Fredag er lig med fredagskage - i hvert fald når jeg kan snige mig til det. Og det kunne jeg i fredag, hvor jeg kunne forkæle kæresten og kammerater lidt.
Jeg tømmer stadig køkkenskabe og med både kokosmel og abrikosmarmelade, som skulle udryddes var en kage jo helt perfekt.
Jeg er mere end vild med abrikosmarmelade og når abrikoserne dukker op senere på årets, skal der laves marmelade i glassevis! Indtil da bliver det en købt italiensk sag.
Relateret: Hjemmelavet abrikosmarmelade
Kagen er super hurtig. Jeg lavede en helt enkel sandkagebund, smurte med marmelade og toppede med marengs. Orrrk, den er god (: Og ja, vi kan vist god sige det er en "bedstefarsskæg" bare i luksus udgave, for her er det både marcipan, dobbelt op på marmelade og kokos i marengs.
Har du ikke lige abrikosmarmelade på lager, så bruge en citrus eller måske en stikkelsbær. Det ville også være mægtigt lækkert.
Og skal der lidt med krydderi på tilværelsen, så tilsæt revet citronskal eller vanilje til sandkage-dejen.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Jeg har et meget træt hoved efter en fuldstændig forrygende aften med den allerbedste pige. Hun blev fejret og det blev sent. Meget sent.
Så søndagen skal bare bruges på så lidt så muligt. Og hvad mere afslappende end af følge med i Copenhagen marathon? Jeg har nemlig den sejeste, skønneste kusine, som deltager og hun skal heppes på. Regner med hun kan høre mig helt derovre med min spæde røst (;
Ingredienser
Dej
- 250 g blødt smør
- 225 g sukker
- 3 æggeblommer
- 100 g revet marcipan
- 1,5 tsk bagepulver
- 400 g hvedemel
- 2,5 dl sødmælk
Top
- 1 glas god abrikosmarmelade
- 3 æggehvider
- 200 g flormelis
- 100 g kokosmel
Sådan gør du
- Pisk sukker og smør sammen til det er hvidt og luftigt.
- Tilsæt æggeblommerne et efter et og pisk godt mellem hvert.
- Vend marcipan i og sigt bagepulver og hvedemel i dejen.
- Kom mælken i og vend det hele sammen til en jævn masse.
- Fordel dejen i en lille bradepande, smurt eller beklædt med bagepapir.
- Bag kagen ved 200 grader i ca. 15-18 minutter. (Kagen skal være fast på toppen, så marmeladen kan smøres på.)
- Tag kagen ud og smør abrikosmarmeladen ud i et jævnt lag.
- Pisk æggehviderne stive, mens flormelis tilsættes lidt efter lidt. Når marengsen er blank og sej tilsættes kokosmel og vendes i.
- Fordel marengsen på kagen i et jævnt lag og lav små toppe.
- Kom kagen tilbage i ovnen og bag den færdig ved 150 grader i ca. 20-30 minutter.
- Grill den evt. lidt til sidst for, at få toppen gylden.
- Tag kagen ud og afkøl den lidt.
- Ser server lun eller kold.
Janne Hansen
Hvor er du sød! :-* Jeg kunne helt sikkert høre dig. Du var med hele vejen og det var en stor hjælp. :-)
Og så havde jeg selvfølgelig bagt fra en af dine opskrifter - "grove madpakke boller med hytteost" og tilsat kyllingetern, så de ventede da jeg kom i mål. Skønt!!
Loui
Det var godt, sødeste - jeg råbte højt :D
Du er den sejeste jeg kender <3 Ej, hvor fedt, og godt med kyllingternene så du fik protein - det skal jeg have prøvet af :)
Ulrika - den glade kagekone
Mm..marengs! En lækker fredags hygge-kage!
Kh Ulrika
Loui
Yah, marengs gør alting lige en tand bedre :)
A + K = ♥
Ej, sådan en kunne jeg godt lige sætte tænderne i, er helt hooked på kokos for tiden!
- Anne