Go Back
+ servings
Tosca tærte - opskrift på toscakage med mazarin, karamel og nødder

Toscatærte

Toscakage er en skøn dessertkage eller kage til kaffen, som er nem at lave, men ligner en million. Her får en nem og lækker toscatærte med mørdejsbund, mazarin med marcipan og knasende karameltop med nødder.
Forb. tid25 minutter
Tilb. tid25 minutter
Antal: 8 pers

Ingredienser

Mørdej

  • 250 g hvedemel
  • 70 g flormelis
  • tsk salt
  • 125 g smør - koldt
  • 1 æg

Mazarin

  • 100 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 75 g smør - blødt
  • 10 g hvedemel
  • 2 æg

Nøddekaramel

  • 75 g hasselnødder - grofthakkede
  • 75 g mandler - grofthakkede
  • 120 g smør
  • 120 g sukker
  • 25 g mørk sirup
  • Havsalt

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Bland mel, flormelis og salt i en skål.
  • Skær smørret i tern og smuldr det sammen med mel og flormelis.
  • Saml dejen med ægget - ælt ikke for meget, dejen skal blot samles.
  • Pak mørdejen ind i et film og tryk den godt flad. Kom den i køleskabet i min. 30 minutter.
  • Rul mørdejen ud, så den passer til en tærteform på 24 cm.
  • Fordel dejen i tærteformen og tryk den godt til i kanterne. Fjern overskydende mørdej.
  • Prik med en gaffel mørdejsbunden.
  • Stil tærteformen med mørdejen i køleskabet, mens du laver mazarinmassen.
  • Eller hvis du er vild med ekstra sprøde tærtebund, så forbag mørdejen 10-15 minutter inden, du fordeler mazarinmassen på.

Mazarinmasse

  • Riv marcipanen groft og kom den i en skål med sukker.
  • Ælt smørret i - enten med hænderne eller med en håndmixer på lav hastighed. Smørret skal være helt blandet med marcipan og sukker.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Vend melet i mazarinmassen - her skal ikke piskes, massen skal blot være jævn.
  • Fordel mazarinmassen over tærtebunden.
  • Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter til mazarinmassen er gylden og let fast. Bliver mazarinmassen for mørk undervejs, så læg et stykke sølvpapir over.
  • Tag tærten ud og lad den afkøle mens nøddetoppingen laves.

Nøddekaramel

  • Kom smør, sukker og sirup i en lille gryde.
  • Kog det op til en gylden karamel - jo mørkere, jo mere kraftig karamelsmag.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt de hakkede nødder og 1 nip halvsalt.
  • Fordel nøddekaramellen på de bagte mazarintærte.
  • Bag kagen yderligere ved 180 grader (varmluft) i ca. 3-5 minutter. Karamellen skal boble og nødderne skal få lidt farve - hold øje, det brænder nemt på!
  • Tag toscatærten ud og lad den afkøle helt inden servering.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen