Hvilken røremaskine skal du vælge? Der er masser at vælge imellem på markedet; Kenwood, Kitchen aid, Smeg, Ankarsrum og så er der Bjørn Teddy, som der er komplet test og anmeldelse på i dag.
Indlægget indeholder affiliate-links
Jump to:
- Test af Bjørn Teddy
- Er den pæn? ( Design/æstetik )
- Har den muskler? ( Det tekniske )
- Hvilke redskaber er der med til røremaskinen?
- Hvad med ekstra tilbehør?
- Behøver jeg virkelig læse manualen? ( Brugervenlighed )
- Er Bjørnen farlig? ( Sikkerhed )
- Kan den ælte saftige brød? ( Rørefunktion )
- Skal naboen advares? ( Lydniveau )
- Er den nem at rengøre?
- Og hvad er så anmeldelse af Bjørn Teddy?
- Den røremaskine skal jeg have!( Pris og forhandler )
- Update Anmeldelse 2024:
Jeg får kassen leveret i entreen og så står den ligesom der. For Bjørnen er stor og han vejer godt til, han er ikke bare sådan at løfte ud af sin lune hule. Men efter lidt asen og masen, så har han indfundet sig på køkkenbordet. Og ligeså meget som han vejer, ligeså meget fylder han. Men han oser så også af kvalitet og kram. Ikke udpræget feminin, han er robust, kantet og grov. Som en bjørn.
En maskulin en. Og jeg elsker det, for han passer perfekt ind i mit køkken med stålbordplade, mørke fliser og det industrielle udtryk.
Hurtigt brummer han lystigt, viser sine muskler, dem har han mange af. Og han flotter sig, for han ved godt han kan noget. Sniger sig ind på mig - det er altså lidt svært ikke at blive forelsket i Bjørnen. Han er sej og især hvis du er på udkig efter en røremaskine, som er bedst til dej.
Test af Bjørn Teddy
Bjørn Teddy røremaskinen har nu boet på mit køkkenbord i lige knap to måneder, blevet brugt flere gange hver uge, været udsat for lidt af hvert og mere til. Så nu er jeg vist ret klar til at smide en anmeldelse.
Det har taget en god rum tid at få ham testet, vurderet og mærket efter i maven, men da sådan en røremaskine er en ret stor investering og du køber den med hensigt til et livslangt makkerpar, så kræver det også, at du er sikker i sin sag, når du skal tage beslutningen om købet af røremaskine.
Så here we go. Snup en kop kaffe, for vi er ude i et omfangsrigt indlæg:
Er den pæn? ( Design/æstetik )
Som tidligere beskrevet er Bjørnen stor, grov og meget maskulin i sit udtryk. Han flotter sig hos mig i den fine blå farve. Dog findes han også i helt standard sort, hvid og grå, så han kan sagtens være neutral.
Men han fylder godt på køkkenbordet og vejer i nærheden af 16 kilo! Altså bliver han stående (både under og mellem brug) og du kan godt glemme at gemme ham i et skab, han skal have sin plads på køkkenbordet og er skabt til at blive brugt.
Har den muskler? ( Det tekniske )
Bjørn Teddy har 300 Watt, hvilket ikke lyder af ret meget, når han sammenlignes med andre køkkenmaskiner på markedet. Men som ved alle andre maskiner, så afhænger det af hvordan maskinerne udnytter effekten og her kan Bjørnen noget med sin converted 3 faset motor, som er ret smart. Skulle jeg hilse og sige fra den meget entusiastiske (og lange) forklaring jeg fik af kæresten.
Jeg er mest til "virker det", hvor kæresten herhjemme er nørden, som er vild med specifikationer. Du kan derfor med fordel google videre på Bjørnens motorsystem, hvis du har samme lyster - men er du som jeg, så kan jeg blot sige; "Den virker og det er ren bjørnekraft".
Hvilke redskaber er der med til røremaskinen?
Den rustfrie skål på 5 L er nem at få sat fast og ligeledes er værktøjet, for ja, vi taler ikke redskaber her, vi taler værktøj!
Piskeris, rørekrog og spartlen. Det er vitterlig den nemmeste montering jeg nogensinde har prøvet på en køkkenmaskine. Et drej, de er på og bliver siddende gennem alt. Og klarer alt.
Alle redskaberne kan du nemlig slå nogen halvt fordærvet med, de er i massivt rustfrit stål, tunge og fuldstændige umulige at ødelægge. Med noget som helst. De kan ælte de mest genstridige deje.
Redskaber har været en dealbreaker for mig på køkkenmaskiner, for hvis de ikke kan holde til noget, så er maskinens kræfter fuldstændig ligemeget. Og jep, jeg har tidligere ødelagt rørekroge på Kitchen Aids og andre maskiner! Hos Bjørnen skal der heldigvis ikke pylres, værktøjet er kvalitet og jeg er begejstret.
Hvad med ekstra tilbehør?
Der medfølger et plastiklåg til røreskålen, en stænkskærm og en ifyldningsbakke. Det var det. Bjørnen er en røremaskine. Ikke en køkkenmaskine. Så vil du have en masse ekstraudstyr, så er det ikke ham her du skal have fat i.
Der kan tilkøbes ekstra skåle til maskine, hvilket jeg helt sikkert skal have fat. Ikke så meget ved almindelig brødbagning, men ved kagebagning er det nødvendigt med flere skåle og jeg har været lidt i knibe med den ene her under testen.
Behøver jeg virkelig læse manualen? ( Brugervenlighed )
Skål og redskaber er som sagt virkelig nemt sat på. På begge sider af maskinen er en betjeningsknappen, hvilket er multifunktionel og dermed den eneste knap på Bjørnen. Den drejes, hvorved den styrer hastighed, samt åbne-mekanismen. Enkelt, nemt og mægtig rart at knappen er på begge sider. Noget jeg først fandt lidt fjollet, men er blevet overraskende glad for.
Maskinen lukkes med et tryk på toppen, som jeg dog havde lidt problemer med de første gange, indtil jeg lige fandt teknikken med at få trykket hårdt nok. Herudover savner jeg at kunne låse maskinen i åben position, så der kan skrabes dej af dejkroge, hives i glutennet og pilles ved dejen uden låget falder i.
Men når det er sagt, så har jeg ikke en finger at sætte på brugervenligheden, som fint klares uden nogen form for manual. Det er simpelthen bare at sætte stikket i, skrue på knappen og Bjørnen brummer derudaf.
Er Bjørnen farlig? ( Sikkerhed )
Bjørnen har et metalglitter over røreskålen, som forhindrer pil-fingre (altså mig og børn) i at stikke poten ind og miste en finger eller to. Og med den medfølgende metal-bakke, så tilsættes ingredienser nemt, mens der røres, uden du kommer i nærheden af den ret kraftfulde power.
Og når du kører for fuld skrue bliver Bjørnen stående grundet sin vægt.
Så mens du lige ælter en 20 minutters dej, så smid dig i sofaen. Der er ingen grund til bekymring om Bjørnen hopper og danser nogle steder hen, som ved andre røremaskiner. Han står solidt fast.
Overophedning? Jeg har virkelig prøvet, men ikke engang dagen hvor jeg brugte Bjørnen non-stop i 3 timer fik han det for varmt. Han gider bare godt og bliver ved uden at brænde sammen. Ved overbelastning skulle motorsystemet slukke, men det har jeg endnu ikke formået at opnå.
Kan den ælte saftige brød? ( Rørefunktion )
Vi har været gennem motor, redskaber og brugervenlighed. Men vigtigst er røre-funktion; hvordan ælter og rører Bjørnen?
Æltning af dej
Jeg springer over en bageteknisk gennemgang, men er du nogenlunde med på det, så ælter Bjørnen virkelig lækre glutennet. Det kræver et par gange at få styr på rørehastighederne, men når du har lært dem, så klarer Bjørnen det hele med et super resultat hver gang. Han kan ælte en dej, som den skal æltes og det er altså de færreste almindelige røremaskiner, som kan det.
Kager og skum
Han pisker også skum og rører kager, men han er lavet til brød og der ligger røremaskinens styrke. Så hvis du primært skal din røremaskine til kager, så er Bjørn Teddy ikke den rigtige maskine for dig. Her vil jeg gå med en af de mange andre på markedet, som er lavet til lettere opgaver og ikke til brød.
Tip: Når du ælter med en røremaskine, så kommer der friktion og derfor er det altid godt ikke at tilsætte for varmt vand til en dej, da rørefunktionen vil skabe varme i dejen og dermed varme til gærren i stedet. Det er især gældende ved deje, som skal æltes længe og du dermed kan opleve din dej bliver meget varm, hvis du også har tilsæt varm væske.
Skal naboen advares? ( Lydniveau )
Bjørnen brummer. Piver lidt ved laveste hastighed, men går sig over i ren brummen når den kommer i gang. En af de mest støjsvage køkkenmaskiner jeg endnu har mødt og der kan da også sagtens klares et par telefonsamtaler under æltningen. Høres Mads og monopolet eller ses et halvt afsnit af yndlingsserie. Det er testet..
Er den nem at rengøre?
Selve maskinen har ingen krummelurer og afkroge, heraf det lidt kedelige design. Men det glemmer du så også alt om, når det kommer til rengøring - den er nem.
Aldrig har jeg haft en maskine, som er så hygiejnisk. Ingen dejrester kan gemme sig og alle overflader kan tåle en våd klud. Ja tak!
Og det bedste af det hele; Røreskål, redskaber, det hele kan gå i opvaskemaskinen uden problemer. Ingen fedteri med indtørret dej, smeltet chokolade og klistret marengs. Det hele ryger lige i opvaskemaskinen med god samvittighed.
Og hvad er så anmeldelse af Bjørn Teddy?
Jeg har fundet mig en bedste ven i køkkenet og en makker for resten af livet. Jeg elsker at bage, særligt brød og har ledt og ledt efter den perfekte røremaskine til brødbagning. En som kan ælte dej og ikke mindst holde til det.
Jeg har afprøvet både de almindelige populære køkkenmaskiner; Kenwood, Kitchenaid, Assistent og så de professionelle i storkøkkener. Da også brændt to af de førstnævnte sammen og ødelagt et par redskaber! Når man har haft fingre i professionelle maskiner, så er det svært at nøjes og gå på kompromis med en røremaskine.
Det skal jeg ikke med Bjørnen og han har virkelig slået benene væk under mig i løbet af de sidste 2 måneder. Det er sjældent at noget som helst gør.Jeg er ofte ret kritisk og svær at imponere, faktisk var jeg lidt i tvivl om den her anmeldelse, for jeg er ude hvor jeg ikke kan bunde. Ude i lovprisning og næsten ren ros - så det næsten bliver for meget af det gode og kan mistænkes for en anden har skrevet/dikteret det.
Men det er skam god nok. Jo okay, jeg vil gerne have et lidt skarpere design, en lidt større skål og et par finpudsninger. Men jeg må indrømme, at det er småting for Bjørnen han duer bare og er hermed den første maskine, elektriske apparat nogensinde, som får min ubetingede anbefaling. Et virkelig godt køb. Og det er altså sagt af en nordjyde! Jeg er fuldstændig forelsket i Bjørn Teddy Varimixer efter de her to måneder og jep, røremaskinen har fået et navn og omtales herhjemme, som var han en del af familien.
Den røremaskine skal jeg have!( Pris og forhandler )
Den vejledende pris for Bjørn Teddy ligger på omkring 7.999,- og den kan købes her.
Update Anmeldelse 2024:
Jeg fik Bjørn Teddy i 2015 og i de sidste 9 år har jeg brugt maskinen ugentligt! - og dur den stadig! Ja, det er for vildt. Den kører stadig upåklageligt derudaf uge efter uge. Alle redskaber er indtakte og jeg er ligeså stor fan, som jeg var da jeg fik ham.
Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver mig kommission, hvis du køber noget. Det påvirker ikke dit køb eller mit indhold, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du mit arbejde, hvilket gør en stor forskel.
Indlægget er lavet i samarbejde med ExperiSense
(og Bjørnen..)
Stephanie Jørgensen
Halløj her i 2023
Kører bjørnen stadig som den skal?
Jeg er misundelig på farven!
Jeg skal insistere i en røremaskine og jeg står mellem Ankarsrum og Bjørn Teddy.
Stadig glad for bjørnen?
Loui&bearnaisen
Hej Stephanie
Ja, det gør den og stadig upåklageligt på ugentlig basis :)
Mange hilsner
Louise
Henrik
Hej Louise.
Tak for en fin anmeldelse. Endelig har jeg overgivet mig og købt en Teddy efter en Assistent og en semi-pro EKM9000. Jeg har set flere klage over skålens størrelse på Teddy - men han er jo kun så stærk fordi skålen er som den er, og man ikke kan belaste den med 5 kg dej.
En skriver at Teddy ikke kan ælte en fugtig dej "selv efter 30 min. på fuld kraft"! Overhold anvisningerne og gå aldrig over trin 2 med dejkrog. Dejen vil blive for varm, og dit brød vil ikke hæve. Deje med høj hydration (over 70%) slipper ikke bunden. Start med at ælte dejen med 65% væde, og efter 7 minutter, spæd langsomt resten i. Tag dejen ud efter 14 min. og fold den et par gange, og du får en perfekt æltning.
Små portioner: jeg har æltet pizzadej af 250 g mel! Men det handler om teknik. Store portioner: kom væden i og al melet og start. Små portioner: kom mel, salt og gær i, start maskinen og spæd langsomt væden i. Så tager den alle ingredienser.
Piskeriset kan tage 2-20 æggehvider og 200-1500g fløde. Start langsomt med fløden og pisk i ca. 4 min. De sidste 30 sekunder skal den have fuld gas.
Smør og sukker! Mange opskrifter og metoder er baseret på gamle dage og håndkraft. Brug i stedet eng. "reverse creaming" eller fr. "sablage": kom sukker, mel (bagepulver) og smør i og kør maskinen til det ligner sand. (Deraf den franske betegnelse). Bland æg og mælk og tilsæt det i tre omgange, og du får en fin og silkeblød kagedej - endda uden at skrabe skålen 5 gange!
God bagelyst.
Sandra
Hej Louise.
Det er noget tid siden du har lavet anmeldelsen.
Jeg går selv og overvejer en Teddy, med eller uden udtræk, men vil høre om du stadig er glad for din, og om du har fortrudt at den ikke har udtræk.
Har den kørt upåklageligt og uden reperationer?
Og er den lige så god til brød som til fars og kager?
Louiogbearnaisen
Hej Sandra,
Ja, jeg er stadig rigtig glad for Teddy og bruger den ugentligt og har gjort det siden, jeg fik den. Den kører upåklageligt, og der har aldrig været noget med den.
Jeg synes, den er bedst til brød, fars og fx. marengs - til kager kræver den lidt større portioner, hvis det skal være helt optimalt.
Håber det kan hjælpe dig :-)
Tina
Det er jo en bjørn der står i langt de fleste bagerier her hjemme og også i nogle andre lande. Det ER virkelig en lækker maskine.
Loui&bearnaisen
Hej Tina
Lige præcis, jeg er stadig virkelig glad for min og bruger den ugentligt :)
Mange hilsner
Louise
Camilla
Jeg har lige skiftet min KitchenAid ud, som jeg flittigt har æltet dej på i de sidste 6 år. Det blev til en Teddy i stedet - og nu er det nok bare mig, der skal lære maskinen at kende, men ingen af de bolleopskrifter jeg har brugt i flere år til “våd” og koldhævet dej formår at bestå glutentesten med Teddyen. Jeg tænkte: Okay, det må være fordi, jeg skal lave større portioner og er derfor gået fra 500 g mel til 1 kg mel. Efter 25 min på max, er dejen stadig ikke æltet nok. Så forsøgte jeg mig med at ælte den på max i 40 min (tænkte at dobbelt æltetid måske var svaret på dobbelt portion), men ak og ve. Skålen og dejen bliver helt varme, og konsistensen ændrer sig heller ikke! Så nu er mit spørgsmål til dig: Kan du anbefale en opskrift på lækre luftige boller? Og har du nogen idé om, hvad det er, der går galt for mig? Jeg bruger selv surdej, lidt gær, manitobamel og en smule rugmel, og resultatet har altid været skønt...
Loui&bearnaisen
Hej Camilla
Hmm, det lyder mærkeligt.
Jeg har ikke haft problemer med at få min dej til at samarbejde og udvikle sig med Teddy.
Tænker du skal henvende dig til dem og høre om der måske er et problem med den maskine du har fået, for det lyder voldsomt at du skal ælte i 40 minutter :O
Jeg er næsten altid nødt til at skrue lidt ned for æltetid i forhold til andre røremaskiner, fordi det ælter ret effektivt.
Så ja, den skal jo virke med alle brød-opskrifter, så synes det er ærgerligt, hvis du kun skulle kunne bruge én bestemt opskrift.
Hør dem af :)
Mange hilsner
Louise
Flemming Thisted
Er den glade indehaver af en Bjørn Teddy - hvid og med kraftudtag.
Og jeg måtte ikke bruge en formue på den?
Tro det eller ej - jeg fandt den på genbrugsstationen. Godt nok uden piskeris.
Har boet hos os i snart 10 år.
Så vi er et hjem med TO bjørne, der bare kan knokle løs.
Den hvide hanbjørn på køkkenbordet.
Og min Welsh Corgi Cardigan tæve med navnet Bessi.
Bessi kan på gammelt islandsk betyde en lille hunbjørn - og det passer perfekt til hende.
Louiogbearnaisen
Hej Flemming,
Tak for din kommentar.
Sikke et held at du fandt røremaskinen på en genbrugsstation til en fornuftig pris - de kan være svære at opdrive!
Det lyder som om, at der er gang i den med to bjørne i hjemmet :-)
Hav en fortsat god dag.
Signe Op.
Jeg læste det her indlæg, da du udgav det i sin tid. Og jeg savlede over din Bjørn! (Det lød på en måde forkert...) Jeg har en KitchenAid, som jeg fik, da jeg blev 30 (det er så 7 år siden..), og jeg har på nogle punkter egentlig været ok glad for den. Jeg havde ingen røremaskine inden da, så særligt i starten var jeg egentlig ret begejstret for den. Jeg har altid bagt en del, både brød og kager, men indenfor de seneste par år er jeg begyndt at bage rigtig meget brød - bager stort set alt vores brød selv. Og så kommer KitcehnAid'en altså for alvor til kort! For ind i helvede, hvor den dog hopper og danser rundt! Og bliver varm. Og er skideirriterende, når den kører dejen op ad krogen, så er man uopmærksom et øjeblik, kan der pludselig være dej op ad det halve af maskinen. Det værste er dog næsten hopperiet; jeg er jo nærmest blevet handicappet i mine arme af at stå og holde den i de der 10-15 min., for der skal virkelig lægges kræfter i. Og man kan jo intet lave samtidig! (Eller bagefter, fordi man er helt lam i armene..)
Men fredag aften skete miraklet; jeg har LÆNGE ønsket mig Bjørnen, afvejet fordele og ulemper, været tæt på at købe, men prisen har altså holdt mig lidt tilbage, og min mand har ikke heeelt kunnet se idéen ;-) Men fredag havde jeg min mand sat til at holde KitchenAid'en, mens der var gang i surdejsbollerne til weekenden. Og (endelig?) fik han spat - han, som ellers er den rolige af os, brølede pludselig gennem huset: "Nu går du fandme ind og bestiller den røremaskine, for det her er da overhovedet ikke til at arbejde med!" Haha. Så nu er Bjørnen snart på vej til mig. Hold kæft, jeg glæder mig!
Tak for et fedt indlæg. Sender jeg bare regningen til dig, eller...? ;-)
Louiogbearnaisen
Hej Signe,
Tak for din kommentar.
Jeg er sikker på at du bliver glad for Bjørnen - ham kan jeg i hverfald ikke undvære i mit køkken :-)
Lad mig endelig høre om din oplevelse, når du får mulighed for at prøve den af.
Hav en skøn dag.
Eovin Larsen
Hej,
jeg savner dato på dit indlæg, er det mig der er blind?
Bh Eovin
Louiogbearnaisen
Hej Eovin,
Indlægget er udgivet d. 17. juni 2015 :-)
Hav en skøn dag.
Birte
Bjørn ER bare et professionelt redskab. Den står hos bagere rundt i hele landet og bliver brugt og brugt og brugt. Jeg købte den dog IKKE selv, men valgte en Ankarsrum OG en kitchenaid som står i hver sin ende af køkkenbordet. For mig er to maskiner den helt rigtige løsning, for NÅR jeg bager, så har jeg tit gang i flere forskellige projekter og en Bjørn kan trods alt ikke piske fløde, ælte dej OG røre pandekagedej på én gang :-). Det kan de to maskiner (næsten), fordi Ankarsrum'en har to skåle. Og så har jeg købt dem begge for det samme som en Bjørn koster. Men måske hvis jeg vinder i Lotto - så skifter jeg Kitchenaid'en ud...
Louiogbearnaisen
Hej Birte,
Tak for tippet - det lyder smart med to røremaskiner :-)
Hav en dejlig dag.
Ida
Hej,
Elsker at bage men efter to håndledsoperationer og smertefulde cyster i håndlende har jeg desværre ringe evne til selv at ælte brød m.m. og har derfor kigget meget på ælte/røremaskiner rundt omkring og synes alle enten nævner Ankarsrum og Bjørn/Teddy. Ankarsrum'en synes jeg ærligt ser lidt... uheldig ud til æltning af dej men god til der skal blandes, men er i tvivl om hvor godt Bjørn klarer sig på ting der skal piskes m.m. og hvor små/store portioner hank kan klarer og tænkte du måske kunne hjælpe?
Vh.
Ida.
Loui&bearnaisen
Hej Ida
Bjørnen er bestemt bedst til brød og det er også det jeg bruger den til 90% af tiden.
I forhold til piskning ved jeg at flere oplever, at han er lidt besværlig, da du ikke kan piske små portioner fx. halve portioner kagedeje.
Det er sjældent jeg bager i små forhold, så for mig fungerer det. Opskrifter som de her cookies: https://louiogbearnaisen.dk/2014/02/the-best-chocolate-chip-cookies.html og den her is: https://louiogbearnaisen.dk/2017/05/is-kondenseret-maelk-rabarber.html er rørt på bjørnen.
Bager du ofte kager, så vil jeg nok kigge efter en anden røremaskine på markedet (fx. Ankarsrum, som du nævner. Det er også en rigtig god maskine.).
Er du til rigtig meget brødbagning så er Bjørnen den bedste jeg har prøvet til dato.
Mange hilsner
Louise
Mikkel
Har du oplevet maskinen kan flytte sig - har lige talt med en forhandler, der omtaler reklamationer, fordi bjørnen vælter!
Loui&bearnaisen
Hej Mikkel
Lyder vildt, at den ligefrem vælter! Men nej, det har jeg slet ikke, på mit køkkenbord står den helt fast.
Mit køkkenbord er rustfrit stål, så ved ikke om der kan være forskel på hvilke køkkenbordplader man har. Men synes altså det er lidt vildt, hvis den vælter, da den er ånssvag tung - det har jeg alligvel aldrig hørt før :)
Nicolai Ealter
Den lyder totalt lækker den Maskine. Er det mon stadig det bedste på markedet? 😃😃😃
Dorthe Helenius
Hejsa
For et par måneder siden valgte jeg at udskifte min KitchenAid med en Teddy, da jeg var blevet godt træt af at KitchenAid ikke kunne ælte dejen godt nok. Kan kun sige at Teddy virkelig gør det godt med gærdej😊. Forleden skulle jeg så igang med muffinsdej og cookies, øv, her synes jeg ikke Teddy gør det godt. Troede aldrig jeg ville komme til at savne min KitchenAid. Har du nogle fif til hvordan jeg måske kan få Teddy til at gøre arbejdet?. Problemet er bla at smørret ikke bliver rørt ordentligt sammen med fx sukkeret, det er som om at Teddy ikke når i bunden af skålen og ud i siderne, så fif modtages med kyshånd.
Loui&bearnaisen
Hej Dorthe
Yea, han er den bedste til gærdej :)
Jeg bruger min Bjørn mest til gærdej, marengs og sådan - og en håndmixer til kager, da de ofte er så sarte med at skulle røres, at jeg synes alle røremaskiner er besværlige at bruge og ofte får kager ødelagt.
Men når det er sagt, så har jeg ofte lavet cookies på Bjørnen og har kun oplevet, det du beskriver en enkelt gang, hvor jeg lavede en lille halv portion. Det var simpelthen ikke nok til, at den kunne få fat.
Så jeg må blive dig svar skyldig med fif - Bjørnen er helt sikkert allerbedst til gærdeje og større portioner.
Skriv evt. til Teddy-producenten med din kritik, så kan man håbe, at de på et tidspunkt laver noget tilbehør til at skrabe siderne, som man ser på andre røremaskiner.
Andreas
Det er desværre helt rigtigt (oplever jeg), at testen ikke rører i bund. Jeg har brugt min et par gange til fars, og det er godt nok ærgerligt at stå med, når man så selv skal røre i bund for at få portionerne til at blive blandet ordentligt...
Andreas
...og der skulle stå Teddy, ikke “testen”
Lise Nielsen
Hej
Jeg har en Kitchenaid på 300 watt og er egentlig glad for den, bortset fra at jeg synes at det er træls at den ikke kan røre to rugbrød af gangen.Da jeg har gigt har jeg også problemer med at få dejkrogen af og på. Derfor overvejer jeg at skifte til en maskine der kan røre dej til to rugbrød.. Har du prøvet at lave dej til to rugbrød på din Bjørn?
Loui&bearnaisen
Hej Lise
Jep, jeg har ofte bagt rugbrød og andre store deje på Bjørnen og den trækker det hele bedre end nogen anden røremaskinen, som jeg har prøvet.
Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor store rubrød, som du laver (mængde dej), men til almindelige mængde dej og brødæltning får Bjørn mine varmeste anbefalinger.
Mange hilsner Louise
Tine
Hvilken model af Bjørn Teddy er du har anmeldt (modelnummer?)
vh
Tine
Loui&bearnaisen
Hej Tina
Det er denne her: http://experisense.com/teddy/teddy-modeller/bjorn-teddy-bla/
Marie
Hej Louise og I andre bjørneejere,
Jeg har lige brændt min Kenwood af; lavede nok en for stor portion dej, som skulle køres på maks hastighed efter Meyers anvisning. Er derfor på udkig efter en ny maskine.
Min mand hader Kenwooden fordi den larmer så meget, at man ikke kan snakke sammen når den kører, og min 3-årige pige flygter ind på værelset når den kører, fordi hun er bange for den, pga. larmen. Så jeg skal have en ny maskine der larmer minimalt.
Desuden har jeg ødelagt piskeriset, fordi jeg vist ikke fik sat det helt rigtigt fast. Kenwooden kan også hoppe og danse når man sætter den på høj hastighed. Så man kan ikke bare lade den stå og ælte selv.
Jeg har lige lånt en Assistent, som larmer noget mindre end Kenwooden, og virker mere robust. Desuden virker skålen ufattelig dejlig stor, jeg skal prøve at lave kæmpe store brød. Men jeg synes piskeskålen er ret upraktisk med hullet i midten.
Til jer der har prøvet både Assistent og Bjørn: jeg vil gerne vide, hvor meget en Bjørn larmer i forhold til en Assistent. Og hvor stor er skålen. I skriver 5 liter, jeg tror assistenten er noget større, og selvom skålen måske ikke er så stor, kan man så lave samme størrelse brød, da maskinen er mere robust, eller? Der er jo noget af en prisforskel på de to maskiner, og jeg har ikke brugt min gamle Kenwood flere gange om ugen. Måske også fordi den larmer...
Loui&bearnaisen
Hej Marie
Æv, med Kenwooden!
Jeg har prøvet både Assistent og ja, Bjørnen. Assistenten har en større skål på 7 liter, hvilket vil sige at den har en dejkapacitet på 5 liter, hvor Bjørnen "kun" ligger på 2,5 liter i dejkapacitet. Når det er sagt vil jeg til hver en tid vælge Bjørnen til at ælte brøddej, da jeg synes den udnytter sin kraft bedst, samt er meget mere robust i sit udstyr. Og bonus - den slukker selv, hvis den bliver overbelastet - ingen sammenbrænding her! Men er det mange kager og bløde deje, som skal røres, vil jeg nok snuppe Assistenten - det gør den ret nemt.
Ifh. til larmen synes jeg de er meget ens - begge kan høres. (Prøv evt. at gå på youtube og hør Bjørnen.)
Jeg er helt subjektiv når det kommer til Bjørnen, så jeg vil til hver en tid vælge den. Men som du skriver er det noget af en udskrivning, så det kræver du gør op med dig selv hvor meget maskinen skal bruges og hvad der primært skal laves på den. Jeg bruger Bjørnen min. 2 gange om ugen og regner ikke med at jeg skal have en anden maskine de næste mange, mange år. Men ved du, at du kun kommer til at bruge den et par gange om måneden, så er det selvfølgelig en meget dyr maskine, at have stående.
Håber det var en smule hjælp - måske der er nogen herinde, som har mere erfaring med Assistenten og ikke er sovset ind i forelskelse af Bjørnen ;) ?
Mange hilsner
Louise
PS. Lige en tilføjelse, da du skriver du har en 3-årig datter. Bjørnen har et sikkerhedsgitter (+ et skjold som kan sættes på), så der ikke er nogen børnefingre som kan komme ind i maskinen, hvis I er i køkkenet sammen. Her er Assistenten helt åben, hvilket er rart når man skal fylde ingredienser i, men kan være en udfordring med nysgerrige børn i køkkenet.
Mark
Super god artikel! Og du rammer spot on på de ting der virkelig gør Bjørnen til en legende. Der er en grund til at professionelle bagere bruger Bjørn's større brødre på 10-60 liter.
Martin S.
Hej
Vil bare lige tilføje og sige at Bjørnen altså fået med både kødhakker og grøntsags skære/snitter ☺
Kræver bare at den købes i HVID med Kraftudtag 😉
Loui&bearnaisen
Hej Morten
Tak for indputtet. Ja, jeg tog udgangspunkt i modellen, som jeg testede, hvor der ikke er kraftudtag. Men jep, den fås, som du siger med det og mere tilbehør - til en højere pris :)
J.
Perfekt indlæg! Vi fik vores Teddy leveret i fredags og nu er jeg endnu mere sikker på, at det var den rigtige beslutning (det er jo et stort køb!). Du må endelig gerne fortælle i dine opskrifter, når du har benyttet Teddy'en :D God søndag! Nu vil jeg gå ud og komme dej i min Teddy, så den kan vise sine store muskler :D
Martin Villumsen
Jeg blev lige endnu mere sikker på, at Bjørnen skal ind i mit køkken en dag... En dag, hvor kæresten kan overtales til at have sådan en bjørn stående og den slags penge kan opstøves! :)
Loui&bearnaisen
Hej Martin
Haha, det er lige det, men hey, lækkert nybagt brød må da opveje lidt ;)
Men der er ingen tvivl, det er helt sikkert en Bjørn du skal vælge - når du lige dropper næste ferie og bruger pengene på røremaskine..
Cylia M
Ja han er da virkelig skabt til at blive brugt. Dit heldige asen - jeg vil elske at få sådan en krabat. Sikke nemt bagning mm ville blive :)
Loui&bearnaisen
Hej Cylia
Han gør køkkenlivet SÅ godt og den ene melpose bliver brugt efter den anden. Han er lidt farlig, han lokker med alt for meget bagning og jeg tror da også min ovn er en smule træt efterhånden ;)
Helle Schnor
Hejsa!
Jeg er selv den lykkelige ejer af en Bjørn - og har været det i tre års tid. Jeg havde også mange overvejelser da jeg skulle investere i en røremaskine, men da jeg hovedsageligt skulle bruge den til at lave brøddej, faldt valget på Bjørn. Jeg vil give dig helt ret i din anmeldelse. Det kan godt være, at Kitchenaid laver en smart maskine, med masser af tilbehør, men den har ikke Bjørnens stamina og en Kitchenaid støjer!
Tillykke med ham fra en anden begejstret Bjørne-ejer.😀
Loui&bearnaisen
Hej Helle
Tusinde tak, hils din egen Bjørn ;)
Ja, jeg kan sagtens forstå Kitchenaid er blevet populær - både i design og med den enorme mængde tilbehør. Men altså saft og kraft til brødæltning, der kniber det (og det var da også den jeg fik brændt sammen af køkkenmaskinerne..)
Har man haft fingrene i en Bjørn, så falmer alt andet og det er ren lykke. Skønt at høre du er ligeså begejstret - også efter 3 år :)