Det er måske lige tidligt nok, da de danske, sprøde blomkål endnu ikke er begyndt at valfarte op af jorden. Men så er vi ligesom klar til de første kommer. Klar med opskriften til suppen her. Tidligere på året havde jeg også gang i blomkålssuppe og den satte virkelig min kærlighed til blomkål i fuldt flor. Så indtil solen har skinnet lidt mere, varmen holder ved og der (kun) om natten bliver smidt en smule regn, så blender jeg suppe med knap så delikate, smagfulde hvide knopper.
Det duer nu også, for blomkålet er noget så taknemmeligt. Lidt fond, lidt krydderi og en håndfuld dild. Måske et pift forkærlighed, hvis du har sådan noget på lager ;)
Og en håndfuld friskbælgede ærter. Well, dem venter jeg også utålmodigt på.
Sådan er det hvert evig eneste år når vi når til Maj. Jeg tripper utålmodigt efter danske råvarer. Længes. Alt i butikkerne virker trist og træt, udvalget er sparsomt - det er som stilhed før stormen. Kender du det?
Men så eksploderer det med alverdens farver og godter. Man finder sig selv i frustration over ikke, at kunne nå at spise det hele, mens tid er. Overflod - op til begge ører. Man gnasker løs til, man er grøn i hovedet, prøver at få hver en vitamin af sommer med. Det er himmelsk.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Og jeg glæder mig! Som jeg vist snart nævner i hvert andet indlæg ;)
Ingredienser
Suppe
- 2 spsk olie
- 1 blomkålshoved
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 liter hønsefond, eller 1 litervand +2 bouillonterninger
- 4 dl cremefraiche 18%
- Saft af ½ citron
- Salt/peber
Topping
- Dagsgammelt brød, ristet
- En håndfuld frisk dild
- 2 blomkålsbuketter delt i mindre stykker
Sådan gør du
- Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
- Svits løg og hvidløg i olie - det skal ikke tage farve, blot blive klart.
- Del blomkål i mindre buketter.
- Tilsæt blomkål til løget og svits det med et par minutter.
- Hæld fond (eller vand+boullion) i gryden og kog blomkålet mørt - ca. 20 minutter.
- Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender.
- Tilsæt cremefraiche
- Sæt gryden tilbage på varmen og smag suppen til med citron, salt og peber.
- Varm suppen igennem.
- Lige inden servering tilsættes frisk dild og blomkålsbuketter.
- Pynt med brød udstukket i figurer
Noter
A+K/VenterPaaVin
Årh, helt sommersmukt billede!
- Anne
Loui&bearnaisen
Tak, søde Anne :)