• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Fødevaredebat

    Food Trends 2015

    Af Louise | 6 Comments

    food trends

    Den sidste halvdel af 2014 arbejde jeg med "Fremtidens forbrugere i morgendagens supermarked", hvilket betød bunker af arbejde med trends. Et område jeg finder ualmindelig spændende og egentlig godt gad, at gøre noget i, når jeg lige om lidt er færdiguddannet.
    Hvor det mest af alt var forbruger- og samfundstrends jeg havde fokus på i min opgave, så var der også en hel del fødevarertrends imellem. Især i den sidste halvleg af opgaven, hvor vi rundede slutning af 2014 og alle "Food Trends 2015"-listerne blev spyttet ud i stride strømme på nettet.

    Jeg har samlet et udsnit af 2015s trends herunder og så er der bare frit valg, hvilke I vil hoppe på. Det er nok ikke alle sammen, som får storhedstid i 2015, men jeg spår et rimelig anstændigt år for  mange af dem.
    Er du en af de iværksættende, så er det nu du skal åbne en "Brinner-bar", lave en kaninfarm eller gå all-in på salg af fermenterede produkter. Bare et godt råd til den næste million!

    Food Trends 2015

    Fermentering

    Af alt! Fermentering kom for alvor på banen sidste år og har udsigt til at blive hotteste hotte i år. Så glæd Jer til lækre, saltne grøntsager fyldt med rigelige mængder bakterier.

    Alt røget

    Alle fødevarer. Røgeovne har længe gået som varmt brød og røgsmag er det nye krydderi. Der skal krudtes op i køkkenet og vi skal alle have bål-ånde i år.

    Matcha

    Grønne te-blade, som er knust til pulver og spækket med "alt det gode" i te.  Glem alt om at bruge den til te, den skal i år bruges til sunde drinks.

    Brinner

    Breakfast/dinner. At spise morgenmad til aftensmad. Altså det som studerende har praktiseret i hundred år, skal gæsterne nu inviteres på. Husk at instagramme, tagge, update billeder af dine havregryn.

    Minut-nudler (Ramen)

    Burger er So last year. Den nye fastfood/streetfood er nudelsuppe med kød og/eller grøntsager. Altså kop-nudler i fancy forklædning. Igen tyvstjålet fra de studerende, som åbenbart sætter trenden i år.

    Blod

    Blod vil erstatte æg. I alt. Brød, pasta, kød, småkager(?). Så er du vild med blodpølse, så glæd dig til året.

    Maple water /ahorn vand

    Fordi det åbenbart skulle være godt for alt. Og hamrende dyrt.

    Banan-mel

    Lavet af grønne bananer og bruges som erstatning for kokosmel. Det er selvfølgelig glutenfrit og skulle være det nye vidunder produkt på markedet.

    Kanin

    Glem alt om kylling og kalkun. Kanin er det nye hvide kød og det bliver en ren fest ved spisebordet, hos børnefamilierne, når Ninus ligger der med alle fire i vejret.

    Vegetar

    Grøntsager bliver hovedretten og alt - både rod og top bliver brugt. Især grøntsagstoppe bliver et pesto-hit. Hos kvinder...

    Hvede & kornsorter

    Måske er hvede-forskrækkelsen ovre. "Gluten-fri" vil stadig være her, men der vil komme en modreaktion, hvor der kommer fokus på korn og især den hjemme-formalede slags fra udvalgte marker. Så løb ud og køb en korn-kværn - de bliver flået af hylderne.

    Tang

    Kålchips, kålsalater, kåljuice bliver selvfølgelig erstattet af tang. Og ja, smagen er omtrent den samme. Ualmindelig bidsk.

    Acai

    Det nye super-duper bær- Juicer og smoothies erstattes af acai-bær i pulver eller i frossen pure udgave. Faktisk kan du bare spise Acai-bær resten af året, så er sundheden i hus og du lever snildt 100 år.

    14. Bi-pollen

    Bi-pollen. Endnu et super-food. som kan kurere stort set alt. Og selvfølgelig også forlænge livet. Smid det på skyren, sammen med acai-bær og dine sociale medier bukker under.

    Tiger-nødder

    Eller bare jord-mandler. Det er ikke rigtige nødder, men knolde fra en plante og har samme egenskaber som nødder. Og duer fortrinligt til at fange fisk med!

    Latte med kokosolie eller smør

    Før var det soya-latte, nu er det paleo-kaffe med fedt i. God morgen!

    Brandy

    Det eneste du behøver i din mini-bar i år er alle slags brandy. Og meget gerne mixet med æble til cocktails.

    Mere sulten?

    • Spekulationer om fødevarer, forbrugerliv og madkultur
    • 10 (virkelig) irriterende food trends
    • Skyr...med knude på tungen. Hvor meget kan "citronen" presses?
    • Christian Bitz; Uperfekt - sundhed der virker i hverdagen
      De 10 nye kostråd - kan du huske dem?

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Thomas

      juli 27, 2015 at 2:06 pm

      Ved du hvor man kan få bananmel i København/Danmark?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 28, 2015 at 10:13 am

        Hej Thomas

        Nej, det ved jeg desværre ikke.

    2. Tine Kortenbach

      januar 12, 2015 at 12:06 pm

      Kanin er det nye hvide kød.
      Tak for din spændende liste. Jeg kan supplere, at kaninkød er super sundt fordi det har mindre kolesterol og fedt end andet kød. Samtidig har det et højere indhold af protein og en gunstig sammensætning af de essentielle aminosyrer. Det står i en splinterny bog, der bliver udgivet om et par uger. Den første bog nogensinde om Urban Farmning med Kaniner. Den er så ny, at der endnu ikke er nogen hjememside på den, men her er et link til den på Saxo: http://www.saxo.com/dk/urban-farming-med-kaniner_tine-kortenbach_hardback_9788799787302

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 14, 2015 at 1:09 pm

        Hej Tine

        Tak for linket - det lyder som en rigtig spændende bog, som udgiver og spot on på trenden :)

    3. Christine

      januar 12, 2015 at 10:45 am

      Hej Louise!

      Super spændende læsning. Jeg er selv i gang med et speciale, hvor jeg i et medieperspektiv undersøger kvinders indkøbspraksis. Derfor har jeg selv haft kig på diverse samfundstendenser - dog med fokus på vores forbrugsvaner, ikke så meget i detaljer med præcist hvilke fødevarer, vi efterspørger.

      Hvis din opgave er offentlig, må du meget gerne smide et link til den :-)

      Mvh Christine

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 12, 2015 at 12:03 pm

        Hej Christine

        Fedt speciale, som du er i gang med - det gad jeg godt at læse :)
        Min opgave er desværre ikke offentlig pga. af noget brugt materiale deri.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen