Well, well, well, det er lige op over, min yndlings højtid over dem alle. Okay, højtid er måske lige at strække den, men så lad os kalde det en "celebration" - af den bedste slags med græskar, efterår, snacks og creepy oppyntning. G.E.N.I.A.L.T.
Jeg har taget forskud på glæderne, bikset en omgang treats sammen. Man må jo være forberedt, hvis nogen er tidligt ude med tricks, ikke?
Se også Edderkop muffins og Mumie pølsehorn.
Edderkopper har 8 ben.
Jeg har lige tjekket. Jeg har par kæledyr af den slags i hjørnerne, ekstra mange i år faktisk. Men vi skulle jo gerne kunne forskel, så mine edderkop-cookies har 6 ben.
BONUS: Få min gratis cookie-guide med de 8 hemmeligheder, du skal kende til perfekte cookies - hver gang! Klik her og få guiden nu
Og smager ekstra godt af chokolade. Dem vil jeg faktisk heller have boende end de andre 8-benede edderkopper...
Anyway, de her cookies er et hit. Simpelthen. De tager så også på den gode side af et par timer at lave, men Louise 5 år havde en fest imens.
Køkkenet var smurt ind i chokolade, radioen kørte på de høje bølger og en efter en kom edderkopperne til live. Alt med sukkerøjne er bare sjovere :)
Jeg faldt over sukkerøjne i sidste uge og siden har der ikke været nogen vej tilbage - mine tanker er spækket med ideer til Halloween treats i alle afskygninger! Allerførst skulle den her opskrift med edderkop-cookies dog lige afprøves.
BONUS: Få min gratis cookie-guide med de 8 hemmeligheder, du skal kende til perfekte cookies - hver gang! Klik her og få guiden nu
Med at par ændringer i dejen, edderkopperne dog, de er helt de samme. Creepy. Søde. Og næsten for fine til at spise. Det er altså også en cookie, som er til at forstå. Peanutbutter + chokoladetrøfler, så er der fest for de søde tænder.
Muscovadosukker kan udskiftes med 50 g brun farin og 125 g alm. sukker i opskriften i stedet.
Ingredienser
Cookies
- 115 g smør, blødt
- 150 g crunchy peanutbutter
- 75 g muscovadosukker
- 100 g sukker
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk natron
- 1 tsk salt
Edderkopper
- 24 chokoladetrøfler, Lindts eller Ferrero Rocher
- 48 sukkerøjne*
- Smeltet chokolade
Sådan gør du
Cookies
- Pisk smør og peanutbutter sammen til det er luftigt.
- Tilsæt muscovadosukker, sukker, æg og pisk det hele sammen til det er luftigt. (tilsæt 1-2 spsk mel, hvis du oplever det skiller)
- Bland, mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål. Sigt det i dejen og bland det i til det lige er samlet til en ensartet dej.
- Del dejen i 24 stykker (ca. 25-30 g pr. styk) og rul stykkerne til kugler. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i ca. 8-10 minutter. Tag dem ud og tryk med en rund genstand matchende trøffelkuglernes størrelse (jeg brugte enden af en citruspresser) ned i hver cookie, så der dannes en fordybning. Kom cookies tilbage i ovnen og bag dem ca. 6-8 minutter til de er gyldne og færdige.
- Tag dem ud og afkøl helt på en bagerist.
Edderkopper
- Kom den smeltede chokolade på en sprøjtepose.
- Sprøjt lidt chokolade ned i hver fordybning og placer en trøffelkugle heri.
- Sprøjt ben på hver cookie og sæt øjnene fast med den smeltede chokolade.
- Lad chokoladen størkne.
Sille
Hej Louise,
Kan jeg lave cookiedejen, forme dem til kugler og så fryse kuglerne indtil de skal bruges?
Tak - Sille
Loui&bearnaisen
Hej Sille
Det har jeg ikke testet, men det burde du godt kunne med dejen her :)
Mange hilsner
Louise
Mette Moesby
Hej Louise,
Jeg har købt din e-bog med cookies og jeg elsker den, også selv om jeg kun har prøvet chocolate chip og caramel chunk. Næste projekt bliver peanutbutter cookies på side 68, men jeg har et spørgsmål: i opskriften står man skal vende chokolade og nødder i til sidst, men der står ikke noget om nødder i ingredienslisten. Jeg går ud fra at det er peanuts, men fylder man bare på efter behag?
Loui&bearnaisen
Hej Mette
Tusinde tak, det er jeg bare rigtig glad for at høre :)
Det er simpelthen en fejl i opskriften, som har sneget sig ind Det beklager jeg rigtig meget!
Det er skal som udgangspunkt ikke nødder i dejen kun hvid chokolade. Men altså 50 g hakkede peanuts vil faktisk ikke være dumt, at komme i, hvis det er :) Ellers så drys lidt på toppen, som tippet i opskriften.
Igen så beklager jeg virkelig mange gange for forvirringen og fejlen i opskriften.
Mange hilsner
Louise
Line
De ser superlækre ud; men lige for god ordens skyld: edderkopper har 8 ben...
Piskeriset
Argh, de er meganuttede! Se, hvis rigtige edderkopper bare var lige så kære... ;-)