Spinatpandekager er så lækkert og smager skønt med laks eller andet fyld ovenpå. Både til brunch, frokost, som forret eller til aftensmad. Få opskrift på de nemme pandekager med frossen spinat her
Efter jeg lavede ricottapandekager med både pink skyr og med chokolade, så måtte der eksperimenters med en udgave i det salte køkken.
Det blev til en omgang lækre spinatpandekager.
Bløde, luftige og mættende. Perfekt til brunch, frokost, forret eller bare en nem aftensmad - de duer til det hele. Både lune og kolde. Små og store.
Spinatpandekager
Ricotta: Pandekagerne her med spinat er bagt med ricotta, som en italiensk ost, som minder om flødeost. Du kan købe dem i de fleste supermarkeder og den giver super lækker luftighed og smag til pandekagerne her.
Mælk: Om du bruger skummetmælk, minimælk eller letmælk bestemmer du. De bliver lækre med dem alle. Bruger du kærnemælk, så bliver de lidt mere syrlige, hvilket er rigtig lækkert til fyld af laks.
Spinat: Jeg har brugt frossen spinat i de her spinatpandekager . Husk at vælge den hakkede spinat.
Mel: Der er både almindelig hvedemel og groft mel i opskriften for mere mæthed. Men du kan sagtens udelade den grove mel og i stedet blot bruge hvedemel.
Spinatpandekager med havregryn
En anden mulighed er at lave dine pandekager med havregryn, som også giver super god smag og mæthed. Erstat blot den grove mængde mel med finvalsede havregryn.
Spinatpandekager med fyld
Der er så mange muligheder for at bruge dine spinatpandekager Du kan lave dem små og bruge dem til brunch toppet med varmrøget laks rørt op med cremefraiche, bruge dem til frokost med laks på toppen eller lave dem store og bruge dem til aftensmad med fyld af kylling eller oksekød.
Det gjorde jeg også, hvor jeg fyldte dem med kylling og hummus. Super lækkert og anbefaling herfra.
Frys dine pandekager med spinat
Læg et stykke madpapir eller bagepapir mellem dem og så er de nemme lige at hive op til madpakken
Spinatpandekager med laks
Ingredienser
- 3 æg
- 250 g ricottaost
- 2,5 dl skummetmælk eller kærnemælk
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1,5 dl hvid hvede, eller fx havregryn
- 1 dl hvedemel
- 100 g frossen, hakket spinat - optøet og drænet
- Revet muskatnød
- Friskkværnet peber
Top
- Graved laks
- Forårsløg
- Cremefraiche rørt med citron og dild
Sådan gør du
- Del æggene i blomme og hvider i hver sin skål
- Rør æggeblommerne sammen med ricotta og mælk
- Bland groft mel, bagepulver, muskatnød, salt og hvedemel sammen.
- Sigt melblandingen i væsken og pisk det sammen.
- Bland spinaten i.
- Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen
- Varm en pande op og kom lidt olie på panden
- Kom dejen på panden og bag pandekagerne gyldne på begge sider
Joan
Hej
Kan de laves dagen før?
loui
Hej Joan,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, du kan sagtens lave pandekagerne dagen før og så anrette dem med laks, dressing og forårsløg lige inden de skal serveres. Opbevar dem i kølsekabet og tag dem ud lidt før, så de ikke er så kolde.
Jeg håber, I kan lide dem :-)
Hav en fantastisk dag.
Rikke
Er de bedst kolde el lune?
Loui&bearnaisen
Jeg synes de er bedst kolde :)
Piskeriset
De ser toplækre ud! Pink skyr kender jeg ikke - hvad er der i, siden den er pink?
Loui
HAPS, det var de også ;) Hehe, nej, det er også bare skyr, som er blandet sammen med bær og så bliver det fint pink :D
Malou Klidmoster
Uhm, lækre sager. De vil gøre sig rigtig godt på et moderniseret påskebord.
Weekenden skal bruges på ren afslapning. Lavede langtidsstegt lam i går - så der er mad nok :-)
Loui
Uh ja, det ville slet ikke være dårligt :)
Årh, elsker bare lam!! Jeg kan godt overtage halvdelen, hvis det kniber ;)