Burgertid! Sprød. Blød. Saftig. Fedtet. Nogle gange trænger man bare til sådan en kammerat. Kender du ikke det? Jeg havde det sådan i søndags, hvor der havde været fuld fart på hele weekenden. Arbejde, projekter og det allerværste jeg ved; Ikea. En lørdag.
Folk har så god tid, lister rundt og jeg bliver lettere aggressiv. På kunder, medarbejdere og Ikea, som har udvidet butikken til 10 x størrelse. 5 km rundt. Come on, der er jo både rent forhindringsløb om kundevogne, igennem udstillinger og hækkespring over børn og svagelige sjæle. Når man endelig når kassen - med den obligatoriske opvaskebørste og vogn med skævt hjul, så løber sveden ned i stride strømme, håret stritter vildt og voldsomt og man forventer mest af alt konfetti, salut og en stor, fed guldmedalje.
Glem det. Du kan få en billig, halvslatten pøls på vej ud.
Eller lige svinge indenom Netto og smide ingredienserne i kurven til den her burger.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Vi tog i Bilka. Jojo, man kan da lige tage det andet "bedste" sted en lørdag, nu man er i gang. Nu var vi jo svedige ;)
Foruden en vognfuld varer kom vi (læs kæresten) hjem med en Stuffed-Burger-Maker. Du ved sådan en maskine, hvor der kan proppes fyld ind i bøffen! Og inden du går helt i selvsving og løber ud og køber en selv og et halv kilo bacon. Eller til manden. Lad være! Jeg gider ikke engang begynde at forklare. Bare lad være..
Og lav den her burger i stedet :)
...Host host, den hjemmebagte bolle må I tænke jer til, det gjorde jeg.
Insisterer du på hjemmebag har jeg en opskrift på burgerboller her.
Ingredienser
- 2 burgerboller
- Frisk rucola, eller anden salat
Kylling
- 6 kyllingeinderfilet, eller 2 kyllingebryst
- 50 g friskrevet parmesan
- 25 g rasp
- Peber
Aubergine
- ½ aubergine
- Salt/peber
Chilidressing
- 1 dl cremefraiche 9%
- 2 spsk mayo
- 1 spsk sød chilisauce
- ½ tsk stødt chili
- ½ tsk paprika
- 1 spsk æbleeddike
- Salt/peber
Sådan gør du
Kylling
- Vend parmesan, rasp og peber sammen. Vend kyllingfileterne heri.
- Varm en pande med olie op. Steg fileterne ved høj varme til de er gyldne og sprøde.
- Tag dem af varmen og lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Drys med groft salt.
Aubergine
- Skær auberginen i 1 cm tykke skiver.
- Varm en grillpande op med olie. Steg aubergineskiverne ved jævn varme til de har fået godt med farve og er blevet møre. Krydr med salt og peber.
Chilidressing
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag den til.
- Lad dressingen trække 1 times tid i køleskabet før servering.
Burger
- Rist burgerbollerne.
- Smør bollerne med chilidressing, fordel rucola på og top med aubergineskiver og kylling.
- Server straks.
Janne
Arj øv, nu har jeg lige købt sådan en stuffed-burger dims! Nå, men den kostede "kun" 99 kroner :-D
Din burger ser superlækker ud - også uden stuffing :-)