• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Abrikoskage med kokosmarengs

    Af Louise | 5 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Abrikoskage med kokosmarengs

    Fredag er lig med fredagskage - i hvert fald når jeg kan snige mig til det. Og det kunne jeg i fredag, hvor jeg kunne forkæle kæresten og kammerater lidt.

    Jeg tømmer stadig køkkenskabe og med både kokosmel og abrikosmarmelade, som skulle udryddes var en kage jo helt perfekt.
    Jeg er mere end vild med abrikosmarmelade og når abrikoserne dukker op senere på årets, skal der laves marmelade i glassevis! Indtil da bliver det en købt italiensk sag.

    Relateret: Hjemmelavet abrikosmarmelade

    Abrikoskage

    Kagen er super hurtig. Jeg lavede en helt enkel sandkagebund, smurte med marmelade og toppede med marengs. Orrrk, den er god (: Og ja, vi kan vist god sige det er en "bedstefarsskæg" bare i luksus udgave, for her er det både marcipan, dobbelt op på marmelade og kokos i marengs.

    Har du ikke lige abrikosmarmelade på lager, så bruge en citrus eller måske en stikkelsbær. Det ville også være mægtigt lækkert.
    Og skal der lidt med krydderi på tilværelsen, så tilsæt revet citronskal eller vanilje til sandkage-dejen. 

    [yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]

    Jeg har et meget træt hoved efter en fuldstændig forrygende aften med den allerbedste pige. Hun blev fejret og det blev sent. Meget sent.
    Så søndagen skal bare bruges på så lidt så muligt. Og hvad mere afslappende end af følge med i Copenhagen marathon? Jeg har nemlig den sejeste, skønneste kusine, som deltager og hun skal heppes på.  Regner med hun kan høre mig helt derovre med min spæde røst (;
     

    Abrikoskage

    Abrikoskage med kokosmarengs

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid15 minutter minutter
    Tilb. tid50 minutter minutter
    Samlet tid1 time time 5 minutter minutter

    Ingredienser

    Dej

    • 250 g blødt smør
    • 225 g sukker
    • 3 æggeblommer
    • 100 g revet marcipan
    • 1,5 tsk bagepulver
    • 400 g hvedemel
    • 2,5 dl sødmælk

    Top

    • 1 glas god abrikosmarmelade
    • 3 æggehvider
    • 200 g flormelis
    • 100 g kokosmel
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Pisk sukker og smør sammen til det er hvidt og luftigt.
    • Tilsæt æggeblommerne et efter et og pisk godt mellem hvert.
    • Vend marcipan i og sigt bagepulver og hvedemel i dejen.
    • Kom mælken i og vend det hele sammen til en jævn masse.
    • Fordel dejen i en lille bradepande, smurt eller beklædt med bagepapir.
    • Bag kagen ved 200 grader i ca. 15-18 minutter. (Kagen skal være fast på toppen, så marmeladen kan smøres på.)
    • Tag kagen ud og smør abrikosmarmeladen ud i et jævnt lag.
    • Pisk æggehviderne stive, mens flormelis tilsættes lidt efter lidt. Når marengsen er blank og sej tilsættes kokosmel og vendes i.
    • Fordel marengsen på kagen i et jævnt lag og lav små toppe.
    • Kom kagen tilbage i ovnen og bag den færdig ved 150 grader i ca. 20-30 minutter.
    • Grill den evt. lidt til sidst for, at få toppen gylden.
    • Tag kagen ud og afkøl den lidt.
    • Ser server lun eller kold.

    Noter

    Abrikosmarmelade kan udskiftes med anden variant.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    [yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Janne Hansen

      maj 20, 2013 at 11:11 am

      Hvor er du sød! :-* Jeg kunne helt sikkert høre dig. Du var med hele vejen og det var en stor hjælp. :-)
      Og så havde jeg selvfølgelig bagt fra en af dine opskrifter - "grove madpakke boller med hytteost" og tilsat kyllingetern, så de ventede da jeg kom i mål. Skønt!!

      Svar
      • Loui

        maj 28, 2013 at 7:47 pm

        Det var godt, sødeste - jeg råbte højt :D
        Du er den sejeste jeg kender <3 Ej, hvor fedt, og godt med kyllingternene så du fik protein - det skal jeg have prøvet af :)

    2. Ulrika - den glade kagekone

      maj 19, 2013 at 2:36 pm

      Mm..marengs! En lækker fredags hygge-kage!
      Kh Ulrika

      Svar
      • Loui

        maj 20, 2013 at 10:45 am

        Yah, marengs gør alting lige en tand bedre :)

    3. A + K = ♥

      maj 19, 2013 at 11:16 am

      Ej, sådan en kunne jeg godt lige sætte tænderne i, er helt hooked på kokos for tiden!

      - Anne

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen