Go Back

Boller i karry på indisk

Ingredienser

Sauce

  • 1 hakket løg
  • 1 presset fed hvidløg
  • 1 spsk garam marsala
  • 4 grønne kardemommekapsler
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • ½ tsk stødt chili
  • 3 dråber tabasco
  • ½ tsk stødt nellike
  • 2 laurbærblade
  • 1 hel kanelstang
  • 1 lille dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • salt
  • Peber

Boller

  • 250 g hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 tsk garam marsala
  • 1 tsk salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Sauce

  • Svits løg og hvidløg i lidt olie. Når løgene har fået lidt farve tilsættes krydderierne og brændes af, for at frigive smagen. Rør godt rundt, så det ikke brænder på. Efter et par minutter kommes hakkede tomater og kokosmælk i, saucen simrer under låg i 20-30 min.

Boller

  • Alle ingredienserne røres sammen med farsen. Rør i min. 5 min. Dæk farsen til og lad den hvile i køleskabet i min. 30 min inden brug.
  • Når saucen har simret i 20-30 min, formes kødbollerne med en spiseske og kommes efterhånden i saucen. Kødbollerne simrer i saucen, under låg, i ca. 10 min. Når de er færdige kommer de op til overfladen.
  • Server de indiske boller i karry med vilde ris, rosiner, mangochutney og en omgang gulerodsalat med revet æbler eller æbletern.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen