• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Køkken guide

    Basislager til tilsmagning

    Af Louise | Leave a Comment

    Jeg får ofte spørgsmål vedrørende mine "tøm-køleskabet"-opskrifter, og hvordan man lige får noget spændende ud af ingenting.
    Svaret er enkelt; opbyg et godt basislager! Langt de fleste kogebøger, kokke og køkkenamatørere har en liste over, hvordan de mener et basislager skal være - du har sikkert din egen. Om ikke på liste, så helt ubevidst i hovedet. Smagsløg og livsstile er forskellige, dermed også hvordan et basislager bliver perfekt i din hverdag.
    Jeg vil på en senere tidspunkt vise min liste. Mine basisingredienser er essentielle i min madlavning og grundstenen til alt jeg laver på bloggen. Og så har de utallige gange, reddet mig fra pasta og ketchup-varianten!

    De sidste par år, er jeg blevet meget opmærksom på tilsmagning, da de virkelig er her, du kan trylle med maden.
    De 5 smage; salt, surt, sødt, bittert og umami har fået storhedstid og det med god grund. Når de 5 går op i en højere enhed, bliver dine smagsløg tilfredse og du bliver mæt - på den gode måde.
    Så i stedet for at åbne køleskabet og se råvarere, så se smage og sammenhæng. Når du lærer grundsmagene og deres sammenhæng, bliver det meget sjovere at være i køkkenet. Du behøver ingen opskrift, bare dine smagsløg, et godt basislager til tilsmagning og et halvtomt køleskab.

    Print listen ud, smid den op i køkkenet og tilføj gerne dine egne :)

    ______________________________________________________________________________________

     

    Mit basislager til tilsmagning

     

    Salt: Salt (groft og fint), kapers, peanuts, soya, fiskesauce, bacon

    Surt: Eddiker (hvidvin, æble, rødvin, neutral), citron, lime, balsamico og surmælksprodukter

    Sødt: Sukker, farin, honning, frugt, sirup, ketchup. barbecuesauce, chutney, gulerødder og ribsgele.

    Bittert: Krydderurter, kaffe, chokolade, øl, løg, oliven, nødder

    Umami: Parmesan, svampe, skinke, soya, tomatpure, bouillion, Worcestershitesauce, modne tomater

    Stærkt (ikke en grundsmag): Chili, sennep, ingefær, peber, tabasco og peberrod.

    Mere sulten?

    • Smuttede mandler - sådan smutter du mandler
      Guide: Sådan smutter du mandler
    • grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj
      Derfor er din dej faldet sammen og klistret
    • Guide til marengs
    • Sådan bager du med tørgær

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen