare, at smide rosenkål i indkøbskurven (:
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Hvad er dit forhold til den grønne bandit, rosenkål ?
Udover en masse hygge i weekenden, blev årets julesmåkager også bagt. Så selvom det drilske, mørke vintervejr driller min fotografering for tiden, så fik jeg lidt billeder til bloggen. Selvfølgelig med opskrift.
Ingredienser
- 20 rå rosenkål
- 2 æbler
- 2 forårsløg
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- 2 spsk revet peberrod
- Salt/peber
- Evt. Valnødder
Sådan gør du
- Start med rosenkålene. Tag de første 2-3 blade af rosenkålen og smid dem væk. Resten af bladene plukkes fra hinanden. Gør dette ved alle rosenkålene.
- Skyl rosenkålbladene i koldt vand og tør dem.
- Halver æblerne og skær kernehuset fra. Snit æblerne i meget fine skiver - jo finere, jo bedre.
- Bland rosenkålbladene og æblerne sammen, sammen med finthakkede forårsløg og revet peberrod.
- Pisk olivenolie, æbleeddike, salt og peber sammen til en dressing.
- Hæld dressingen udover salaten og vend det hele sammen. Smag til.
- Drys med hakkede valnødder lige inden servering.
Skriv en kommentar