Yes. Vi skal tale om kaf'. Kan du mærke, hvordan smilet allerede har bredt så over hele femøren? Jeg kan næsten ikke sidde stille på stolen af bare begejstring.
Eller måske er årsagen de 4 kopper iskaffe, jeg har skyllet ned under fotograferingen. Men intet skal jo gå til spilde!
Og jep, iskaffe er nærmere bestemt dagens helt i skysovs. Medmindre du bor i den øvre del af Nordjylland, så er den helt sikkert ikke gået din næse forbi. Iskaffe-moden. På hvert et gadehjørne. Og i alle varianter og prisklasser..
Okay, forleden måtte jeg dog lige blinke 3-4 gange, da jeg så skiltet i Aarhus midtby; 64 kroner!
I. Kid. You. Not.
Kaffe med mælk. Og frossen vand.
Til den nette sum af 64 k.r.o.n.e.r.
Den var ikke gået i det nordjyske. Og heller ikke ved den skeptiske nordjyde her - godt nok er jeg faldet i iskaffe-trenden med begge ben, meeen der er grænser. Også for kaffe, selvom jeg har svært ved at indrømme det.
Nuvel. Det er pivnemt, at lave iskaffe selv. Den havde du nok gættet, jeg ville smide i løbet af indlægget. Men seriøst, det er verdens nemmeste treat.
Har du været med længe herinde, så husker du måske jeg var på jagt efter en kaffemaskine og endte op med George Clooney aka. Nespresso'en, hvilket jeg kårede til 2014 bedste køb herhjemme.
2 år efter?
Mr. Clooney og jeg er et fast makkerpar på daglig basis!
Og lige siden, han flyttede ind, har vi brygget utallige kopper både almindelige kaffe, latte og ikke mindst iskaffe sammen.
Så da Nespresso pitchede det nyeste skud på Grand Cru-stammen for mig; Envivo Lungo, som er udviklet til især, at kreere en omgang toplækker iskaffe. Well..så gik der lige præcis 3 sekunder, før jeg var på.
Og skal vi bare sige, at iskaffen med den nye kapsel, måske har taget en smule overhånd herhjemme den sidste tid. Nøj, det er godt! Glem alt om eftermiddagskage eller store isvafler. Sådan et glas iskaffe om eftermiddagen, et lunt hjørne på terrassen og benene oppe. Klar anbefaling herfra!
Opskriften? Lad os kalde det fremgangsmåden. Jeg kunne smide dig en fancy version, men den helt enkle udgave, den er nu allerbedst.
Med sødmælk.
Ingredienser
- 1 Nespresso Envivo Lungo
- 2 dl store isterninger, ca. 5-6 stk
- 1 dl sødmælk, eller minimælk/sojamælk/mandelmælk
Sådan gør du
- Kom isterninger i et højt glas.
- Hæld mælken i glasset. Om du vil skumme den med din mælkeskummer eller stavblender, bestemmer du helt selv - jeg er på den neutrale udgave.
- Smid kapslen i kapselmaskinen og 10 sekunder efter er der lækker iskaffe.
- Skål!
Sådan undgår du vandet iskaffe
Men der er et problem med den enkle udgave!
I hvert fald efter min kaffesmag.
Iskaffe kan blive noget sjask. Især på en skoldhed sommerdag, hvor isterningerne smelter, før de overhovedet har ramt mundvigen. Så har du det også bedst med din kaffe som tjære, så kan iskaffe være en udfordring. Enten skal den tylles ned i en ruf eller så hopper du på den her løsning:
Kaffeisterninger.
Lav en omgang espresso. Over i en isterningbakke. 1, 2, 3 og der er kaffe-isterninger, som bare smelter lækker kaffe ud i din iskaffe.
Og det bliver bedre endnu!
Du kan enten snuppe den samme Grand Cru kaffe, som du bruger til iskaffen. Eller du kan vælge, at spice din iskaffe op med kaffe-isterninger med smag.
Glem alt om sirup og smagsforstærkere og hvad du ellers kan pimpe kaffen med, det her er vejen frem. Jeg siger det bare.
Fra en kaffeelesker til en anden ;)
Nespresso lavede på et tidspunkt en Limited Edition af kaffekapsler med smag af mint, som har været min ultimative foretrukne kaffe at lave isterninger til iskaffe af. Match made in Heaven!
Har du dem på lager, så skal du prøve det af! Men ellers, så prøv en omgang isterninger lavet på kaffe med smag af chokolade, karamel eller vanilje.
Iskaffen får lige der der lækre hint uden, at det bliver for meget og for sødt. Du ved sirup med smag. Der går næsten kagesmag i den.
Okay, som du godt kan fornemme, så jeg kan skrive stolpe op og ned om kaffe. Vi stopper her. Jeg regner med, at du har fanget at iskaffen er vejen frem og du ikke behøver hoste op med 64 kroner pr. glas. Det er faktisk ret nemt, selv at bikse sammen.
Også uden sødemidler, daggammel kaffe og pulvermælke..
Ingredienser
Isterninger
- Nespresso Grand Cru
- Nespresso Ciocattino, chokolade
- Nespresso Caramelito, karamel
- Nespresso Vanilio, vanilje
Iskaffe
- 1 Envivo Lungo
- ca. 4-6 kaffe-isterninger
- ca. 4-6 almindelige isterninger
- ca. 1 dl sødmælk
- Evt. 1- 2 tsk sirup eller sukker
Sådan gør du
Isterninger
- Lav espresso af den udvalgte kapsel og lad den af afkøle lidt.
- Hæld espressoen i en isterningbakke og frys dem ned.
Iskaffe med smag
- Kom isterninger i et højt glas. Jo flere kaffe-isterninger, jo stærkere kaffe.
- Hæld mælken i glasset. Om du vil skumme den med din mælkeskummer eller stavblender, bestemmer du helt selv.
- Smid kapslen i maskinen og 10 sekunder efter er der iskaffe.
- Er du til et sødt pift, så rører du 1-2 tsk sukker eller sirup i din kaffe.
- Skål!
Noter
....det er mig igen!
Jeg glemte lige noget.
To tips, du skal unde dig selv:
- En skvis Bailey i iskaffen.
- Udskift mælken med vaniljeis og udlad isterninger.
Julie Kathrine Joen
elsker din blog! og fotokursus!
En lille service meddelelse dog: billederne i dette blogindlæg virker desværre ikke.
Du behøver ikke at offentliggøre denne kommentar, bare slet den :)
Louiogbearnaisen
Tusinde tak Julie - hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne på bloggen og er glad for fotokurset 🙏😊
Jeg får lige opdateret blogindlægget, så alle billederne vises korrekt - tak for at gøre mig opmærksom på det!
Hav en skøn sommer ☀️
Ida
Kan man også bruge de her, til denne type iskaffe https://mycoffee.dk/vores-kapsler/ jeg har en maskine, men ikke lige de kapsler som du viser i indlægget :-)
Louiogbearnaisen
Hej Ida,
Det tænker jeg godt du kan - om smagen bliver den samme, kan jeg dog ikke love :-)
Prøv dig frem og fortæl os gerne om resultatet.
Hav en skøn dag!
Anne Marie Hoppe
Hej:) vil starte med at sige tak for en god blog, som jeg flittigt har kigget igennem op til flere gange, og endda afprøvet ;)
Mht denne iskaffe, så ville det være dejligt med et alternativ til dem (i hvert fald mig), som ikke er den heldige ejer af en George Clooney-maskine?
De bedste hilsner, Anne
Loui
Hej Anne Marie,
Tal for de fine ord - glad for at høre at du følger med på bloggen og kan bruge opskrifterne :-)
Her er en anden opskrit på iskaffe uden hjælp fra Mr. Clooney :-):
https://louiogbearnaisen.dk/2014/07/iskaffe-til-de-kaffetorstige-i-hedebolgen.html
Jeg håber du kan bruge den - hvis du har spørgsmål til opskriften, må du endelig sige sig.
Lad mig høre hvordan resultatet bliver og om du kan lide iskaffen :-)
Hav en dejlig dag.
Helle
Hej Louise.
Spændende blog at støde på - også med iskaffe, selvom jeg startede med chokolade cookies (som helt sikkert skal afprøves).
Jeg drikker ikke kaffe, men min mand gør - og han savner ind i mellem de gode iskaffer fra Australien, så måske dette kunne være et glædeligt sommerhit, når vi nu alligvel har en Nespressomaskine stående! :-)
Hilsen og smil fra en i sammenligning ikke helt så bageerfaren men lækkersulten sønderjyde ;-)
Pia B.
Hej Louise
Tak for et godt blogindlæg og en altid god blog.
Meget inspirerede.
Ida M.
Jeg ELSKER iskaffe! Rigtig godt blogindlæg og mega lækre billeder!
Loui&bearnaisen
Hej Ida
Iskaffe er det bedste på den her årstid!
Tusinde tak :)
Mette
Wow! Det er bare de flotteste billeder!
Loui&bearnaisen
Tusinde tak, Mette :)