Go Back
+ servings
Sprøde baguettes

Baguettes med Poolish-fordej

Tilb. tid25 minutter
Antal: 4 styk

Ingredienser

Fordej

  • 2 dl koldt vand
  • 210 g Vinjett Hvedemel
  • 3 g gær

Dej

  • 4 dl koldt vand
  • 5 g gær
  • 70 g fuldkornsmel af rug
  • 560 g Hvedemel
  • 1 spsk groft salt
  • 0,5 dl koldt vand
  • 0,5 dl olivenolie

Fremgangsmåde

Fordej

  • Gæren opløses i vandet. Tilsæt melet og rør det hele godt sammen. Dæk skålen til med madfilm og lad den stå natten over på køkkenbordet - min. 10 timer.

Dejen

  • Fordejen kommes i en større skål. Vand, gær og mel blandes med fordejen.
  • Alt dejen ved lav hastighed i 10 min . dernæst kraftigt i 2 min.
  • Ælt igen ved lav hastighed, mens vand og salt tilsættes. Derefter æltes dejen kraftigt i 5 min. Dejen er klar, når den er elastisk, smidig og skinnende.
  • Kom olivenolie udover dejen og dæk skålen til - både med viskestykke og plastikpose. Lad den hæve 3 timer.
  • Ovnen forvarmes til 275 grader.
  • Forsigtigt vendes dejen ud af skålen. Brødet skal være med lufthuller, så pas på ikke at slå disse i stykker.
  • Dej dejen i 4 aflange stykker, der lægges op på bageplader med papir (2. stk) .Skru dem lidt, men pas på luften i dem.
  • Kom brødene i ovnen og skru ned til 225 grader. Efter 10 min åbnes ovnen, så der kommer luft ind tl brødene. Dette gentages efter 10 min.
  • Brødene bages ca. 25 min, til de er gyldne og sprøde.
  • Afkøles på en bagerist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen