Den lækreste tuc kage, som er fyldt med rabarber, marcipan og flødeskum og smager helt fantastisk. Få opskriften på den nemme rabarberkage med tuckiks-bund og flødeskum her.
Tuc kiks kage eller faktisk en rabarberkage med tuckiksbund.
Hurra for rabarber! Jeg er gået lidt i selvsving over de fine stængler og da en kagemulighed bød sig i sidste uge, ja, så slog rabarberne til igen!
Jeg kan uden tvivl sige, at det til dato er den allerbedste rabarberkage jeg har bagt. Sådan en kage med tuckiks er bare perfekt og indeholder alle mine yndlings herligheder; rabarber, marcipan, tuckiks, nødder og flødeskum.
Tuc kage med rabarber og flødeskum
Tuckage med rabarberskum
Tuckagen her er med et lag rabarberkompot og så flødeskum, men du kan sagtens blande de to til en lækker rabarberskum og komme ovenpå kagen.
Der smager også fantastisk og ser super fint ud med det lyserøde rabarberskum på toppen.
Tuc kage med frugt
Er du ikke vild med rabarber, så kan du sagtens lave den her tuc kage med lige præcis, den frugt, som du er vild med eller som lige er i sæson. Og både frisk frugt og frugtkompot er lækkert at bruge.
Frisk frugt: Fordel flødeskum på bunden og top med friske hindbær, jordbær, blåbær eller lav et bærmix, som ser super lækkert ud på en sommerkage
Frugtkompot: Både æblekompot, hindbær og stikkelsbærkompot er rigtig lækker erstatning for rabarber.
Holdbarhed og frysning
Kan en tuc kage laves på forhånd? Jeps, du kan nemt lave bunden med tuckiks dagen i forvejen og så toppe med frugt og flødeskum lige inden servering.
Dog kan bunden ikke fryses, så mister den sin lækre sprødhed. Så spis kagen frisk, mens den er allerbedst.
Flere lækre kager
Rabarberkage med tuckiks-bund og flødeskum
DET SKAL DU BRUGE
- 1 springform 22-24 cm
Ingredienser
Bund
- 3 æggehvider
- 200 g sukker
- 100 g hasselnøddemel eller mandelmel
- 1 pakke knuste tuc-kiks
- 75 g revet marcipan
Frugtkompot
- 500 g rabarber i tern, eller hindbær, solbær, stikkelsbær, blommer, brombær osv.
- 1 dl sukker
- ½ dl vand
- 1 vaniljestang, eller 1 tsk vaniljepulver
Top
- 2,5 dl piskefløde
- Hakkede hasselnødder eller mandler - gerne ristede
Sådan gør du
Bund:
- Pisk æggehviderne stive.
- Kom lidt af sukkeret i øggehviderne, mens der piskes. Blev ved indtil alt sukkeret er kommet i og er "opløst" i hviderne. Det tager 4-5 minutter.
- Tilsæt hasselnøddemel, knuste tuckiks og revet marcipan til æggehvidemassen og bland det hele godt sammen.
- Hæld massen i en smurt springform (22 cm)
- Bag bunden ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter.
- Tag bunden ud og afkøl lidt i formen.
Rabarberkompot:
- Imens laves rabarberkompotten.
- Kom rabarbertern, sukker, vaniljekorn+stang og vand i en gryde. Kog det op og lad det koge nogle minutter. Rabarberne skal ikke koge ud!
- Tag kompotten af varmen og lad den afkøle lidt.
- Fordel den lune kompot på den lune bund, mens bunden stadig er i springformen.
- Lad kagen afkøle og sætte sig nogle timer - gerne natten over.
Servering:
- Pisk fløden til skum og fordel det på kagen.
- Drys med hakkede nødder og server straks.
Noter
Lis
Kan jeg måske bruge frosne rabarber?
Er kagen ikke super svær at få ud fra springformen?
Loui&bearnaisen
Hej Lis
Ja, det kan du sagtens - er de meget vandede, så tilsæt evt. lidt majsstivelse.
Nej, det synes jeg ikke. Jeg har bagepapir i bunden af formen.
Mange hilsner
Louise
Trine
Hejsa,
Forbliver bunden sprød, når den har stået i køleskabet med rabarberkompot på toppen?:)
Loui&bearnaisen
Hej Trine
Bunden skal ikke være super sprød, det er mere ovre i en makronbund i kagen her :)
Mange hilsner
Louise
Hanne
Wauw den er god. Mine rabarber var kogt ud, men det betyder intet, når alting smager så fantastisk
Louiogbearnaisen
Hej Hanne,
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at resultatet blev fantastisk :-)
Hav en super dag!
Lene
Hej. Vil lige høre, om jeg kan bruge noget andet end marcipan, da det jo er ret dyrt? Hilsen Lene🙋🏼♀️
Louiogbearnaisen
Hej Lene,
Jeg har ikke testet kagen med andet end marcipan, så der må jeg desværre blive dig svar skyldig.
God bagelyst!
Benthe Helmer
Når kompotten er fordelt på bunden er det så i køleskab eller på køkkenbord at kagen skal opbevares til næste gang
Mvh
Benthe
Louiogbearnaisen
I køleskabet 🙂
God bagelyst!
Lillian Jønsson
Bedste rabarber kage , ever.....Mmuuummmssss <3
Louiogbearnaisen
Hej Lillian,
Hvor er jeg glad for at høre, at den var et hit :-)
Tak fordi du tog dig tid til at dele din oplevelse med os.
Rigtig god dag og weekend!
Louise
Kan jeg bruge hvedemel i stedet for? :)
Louiogbearnaisen
Hej Louise,
Nej desværre, men du kan udskifte hasselnøddemel med mandelmel. Bunden er en form for makronmasse, så den bliver ikke god med hvedemel.
God bagelyst!
Britta Olesen
Vil lige høre om kagen kan fryses med rabarber, og så pyntes på dagen, hvor den skal spises?
Louiogbearnaisen
Hej Britta,
Tak for din kommentar og spørgsmål til kage.
Jeg har aldrig prøvet at fryse kagen, men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
Hav en dejlig dag.
Fatma
Hvor meget piskefløde bruger du til en kage? :o)
Louiogbearnaisen
Hej Fatma,
Tak for dit spørgsmål.
Hvor meget piskefløde du skal bruge til kagen er helt afhængig af, hvor flødeglad du er :-)
Jeg vil skyde på ca. 2,5 dl (rundt regnet).
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en super dag.
Fatma
Hej Louise. Skal kagen bages med varmluft eller almindelig ovn? Jeg påtænker at bage den til mine kolleger om et par dage, så jeg skal nok bage to. Ville du bage den på varmluft så?
Louiogbearnaisen
Hej Fatma,
Tak for dit spørgsmål.
Om kagen skal bages med vamrluft eller i alm. ovn, kommer helt an på din ovn. Min bager meget hårdt ved varmluft, så det bruger jeg stort set aldrig. Men har du en ovn, som bager okay ved varmluft, så kan du sagtens bruge det :-)
Håber det kan hjælpe dig.
Lad mig endelig vide, hvordan resultatet blev :-)
Hav en dejlig dag
Anne
Hej Louise! Er LIGE faldet pladask for din kage! Og til mit held bugner min fryser med rabarber der trænger til at blive brugt. :D
Jeg skal dog lige høre.. Hvor stor en springform du har brugt? Kan ikke se det står nævnt nogle steder. ;)
Louiogbearnaisen
Hej Anne,
Tak for dit spørgsmål og de fine ord :-)
Jeg tror at den springform jeg brugte var omkring 22-24 cm.
Hav en dejlig dag og skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål eller vil dele din rabarberkage med os :-)
Dorthe
Hej
Skal kagen i køleskabet natten over ?
Loui&bearnaisen
Hej Dorthe
Nej, ikke nødvendigvis :)
Anette
Mums :-)
Lækker, syndig; Har du rabarber i haven, så se at komme i gang; du vil ikke fortryde denne skønne kage.
Johanne
Når du skriver kagen skal stå og afkøle, er det så i køleskab eller ved stuetemperatur? :)
Olivia
Uhh den skal afprøves. Er desværre ikke særlig glad for tuckiks, tror du man kan benytte digestive kiks i stedet for? :)
Loui
Hej Oliva
Det er jeg helt sikker på vil smage godt også :)
Bitten
Kææææft den ser god ud! Godt jeg har rabarber i fryseren :D
Loui
Yeaaahr :D De skal op ;)
Sine
Årh den ser lækker ud! Har endda næsten alle ingredienserne herhjemme. Tak for opskriften.
Det lyder som om du rigtig nyder ferien.
Loui
Velbekom, den er altså også skøøøøn :) Ja, jeg prøver i hvert fald på det :)