Hvide pebernødder
Nemme og lækre pebernødder, som er milde og let krydret.
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid8 minutter min
Hviletid30 minutter min
Samlet tid53 minutter min
- 250 g hvedemel
- ⅛ tsk hjortetaksalt
- ½ tsk kanel
- ½ tsk hvid peber
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk nellike
- 100 g smør, koldt
- 170 g sukker
- 1 æg
- 2 spsk fløde - kan erstattes af mælk
Dej
Hak smørret i de tørre ingredienser.
Sukker og æg piskes sammen og fløden blandes i.
Det hele blandes og dejen æltes sammen.
Kom dejen i køleskabet i min. 30 minutter.
Rul dejen ud til lange pølser og del dem i 1-2 cm stykker.
Rul stykkerne til pebernødder og kom dem på en bageplade med papir.
Bag pebernødderne ved 225 grader i alm. ovn i ca. 8-10 minutter til de er gyldne.
Pebernødder afkøles og opbevares i en lufttæt beholder.