Hvis du har fulgt bloggen bare lidt ved du at jeg er lidt for glad for rester. Da jeg skulle skrive det her indlæg, kiggede jeg en håndfuld af mine opskrifter igennem og ja, de fleste har oprindelse i tøm-køleskab, tøm-køkkenskabe eller tøm-fryser! Så kan man godt sidde og spekulere lidt over hvor dælen, jeg har alle de rester fra? Hvor andre går i supermarkedet og bliver inspireret, går jeg i skabene (Det kaldes også ren og skær dovenskab og nærighed ;) )
Da jeg fik bogen her sendt fra FDB, træk jeg lidt på smilebåndet, for den var som taget ud af mine tanker. Bogen indeholder 40 opskrifter, alle bygget på de mest almindelige rester, som findes i danskernes køleskab. Det er ikke kun aftensmad du får bud på, men også brød, kager og desserter.
Ja, mine rester er ikke helt i stil med bogens, men jeg syntes tiltaget om at få brugt resterne er mægtig godt.
Måske får man ikke lige brugt alle opskrifterne i bogen, da nogle er bedre end andre - meeeen bogen giver mulighed for en øjnåbner og et spark til, at få brugt alt - også det bagerst i køleskabet... Og jo, vi har alle den der staniolpakke med glemt indhold et sted derinde (;
Du finder bogen til 99,95,- i FDB's butikker og hos boghandlere. En rigtig god mandel- eller pakkespilsgave her til julen!
Her er nogle af de måder, som jeg oftest bruger mine rester i:
-
Tærter - find min grove tærtebund her
-
Pasta - på 117 måder
-
Æggekager/omeletter
-
Supper
Bruger du dine rester ? Eller ende de altid bagerst i køleskabet ?
Ellen
Jeg prøver at bruge alle mine rester. Også i en grad der irriterer min mand :-) Lige som dig, så bruger jeg også tit løsningen med pasta, især hvis jeg har mange små rester af grøntsager.
Kit
Den ser fin ud! Jeg bruger næsten alle mine rester, for SU-budgettet tillader ikke andet og fordi det er en god ide (:
Loui
Hej Kit
Ja, alle burde vist have en overgang på SU, da det gør en super god til at få brugt ALT i køkkenet ;)
Mange hilsner
Louise