• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Apple and Cinnamon Cake // Kage med æble og kanel

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    En ny kold efterårsuge truer, så jeg starter den lige ud med lidt solid efterårskage. De fleste kan blive enige om at æble og kanel bare er fantastisk sammen og smidt ned i en kage, går det endnu bedre.
    Du får smidt danske æbler i nakken for tiden, så gør dig selv den tjenste, at køb en stor pose. De behøver ikke være pæne, glinsende og med masser af voks (ja, det er der på grønne æbler!) for at være appetitlige.
    De danske æbler er nemlig allerbedst i bagværk, grød, mos, kompot, gryderetter osv.
    Eller, det er sådan jeg bedst kan lide de danske, for JA, jeg er faktisk end af dem, som spiser ret mange grønne voks æbler uden vitaminer, da jeg lidt har en skræk for søde, melede eller stødte æbler....  Så fik jeg lige ødelagt mit ry som madblogger, forbruger og ernæringsstuderende ;) Men, men tilgænggæld er jeg helt vild med de danske æbler, når de har fået en omgang varme.

    [yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]

    Opskriften her på æblekage med kanel er fra bogen Mary Berrys baking Bible, som jeg anmeldte for saxo.com forleden. Jeg lavede en halv portion og nogle ændringer ingredienser og fremgangsmåden. Kagen blev mægtig lækker og svampet, lige som sådan en kage skal være. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg tager i køkkenet med hende Mary Berry..


    KAGE MED ÆBLE OG KANEL - opskrift på lækker skærekage med æble og kanel

    Apple and Cinnamon Cake

    Apple and Cinnamon Cake
    Print Email Pin
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 115 g blødt smør, usaltet
    • 115 g lyst moscovadosukker
    • 100 g selvhævende mel/self-raising flour
    • 50 g mandelmel
    • 2 tsk bagepulver
    • 2 store æg
    • 50 g hakkede mandler
    • 200 g groftrevne madæbler
    • 1 spsk kanel
    • Top: hakkede mandler + muscovadosukker
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Pisk smør og sukker sammen til en ensartet masse. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt imellem hvert. I en anden skål blandes selvhævende mel, mandelmel, bagepulver og kanel sammen. Sigt melblandingen i kagen og pisk det sammen. Vend æble og mandler i dejen.
    • Beklæd en høj form (lille springform eller lille brødform) med bagepapir. Fordel dejen i formen og drys med hakkede mandler og muscovadosukker.
    • Bag kagen ved 180 grader i ca. 35-45 minutter. Det varierer ret meget fra ovn til ovn, så hold øje og prik med en tændstik, for at se om den er bagt.
    • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen nogle minutter. Vend den ud og køl den af på en bagerist.
    • Spis den lun eller kold til en kop kaffe eller te.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    TIP: Hvis du ikke kan finde muscovadosukker, så brug halv rørsukker, halv brun farin

    TIP: Mandler kan udskiftes med valnødder

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Xenia

      september 30, 2012 at 5:29 pm

      Jeg er enig mht. de danske æbler - min præference går dog godt nok i den modsatte retning, da jeg foretrækker søde æbler :) Jeg har fx lige spist et æble i både med mandelsmør, og æblet var så hvinende surt (for mig), at det nærmest gjorde ondt i min mund ;D
      Og denne kage ser forresten ganske lækker ud - jeg elsker æble+mandel-kombien! Det kan være, jeg skal huske den til næste gang, jeg har en anledning til at bage :)

      Svar
    2. Tina

      september 24, 2012 at 9:32 am

      Mmm... Den lyder og ser rigtig lækker ud! Den skal vist prøves en dag :)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen