"En opskrift der skulle afprøves fra kogebogen "suveræne succer". Jeg elsker alm. boller i karry og jeg elsker indisk inspireret mad, så opskriften hoppede jo næsten ud af bogen. Det blev ikke lavet helt som orginalen, så opskriften her, er som jeg lavede det. Det er spicy - rigtig spicy - med den der indiske undertone, der fremkommer af de krydderier, der i det danske køkken normalt forbindes med bagværk og jul. For en lidt mildere smag - brug en stor dåse kokosmælk."
Ingredienser
Sauce
- 1 hakket løg
- 1 presset fed hvidløg
- 1 spsk garam marsala
- 4 grønne kardemommekapsler
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- ½ tsk stødt chili
- 3 dråber tabasco
- ½ tsk stødt nellike
- 2 laurbærblade
- 1 hel kanelstang
- 1 lille dåse kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- salt
- Peber
Boller
- 250 g hakket kalv og flæsk
- 1 æg
- 1 fed presset hvidløg
- 2 tsk garam marsala
- 1 tsk salt
- Peber
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
Sauce
- Svits løg og hvidløg i lidt olie. Når løgene har fået lidt farve tilsættes krydderierne og brændes af, for at frigive smagen. Rør godt rundt, så det ikke brænder på. Efter et par minutter kommes hakkede tomater og kokosmælk i, saucen simrer under låg i 20-30 min.
Boller
- Alle ingredienserne røres sammen med farsen. Rør i min. 5 min. Dæk farsen til og lad den hvile i køleskabet i min. 30 min inden brug.
- Når saucen har simret i 20-30 min, formes kødbollerne med en spiseske og kommes efterhånden i saucen. Kødbollerne simrer i saucen, under låg, i ca. 10 min. Når de er færdige kommer de op til overfladen.
- Server de indiske boller i karry med vilde ris, rosiner, mangochutney og en omgang gulerodsalat med revet æbler eller æbletern.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Gitte
Det ser vildt lækkert ud. Kan det laves dagen i forvejen ?
Loui&bearnaisen
Hej Gitte
Jep, det kan det sagtens - smagen vil komme mere frem, når krydderierne får lov at trække til dagen efter :)
Martina Jensen
Lækker opskrift o:) Lidt speciel og alternativ med den indiske smag. Kan også varmt anbefale den stærke opskrift på boller i karry fra http://www.bollerikarry.com