• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Salat og tilbehør

    Sprød rosenkålsalat med bacon, parmesan og appelsindressing

    Af Louise | 10 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Opskrift Rosenkålsalat med bacon og appelsindressing - Louiogbearnaisen - nemme opskrifter (1)

    December nærmer sig med hastige skridt og det er ved, at være den tid på året hvor rødkålet får sin storhedstid. Et eller andet grønt skal der jo være til alle julens retter, ikke ;)
    Meen i år stemmer jeg for, at rødkålet ikke får al opmærksomheden - der skal variation i tilbehøret og jeg har et mægtig godt bud. Vi bliver i kålverdenen. Selvfølgelig. Det er jo den årstid. Rosenkål! Min svaghed den her vinter - for den er virkelig god. Og overset.

    Lidt en strid bandit, det kan vi god blive enige om. Men helt fintsnittet, i selskab med bacon, parmesan, lækre nødder og sød appelsin, så viser den sit værd. Haps, det er altså en salat som går særdeles godt til langt de fleste juleretter.

    Opskrift Rosenkålsalat med bacon og appelsindressing - Louiogbearnaisen - nemme opskrifter (1)

    Så ville jeg jo normalt lige smide en historie om, at jeg skal have den i aften til xxx... Det skal jeg ikke, for den er allerede spist.
    I stedet skal jeg have god, oldschool rejecocktail! Ikke noget med fancy salat eller opgraderet dressing. Nææh, iceberg, vinteragurker(!) og helt klassisk, som vi kender den, fuldfed dressing. Jeg glæder mig noget så ustyrlig meget :)

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Men inden da, så skal de første julekort afleveres på posthuset - yeah, hvor er det fedt med så fin en modtagelse, tusinde tusinde tak til Jer :)
    Og så råber en smule blogarbejde, lang hunde-tur i blæsevejr og kaffeaftale også på mig. Slet ikke et dårlig bud på en lørdag.

    Håber I alle får en lækker en af slagsen :)

     

    Opskrift Rosenkålsalat med bacon og appelsindressing - Louiogbearnaisen - nemme opskrifter (1)

    Sprød rosenkålsalat med bacon, parmesan og appelsindressing

    Sprød rosenkålsalat med bacon, parmesan og appelsindressing
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Samlet tid10 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 250 g rosenkål
    • 75 g pecannødder
    • 150 g sprødstegt bacon
    • 50 g groftrevet parmesan

    Dressing

    • Saft af ½ appelsin
    • Saft af ½ citron
    • 3 spsk æbleeddike
    • 5-6 spsk olivenolie
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Pisk dressingen sammen - den skal blive en smule tyk. Smag til.
    • Snit rosenkålene på et mandolinjern eller snit dem tyndt med en kniv. Start med toppen og slut af en stykke før bunden af kålet.
    • Rist pecannødderne på en tør pande. Hak dem mellemfint.
    • Bland rosenkål, pecannødder, bacon og parmesan.
    • Kom dressingen i salaten og bland godt.
    • Server straks.

    Noter

    Smager ret godt til de fede juleretter. And, flæskesteg, frikadeller m.fl.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • Tabbouleh og krydrede oksekødsspyd
    • Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa - salat opskrift - salat bowl
      Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa
    • Græsk salat - opskrift på middelhavnssalat med agurk, tomater og feta
      Græsk salat

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Fru Toft

      oktober 23, 2016 at 8:50 pm

      Velbekomme

      Svar
    2. Sussi Lem

      januar 11, 2015 at 2:12 am

      Lyder som en mega lækker og anderledes salat.. Kunne godt finde på at lave den til tøsehygge om en måneds tid.. Men hvad går godt dertil?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 11, 2015 at 12:30 pm

        Hej Sussi

        Jeg serverede den til kylling, men den vil også gøre sig ret fint til fed fisk, da den er bitter, sød og salt :)

    3. Tove

      december 02, 2014 at 11:54 pm

      Hej Louise

      Vil bare sige at jeg har læst med længe og jeg er meget vild med din skrivemåde. Du et rigtig dygtig og skriver som en forfatter. Håber du en dag udgiver noget for du har talent.

      Kh. Tove

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        december 03, 2014 at 11:44 am

        Hej Tove

        Tusinde tak, hvor er du sød :)

    4. Sabina

      december 02, 2014 at 11:52 pm

      Elsker din blog og opskrifter. Den salat skal jeg lave til mit arbejds julefrokost :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        december 03, 2014 at 11:45 am

        Hej Sabrina

        Tak :) Der vil den helt sikkert også vække glæde - hav en formidabel julefrokost!

    5. Mads

      december 02, 2014 at 11:49 pm

      Lækker salat, den kan mænd også spise !

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        december 03, 2014 at 11:46 am

        Haha, ja, med bacon og ost så ryger grøntsagerne også ned ;)

    6. Kristine

      december 01, 2014 at 9:06 am

      Ja sådan en opskrift og så smukke billede kan da få enhver til at spise de små kålbasser ☺️ personligt elsker jeg dem, og nu elsker jeg dem kun endnu mere ☺️ Glædelig 1 december, søde Louise.

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen