• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Bananbrød | Amerikansk Banana Bread

    Af Louise | 39 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Bananbrød med valnødder (og chokolade) er lækkert, svampet og smager skønt som en eftermiddagssnack. Få opskriften herunder:

    Sus til opskrift Print opskrift
    banana bread - bananbrød opskrift - banankage

    Har du et par bløde bananer liggende i frugtkurven? Altså hvis du er en af dem med frugtskål, mine lander for det meste i hjørnet af køkkenbordet. Eller bunden af min taske. Super lækker duft sidst på ugen..

    Well, nu bliver det en anelse dumt.

    Jeg havde ikke nogle bananer på lager, men til gengæld en forkromet plan:

    Bananbrød

    ...som fredagskage.

    Okay banankagen var oppe at vende, men det blev klassisk, svampet bananbrød.

    Så ud i det nærmeste supermarked og købe modne bananer.

    Eller det troede jeg, for det er fuldstændig umuligt at opstøve gule bananer. Gerne med sorte pletter.

    Jojo, bevares det er nok ikke dem, som der er mest salg i - alt at tyde ud fra grøntknøsenens stiren på mig, da jeg proklamerede jeg ville have overmodne bananer. Han sprang da heller ikke ligefrem ud på lageret, jeg vil nok nærmere betegne det som en grundig slæben, med kosten efter sig.

    ...Altså ikke mig, en rigtig kost ;)

    Nå. Ingen bananer.

    banana bread - bananbrød opskrift - banankage

    5 steder skulle det tage mig, at finde modne bananer. Men så var de altså også så modne, at de nærmeste kunne løbe hjem selv. Mere sorte end gule.

    Hvad gør man ikke for et bananbrød.

    Som er amerikanernes svar på en banankage.

    Og jeg har luret fidusen, for kalder du det brød så er det helt legalt at smøre smørrelse på - endda lave en sandwich.

    Arhmen, jeg er vild med det. Nutella, peanutbutter, smør - det hele er bare overdrevet lækkert på en sådan en skive. Og glem alt om tørt brød, for bananbrød, fyldt med smør og sukker, holder sig pænt god i mange dage. Og en tur på risteren er slet heller ikke en dårlig ide.

    BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu

    Tænker du det samme?

    Oh yea, søndagsmorgenmad med ristet bananbrød og nybrygget kaffe.

    Skal vi ikke aftale det?

    Jeg tror lige jeg tester planen af her til eftermiddag, med en lun skive og et godt lag nutella. Måske lige lidt hakkede valnødder på toppen. Eller saltede peanuts!

    banana bread - bananbrød opskrift - banankage

    Fyld i bananbrød

    • Mørk chokolade: Kom 50-75 g mørk, grofthakket chokolade i dejen, sammen med nødderne. Det er farligt godt!
    • Nødder: Valnødder kan udskiftes med alle andre slags nødder. Hasselnødder, pecannødder, mandler. Skal de nødder smage eksta lækkert, så rist dem dem på en tør pande inden, du kommer dem i dejen.
    • Appelsin: Revet appelsinskal og citronsaft giver en dejlig frisk smag til bananbrødet.
    • Kokos: Spice brødet op med smag af kokos. Udskift 40 g hvedemel med kokosmel.
    • Kanel: 1 tsk kanel giver en lækker smag i brødet.
    • Havregryn: Udskift 40-70 g hvedemel med finvalsede havregryn for et lidt sundere brød.
    • Banan: Del en banan på lang og læg den på toppen af brødet inden bagning for et super dekorativt brød
    cookiebog

    Cookie-bog

    Den ultimative cookiebog med 136 sider spækket med de bedste cookie-opskrifter

    Klik her og få cookie-bogen nu →

    Ofte stillede spørgsmål til bananbrød

    Hvor modne bananer skal jeg bruge?

    Det er vigtigt at bananerne er godt modne, så du kan mose dem og de giver den søde smag. Men pas på med helt sorte bananer, hvor den søde smag næsten er for meget.

    Kan jeg lave bananbrød med havregryn?

    Ja, du kan erstatte 40 g af hvedemel med finvalsede havregryn, som giver en lækker tekstur til kagen.

    Kan jeg erstatte brun farin med sukker eller bage det uden sukker?

    Nej, brun farin kan ikke erstattes af almindeligt sukker, da der er natron i den her opskrift.

    Hvorfor bruger du både natron og bagepulver?

    Der kan være både natron og bagepulver i dejen, da der bruges brun farin. Ved at bruge begge hævemidler får brødet den rette konsistent og struktur.

    Kan jeg lave bananbrødet sundt?

    Så skal du ud og finde en anden opskrift end den her, hvor der både er smør og sukker i.

    Kan det bages uden smør eller erstattes med olie?

    Nej, ikke i den her opskrift, der giver smør det allerbedste resultat.

    Kan jeg bage bananbrød uden æg?

    For at brødet for den rigtige konsistent og luftighed, så er der æg i opskriften.

    Kan bananbrødet fryses?

    Jeps.

    Bananbrød | Amerikansk Banana Bread

    Bananbrød med valnødder er lækkert, svampet og hurtigt at bage. Kom eventuelt 50 g chokolade i dejen, det er altid et hit.
    Print Email Pin
    Forb. tid8 minutter minutter
    Tilb. tid45 minutter minutter
    Samlet tid45 minutter minutter
    Antal: 10 skiver
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 sandkageform

    Ingredienser

    • 120 g smør, blødt
    • 115 g brun farin
    • 2 æg, L
    • 240 g hvedemel
    • ½ tsk bagepulver
    • ½ tsk natron
    • ½ tsk salt
    • 550 g bananer, ca. 4-5
    • 75 g valnødder, grofthakkede
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Pisk smør og farin luftigt.
    • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
    • Bland hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål.
    • Sigt det i dejen og rør det i, sammen med bananer og valnødder.
    • Smør en franskbrødform/sandkageform eller beklæd den med bagepapir.
    • Hæld dejen i og fordel den jævnt.
    • Bag bananbrødet ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 45 minutter, indtil det er gennembagt og gyldent.
    • Tag det ud og lad det afkøle i formen 10-15 minutter. Vip det ud og lad det afkøle helt på en bagerist.

    Noter

    • Kan fryses.
    • Tilsæt evt. 50 g mørk chokolade.
    Ny kogebog efterår 2025!Klik her og kom med på ventelisten (og få ekstra bonusser) når min nye kogebog udkommer efterår 2025 :-)
    banana bread - bananbrød opskrift - banankage

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv
    • Chokoladekage med banan
    • Citronkage med glasur - opskrift på svampet citronkage
      Citronkage med glasur

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Ida

      august 20, 2022 at 7:02 pm

      Denne opskrift er også altid min go to når jeg skal bage med bananer! Virkelig lækker!
      Mit sædvanlige valg af dine 'tvists' er mørk chokolade og havregryn.
      Jeg er den eneste i familien der spiser bananbrød, men bager altid hel eller halv portion (afhængig af hvad jeg lige har af bananer) og skærer en del af brødet i skiver til fryseren så jeg altid lige kan tage en skive op ❤️

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 23, 2022 at 11:50 am

        Hej Ida

        Tusinde tak for din søde kommentar ❤
        Hvor er det bare dejligt at høre, du kan bruge bananbrødet :)

        Mange hilsner
        Louise

    2. Julie

      marts 14, 2022 at 9:13 pm

      Virkelig god opskrift som i VIRKELIG, tak for den :)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 15, 2022 at 10:47 am

        Åh, det er jeg vel nok glad for at høre - tusinde tak for din kommentar 🙏😊

        Hav en skøn dag!

    3. Anne

      juli 13, 2021 at 11:40 pm

      Top tip. Hvis i fryser bananerne med skræl og tager dem op til optøning når i skal bruge dem får i et super lækkert brød der er lækkert svampet. Det gør noget ved smagen og krummen! Skrællen tages naturligvis af, det er lidt snasket men det hele værd!

      Jeg har altid bananer i fryseren og bruger altid denne opskrift med variation (peanutbutter, hvid chokolade og mørk chokolade etc. Og er omgivet af amerikanere i mine vennekreds og de knuselsker det!

      Svar
    4. Eva

      marts 06, 2021 at 1:57 pm

      Kalder du altid appelsiner for appensiner? :-)
      Kh Eva

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 08, 2021 at 3:50 pm

        Hej Eva,

        Nej, det må være en stavefejl 😉 - det er rettet nu.

        Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.

        Hav en dejlig dag!

    5. Liv

      januar 27, 2021 at 5:34 pm

      Tak for lækre opskrifter :)

      Er din angivne vægt af bananer med eller uden skræl?

      Mvh Liv

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 27, 2021 at 6:12 pm

        Hej Liv,

        Dejligt at høre at du kan bruge opskrifterne på bloggen!

        Det er bare uden skræl, men det kommer sig ik så nøje...en 2-3 bananer, så er du godt på vej :-)

        God bagelyst!

    6. Hanne

      november 07, 2020 at 3:51 pm

      Jeg kender vidt ingen kage, som bliver bedre af at reducere sukkerindhold. Men det viser sig, at jeg faktisk bedst kan li dette bananabread med det halve sukker... og den har været serveret for begejstrede gæster. TAK FOR OPSKRIFTEN!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 10, 2020 at 3:42 pm

        Hej Hanne,

        Dejligt at høre, at du kan bruge opskriften og desuden er godkendet af begejstrede gæster :-)

        Sukkerindholdet kan sagtens (og bør oftest) reduceres, især hvis bananerne er meget modne og dermed gør kagen sød i sig selv.

        Hav en skøn dag!

    7. Louise Andersen

      maj 04, 2020 at 9:57 pm

      Super lækker opskrift, tak for den! Elsker at du tilføjer tekst og virkelig gode tips ved hver opskrift.
      I min udgave af dit bananbrød tilføjede jeg ristet kokos, hvid og mørk chokolade og lidt hakkede pekannøder, det mums.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 06, 2020 at 10:03 am

        Hej Louise,

        Tak for din kommentar, de søde ord og tippet med kokos, mørk chokolade og hakkede pekannødder - mums, siger jeg bare - det må prøves af :-)

        Hav en dejlig dag!

    8. Mette

      november 07, 2019 at 12:24 pm

      Bruger du alm ovn el varmluft? :)
      Jeg glæder mig til at smage det ;D
      Tak for en god blog og nogle super opskrifter :)

      Mvh Mette

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 07, 2019 at 3:39 pm

        Hej Mette,

        Jeg bruger altid alm ovn, hvis der ikke er nævnt andet i opskriften :-)

        God bagelyst og fortæl os gerne om resultatet i en kommentar op bloggen :-)

      • Mette Johnsen

        januar 30, 2020 at 6:07 pm

        De gange jeg har bagt det, bliver det så lækkert, blødt og det smager fantastisk - jeg er vild med det :)

      • Louiogbearnaisen

        januar 31, 2020 at 11:11 am

        Hej Mette,

        Hvor er det fantastisk at høre 😀 🙌

        Tusinde tak for feedback og god weekend!

    9. Zara

      oktober 07, 2019 at 4:02 pm

      Mit tip til dig er at købe bananer på tilbud og så blot lade dem ligge i en skål, så er de overmodne på få dage ;) I USA bruger vi faktisk de bananer som er til overs eller som her lader dem ligge lidt.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 08, 2019 at 9:41 am

        Hej Zara,

        Det er absolut det bedste ja, hvis man har mulighed for det - det gør kun kagen endnu mere lækker :-)

        Hav en skøn dag!

    10. Nanna

      oktober 03, 2019 at 5:29 pm

      Hvordan skal jeg opbevare mit bananbrød?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 04, 2019 at 10:52 am

        Hej Nanna,

        Det er bedst, hvis det får lov til at stå ude (fx. på køkkenbordet) dækket af et klæde, sølvpapir eller andet.

        God bagelyst :-)

    11. Regitze

      august 05, 2018 at 8:04 pm

      Hej,
      Hvor lang er din brødform? :-)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        august 14, 2018 at 1:27 pm

        Hej Regitze,

        Den er 25 cm :-)

        Hav en dejlig dag og fortæl os endelig om bananbrødet i en kommentar på bloggen, hvis du bager det :-)

    12. Anne

      maj 06, 2018 at 11:52 am

      Et tip: hvis i har modne bananer så smid dem i fryseren og brug denne opskrift når jeres fryser bugner med bananer eller i ikke kan vente mere! Bananer giver en helt unik smag og lækker svampet konsistens til alt bagværk. Denne er opskrift er et kæmpe hit og kan samtidig tilføjes med peanut butter og eller chokolade .
      Min absolut favorit (og ikke mindst min families of kollegaer da jeg har mange bananer i min fryser ;-))
      Tak for en god side med lækre opskrifter!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 07, 2018 at 12:25 pm

        Hej Anne,

        Tak for din kommentar og de fine ord :-)

        Dejligt at høre at du kan lide opskriften og tak for input til, hvordan bananbrødet kan gøres endnu mere lækker :-)

        Hav en skøn dag.

    13. Mette

      februar 04, 2018 at 9:45 pm

      Hej,
      Hvordan vurderer du om det er færdigt i ovnen, jeg har nu lavet det to gange og det er meget svampet begge gange selvom det ikke klistrede på strikkepinden lige inden jeg tog det ud af ovnen?
      Første gang jeg lavede det boblede smørret nærmest i kanten ved siderne da det blev bagt, det gjorde det ikke anden gang, har du oplevet det?
      Mvh mette

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 05, 2018 at 3:28 pm

        Hej Mette,

        Tak for dine spørgsmål.

        For at undgå at kagen bliver for svampet kan du stikke forsigtigt i kagen og trykke den let på toppen. Ovne kan være forskellige, så giv den evt. nogle minutter længere næste gang. Du kan også bruge et stegetermometer og placere det i midten af brødet - det skal ca. have en temp. på 98 grader, når det er færdigt.

        Jeg har selv bagt brødet mange gange og aldrig prøvet at smørret har boblet i kanten. Det kunne lyde som om din dej er skilt. Det sker ofte hvis æg eller smør har været for koldt, da du hældte det i.

        Jeg håber det kan hjælpe - skriv endelig tilbage hvis du har flere spørgsmål.

        Hav en fantastisk dag :-)

    14. Kimberly

      januar 09, 2018 at 9:11 pm

      Hej, nu har jeg lavet den her opskrift 2 gange. Og den bliver rigtig lækker. Men kom lige i tanke om at i ingrediens listen skriver du der skal både natron og bagepulver i, men i fremgangsmåden bliver bagepulver ikke nævn i processen :o

      Svar
      • Loui

        januar 11, 2018 at 3:09 pm

        Hej Kimberly,

        Tak for din kommentar og rettelse.

        Ja, du har fuldstændig ret i, at bagepulveret ikke bliver nævnt i fremgangsmåden. Det er selvfølgelig en fejl, og det beklager jeg.

        Fejlen er nu rettet.

        Dejligt at høre at du kan lide bananbrødet :-)

        Hav en forrygende dag.

    15. Jane

      september 30, 2017 at 3:05 pm

      Rigtig lækkert og lugtigt!

      Svar
      • Jane

        september 30, 2017 at 3:05 pm

        Lækkert og luftigt!

    16. Signe

      december 10, 2016 at 4:34 pm

      Skal man bruge blødt smør? Eller smeltet? Og mener du ganske alm. sukker, når du skriver farin? Eller er det brun farin? :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 04, 2017 at 2:28 pm

        Hej Signe

        Det er blødt smør og brun farin :)

    17. Johanne

      januar 20, 2016 at 8:31 pm

      Skal der både natron og bagepulver i? Under fremgangsmåden nævner du nemlig kun natron :)

      Svar
    18. Karina

      januar 19, 2016 at 4:56 pm

      Nu er det anden gang jeg står med en pose bananer og finder denne opskrift frem. Det var så lækkert sidst. Men var dog i tvivl om hvorvidt det er med eller uden skrald du måler 550 gram bananer?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 19, 2016 at 5:19 pm

        Hej Karina

        Skønt, at høre at opskriften kunne bruges!
        Jeg vejer bananerne uden :)

    19. Katrine

      maj 30, 2015 at 3:57 pm

      Det her er virkelig en ny yndling! jeg har bagt 3 på to uger (godt nok kun halve portioner), men hvor er det bare en god opskrift! :D

      Svar
    20. Jette Olsen

      april 18, 2015 at 4:49 pm

      Jeg har nogle sorte bananer, og resten af ingredienserne, så det er bare i gang

      Svar
    21. Maiken Bundgaard

      april 18, 2015 at 10:42 am

      Sikke et arbejde for at få fat på modne bananer - så er man virkelig dedikeret ;) Jeg besluttede mig i mandags for at der skulle laves banankage i weekenden, så der blev straks købt bananer, som nu ligger klar :)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen