Lemon bars med sprød bund og frisk smag af citron. Du behøver kun 5 ingredienser for at lave de lækreste citronsnitter som er både søde og syrlige og så nemme at lave. Få opskrift på lemon bars her.
Jump to:
Jeg har taget forskud på foråret med de fineste, delikate citronsnitter. Friske. Syrlige. Søde. Bløde. Sprøde. Simpelthen bare en treat til at fejre, når forårssolens spæde stråler endelig rammer gennem vinduerne.
De her lemon bars skulle have været serveret til et besøg af den skønneste kvinde her i weekenden. Men desværre må hun have dem til gode - i stedet pynter mine lemon bars nu eftermiddagskaffen herhjemme. For selvom de nok er ment som te-kager, så kan en kop kaffe sagtens være en fin følgesvend til de lækre citronsnitter.
Lemon bars
Lemon bars er små, lækre kager med sprød mørdejsbund, syrlig citroncreme og så lige et drys flormelis.
Så lækre søde og syrlige på samme tid og perfekt, når du lige mangler en frisk, lille kage, som alternativ til den svampede chokoladekage eller klassiske banankage.
Ingredienser
Og jeps, du behøver kun 5 ingredienser for at lave dem. Det bliver næsten ikke nemmere. Lad os suse over ingredienserne.
Smør: Brug en rigtig smør til at bage dine Lemon Bars, fx. en Lurpak. I et blandingsprodukt, som Kærgården er der olie og det vil ikke give bunden den helt rigtige konsistens.
Sukker: Find den klassiske hvide sukker frem til både bund og fyld. Her skal du ikke ud i en fancy rørsukker.
Mel: Brug en helt almindelig hvedemel, som ikke indeholder et højt proteinindhold, som fx. pizzamel gør.
Æg: Der kan være stor forskel på størrelse på æg, så gå efter at hvert æg cirka vejer 50 g til kagen her.
Citron: Ingen kunstig citron i de her citronsnitter - de skal bages med rigtig citronsaft og skal med. En stor citron eller to små passer cirka med 1 dl citronsaft og 1 spsk citronskal.
Bageform
Brug en metalbageform til at bage dine lemon bars, så du er sikker på en helt sprød bund og optimal varme fordeling, når du bager dem. En bageform på 20x20 cm passer til portionen her.
Ofte stillede spørgsmål til citronsnitter
Nej, citron er hovedrollen i de her citronsnitter, så prøv frisk citronsaft i dine kager.
Nej, ikke dem her, da citroncreme ikke er helt det samme som en købt lemon curd.
Jeps, se svar på det i næste afsnit.
Det er helt normalt. Det er luften fra æggene, der stiger op til overfladen. Nogle citronsnitter får det og andre har det ikke. Uanset hvad, smager citronbarerne præcis det samme, og med et drys flormelis kan de ikke ses.
Opbevaring og frysning:
Citronstænger er en fantastisk dessert eller kage til kaffen og du kan nemt lave dem på forhånd. Opbevar dem i en lufttæt beholder, hvor de holder sig gode i 3 dage.
Du kan også fryse dem ned og opbevare dem i fryseren i op til tre måneder. Tø op og drys med flormelis inden servering.
Lemon Bars/citronsnitter
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
Bund
- 125 g blødt smør
- 50 g sukker
- 130 g mel
Fyld
- 3 æg
- 300 g sukker
- 1 spsk revet citronskal
- 0,75-1 dl citronsaft, afhængig af, hvor syrlig du vil have dem
- 65 g mel
Sådan gør du
Bund
- Pisk smør og sukker sammen til en let og cremet masse.
- Sigt melet i og saml dejen sammen.
- Pres dejen ud i en bageform med bagepapir (20x20) til en bund. Drys lidt mel på toppen af dejen, hvis den hænger meget fast i dine fingre, når du presser dejen ud.
- Sæt bunden i køleskabet min. 30 minutter.
- Bag bunden ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 15 minutter.
- Lad den køle af, mens du laver fyldet.
Citronfyld
- Pisk alle ingredienserne sammen i ca. 1 minut.
- Hæld massen over den forbagte bund.
- Bag kagen ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 25-30 minutter til fyldet er næsten fast. Fyldet vil sætte sig helt når kagen køler af. Oplever du din kage bliver meget mørk, så kom et stykke stanniol over kagen halvvejs.
- Lad kagen køle helt af før, den skæres ud - ca. 2 timer ved stuetemperatur og så 1 time i køleskabet, så er de er nemmest at skære ud.
- Skær kagen ud til barer eller små firkanter.
- Sigt flormelis udover og server.
Cookie-bog
Den ultimative cookiebog med 136 sider spækket med de bedste cookie-opskrifter
Lene
Tænker på at lave disse kager og en kugle hjemmelavet citronis med limoncella til nytårsdessert
Er der nok kage i opskriften til 5 personer? Tror du det bliver for surt med surt? Jeg længes bare efter noget, der er friskt og ikke tungt. Er det virkelig mel, der er drysset over kagerne til sidst? Er det ikke flormelis? Tænker også at pynte med enten kandiserede violer eller mørk chokolade - hvad siger du?
Louiogbearnaisen
Hej Lene,
Jeg ved ikke længere, om mit svar er nyttigt, da vi nu er forbi nytårsaften, men du får lige mit svar alligevel.
Det er svært at sige, alt efter hvor mange hver person spiser, men jeg tænker, at der nemt er 1 stykke til hver, og da det er en syrlig sag, så tænker jeg, det er nok 😊
Jeg ville nok vælge at servere den med noget sødt for at fremme kontrasten til det sure. En kugle vaniljeis eller lignende ville gøre sig godt 😋
Det er flormelis der er drysset over snitterne. Jeg ville personligt ikke pynte dem med mørk chokolade, da det for mig ville for tung en sag 😅 Kandiserede violer har jeg ikke erfaring med, så der må jeg desværre blive dig svar skyldig.
Håber det kan hjælpe dig lidt på vej og har du allerede bagt dem, så lad os endelig høre om resulatet!
Lene
De var superlækre! Og der var rigeligt!
Opskriften fra dig blev videreformidlet 😊
Korrekt at vanilleis havde været et meget bedre match - selvom citronisen også var god i sig selv, så havde den stået bedre sammen med fx brownie eller bare hakket mørk chokolade
De lilla, kandiserede violer var bare lidt pynt i kontrastfarve til det lysegule.
Misha
Hej! Jeg bagte disse lækre citronsnitter i går aftes - tak for god opskrift!. Pakkede dem i en lufttæt beholder, men ikke på køl over natten. Kan de spises i dag?
Louiogbearnaisen
Hej Misha,
Det kan de sagtens 🙂
God weekend og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften!
Gitte
Vildt nemme og gode! Jeg tænker, at de ville gøre sig godt som nem gæstedessert serveret med en kugle vanilleis og et glas limoncello til!
Tak for en dejlig opskrift.
Louiogbearnaisen
Hej Gitte
Dejligt at høre at du kunne bruge opskriften :-)
Og ja, det lyder da fuldstændig for lækkert med vanilleis og limoncello til 🙌 😋
Hav en skøn dag!
Kim
Lækker opskrift! Og til dem der synes de er for sure.
Tilsæt en tsk vanille sukker til bunden.
Så kommer der en smule mere sødme.
Louiogbearnaisen
Tak for tippet Kim og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)
Hav en god dag!
Christina
Hej :) hvor mange personer er der til i opskriften?
Louiogbearnaisen
Hej Christina,
Det er svært at sige, alt efter hvor mange hver person spiser, men nok til eftermiddagskaffen :-)
Fortæl os meget gerne om resultatet.
Hav en dejlig dag!
Christina
Hej igen :)
Jeg ved ikke helt hvordan de bliver :( jeg givet den 10 min mere end hvad der står og massen ovenpå vil bare ikke blive fast :( toppen af den er fast, men lige nedenunder er det slet ikke fast.
Skal den bare have mere?
Annette
Hvor finder jeg opskrift på Aamanns citronis??
Louiogbearnaisen
Hej Annette,
Tak for dit spørgsmål.
Jeg vil forslå dig at google opskriften :-) Jeg har ikke selv nogen erfaring med at lave Aamanns citronis.
Hav en fortsat god dag.
Flemming Schultz
Jeg har lige lavet denne opsrift og den smagte rigtig godt syntes jeg selv. desværre så fik den ikke gode meninger fra min familie fordi de fleste syntes at den var alt for sur selv efter at jeg sagde citronsnitter er navnet hvad havde i regnet med. der var også en som syntes at den var for sød og havde for meget sukker. derfor ville jeg vide om du/I havde et forslag til hvodan jeg kunne gøre den mindre sur uden at øddelægge opskriften som var virkelig god. Personligt tænkte jeg at hvis jeg serverede creme fraiche eller noget lignende så kunne det måske fikse begge problemer men jeg ville gerne høre jeres ideer.
Hilsen Flemming Schultz
Louiogbearnaisen
Hej Flemming,
Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.
For at citronsnitterne ikke bliver for "sure" eller søde kan du sagtens servere en smule creme fraiche til. Rør det evt. op med lidt flormelis.
Håber resultatet bliver bedre næste gang, og at familien bedre kan lide dem med lidt creme fraiche til :-)
Hav en fortsat god dag.
Sarah
Hvor ser de skønne ud! Kan de fryses? 😋😋
Louiogbearnaisen
Hej Sarah,
Tak for dit spørgsmål.
Citronsnitterne kan sagtens fryses - prøv dem ad og fortæl mig om resultatet :-)
Hav en dejlig dag.
Christine
Lige et lille spørgsmål...
(Sidder og brygger på månedens Madklub-menu, og jeg vil gerne lave en "citronsymfoni" af en dessert i form af dine citronsnitter samt Aamanns citronis. Og alle ved jo, at nøgleordet til et middagsselskab er "forberedelse, forberedelse, forberedelse..."
Her kommer spørgsmålet: Kan jeg lave denne kage dagen før, eller bliver det noget værre snask? Eller kan man måske bare forberede bunden dagen før?
Hjælp! :-)
Loui&bearnaisen
Hej Christine
Årh, det lyder som en skøøøøn dessert Rimelig god madklub :D
Du kan sagtens lave kagen dagen før og bare lade den stå i køleskabet, det burde der ikke være noget problem i :)
Christine
Vil bare lige sige tak for hjælpen - kagen var et hit både dagen før madklubben og to dage efter. Totalt yndlingsopskrift! Har også rost den her: http://goo.gl/PUA2Vh
:-)
PS: Vi smed lidt hakket, mørk chokolade over. Det blev hverken kagen eller isen ringere af.
Loui&bearnaisen
Velbekom - lækkert at den kunne bruges :) Og at der var rester ;)
Sidsel
Neeeej, kom til at bytte om på sukkermængderne i fyldet og i bunden... Har nu en grynet masse med en stor citronpmelet ovenpå... Og portionen er x4!
Nå, men DINE citronsnitter ser gode ud! - jeg må jo bare lave dem igen snart så ;-)
Kh Sidsel
Loui&bearnaisen
Åhh nej! Haha, kan ikke lade være at grine lidt, det er bare SÅ irriterende når man kommer til det ;) Og x4, så er der godt nok grynet masse til hele gaden ;) Du må igang igen, for de er altså gode :)
Og hey, tak for lidt grin, det var godt nok en skøn kommentar :)
Anne-Marie Andersen
De ser bare så lækre ud. Elsker det sur søde citron tilfører. De må prøves snart. Citron er heldigvis tilladt i min low fodmap diæt.
Kh.
Anne-Marie
Loui&bearnaisen
Tak - er efterhånden også blevet ret glad for citron med sødt til :)
Sine Smed
Haha, kom til at grine af din kommentar med "at man bare kan glo på nogle kager i stedet" Må indrømme at jeg bare hurtigt skimtede dine to indlæg om uddannelsen. Jeg synes det er vildt godt at du sætter fokus på de forskellige uddannelser samt det med at skifte uddannelse.
Åh, jeg elsker citron! Jeg kan se at jeg faktisk har alle ingredienserne i køleskabet! Jubii, jeg skal helt sikkert have kage med på torsdag når jeg skal besøge min veninde. Tak for opskriften Louise.
Piskeriset
Jeg elsker citron, men jeg elsker endnu mere citron i kage! MMMM! Citronsnitter ligger på min top fem over kager - jeg fik julelys i øjnene, da jeg så dine billeder :-D
Loui&bearnaisen
Men også sige at efter en halv pladefuld, så er jeg ved at kunne se de kryber op på yndlingslisten hos mig ;)
A+K/Venterpaavin
Mmmh.. Som altid er jeg begejstret, citron i desserter er min favorit. Citronkage, citronfromage, cheesecake med citron osvosv., det er altid godt!
- Anne
Loui&bearnaisen
Hey, citronfromage - der kan jeg være med :D Ork, hvor er det bare alt for længe siden jeg har fået det !