Go Back
KAGE MED ÆBLE OG KANEL - opskrift på lækker skærekage med æble og kanel

Apple and Cinnamon Cake

Ingredienser

  • 115 g blødt smør - usaltet
  • 115 g lyst moscovadosukker
  • 100 g selvhævende mel/self-raising flour
  • 50 g mandelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 store æg
  • 50 g hakkede mandler
  • 200 g groftrevne madæbler
  • 1 spsk kanel
  • Top: hakkede mandler + muscovadosukker

Fremgangsmåde

  • Pisk smør og sukker sammen til en ensartet masse. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt imellem hvert. I en anden skål blandes selvhævende mel, mandelmel, bagepulver og kanel sammen. Sigt melblandingen i kagen og pisk det sammen. Vend æble og mandler i dejen.
  • Beklæd en høj form (lille springform eller lille brødform) med bagepapir. Fordel dejen i formen og drys med hakkede mandler og muscovadosukker.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 35-45 minutter. Det varierer ret meget fra ovn til ovn, så hold øje og prik med en tændstik, for at se om den er bagt.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen nogle minutter. Vend den ud og køl den af på en bagerist.
  • Spis den lun eller kold til en kop kaffe eller te.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen