• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller » Madbrød

    Sprøde baguettes

    Af Louise | 12 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Det lækre brød, som jeg bagte i sidste uge. Jeg har før postet brød med Amo's nye Vinjett mel og givet udtryk for min begrejstring for det.

    Da Amo sendte en pakke med melet, var det en oplagt mulighed til, at lege mere med det.
    Jeg næsten altid uden opskrift, men istedet for altid at være på tværs, besluttede jeg at afprøve nogle af deres opskrifter til meltyperne.
    ALLE opskrifterne krævede desværre en røremaskine! Sådan en burde virkelig snart flytte ind her!
    Så jeg blev lidt muggen, og rev håndmixeren frem igen. Den klarede de 20 minutters æltning og brødene blev virkelige gode. De kan kun anbefales!
    Jaja, jeg tilsætte lidt rugmel og ændrede hævemetoderne, men ellers klarede jeg det lige efter foreskrifterne.

    En af mine fødselsdagsgaver var en skøn hævekurv, så jeg brugte halvdelen af dejen til flutes og resten til et rustikt brød. Stay turn, det rustikke brød følger en af dagene :)

    Lige en note! Inden du går igang med at pine din håndmixer, så sørg for den har minimum 300 Watts motor, har forskellige hastigheder og er af god kvalitet.

    Sprøde baguettes

    Baguettes med Poolish-fordej

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Antal: 4 styk

    Ingredienser

    Fordej

    • 2 dl koldt vand
    • 210 g Vinjett Hvedemel
    • 3 g gær

    Dej

    • 4 dl koldt vand
    • 5 g gær
    • 70 g fuldkornsmel af rug
    • 560 g Hvedemel
    • 1 spsk groft salt
    • 0,5 dl koldt vand
    • 0,5 dl olivenolie
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Fordej

    • Gæren opløses i vandet. Tilsæt melet og rør det hele godt sammen. Dæk skålen til med madfilm og lad den stå natten over på køkkenbordet - min. 10 timer.

    Dejen

    • Fordejen kommes i en større skål. Vand, gær og mel blandes med fordejen.
    • Alt dejen ved lav hastighed i 10 min . dernæst kraftigt i 2 min.
    • Ælt igen ved lav hastighed, mens vand og salt tilsættes. Derefter æltes dejen kraftigt i 5 min. Dejen er klar, når den er elastisk, smidig og skinnende.
    • Kom olivenolie udover dejen og dæk skålen til - både med viskestykke og plastikpose. Lad den hæve 3 timer.
    • Ovnen forvarmes til 275 grader.
    • Forsigtigt vendes dejen ud af skålen. Brødet skal være med lufthuller, så pas på ikke at slå disse i stykker.
    • Dej dejen i 4 aflange stykker, der lægges op på bageplader med papir (2. stk) .Skru dem lidt, men pas på luften i dem.
    • Kom brødene i ovnen og skru ned til 225 grader. Efter 10 min åbnes ovnen, så der kommer luft ind tl brødene. Dette gentages efter 10 min.
    • Brødene bages ca. 25 min, til de er gyldne og sprøde.
    • Afkøles på en bagerist.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

     

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Karina Pedersen

      september 11, 2020 at 5:43 pm

      Hej
      Kan jeg bruge finsigtet ølandshvedemel i stedet for?
      Vh
      Karina

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 15, 2020 at 12:11 pm

        Hej Karina,

        Ja, det burde du sagtens kunne :-)

        Hav en skøn dag!

      • Trine

        september 30, 2022 at 5:27 pm

        Louiogbearnaisen - har du ikke en fejl i din opskrift? I fremgangsmåden nævner du TO gange, at man tilsætter VAND til fordejen, men du nævner ikke mel på noget tidspunkt? Jeg kan godt selv læse opskriften, men alligevel.

      • Louiogbearnaisen

        oktober 03, 2022 at 12:29 pm

        Hej Trine,

        Jeg kan ikke helt følge dig, da der i fremgangsmåden for fordejen står følgende:

        Gæren opløses i vandet. Tilsæt melet og rør det hele godt sammen.

        Måske det er en andet sted i opskriften, hvor du kommer i tvivl?

    2. Thomas J

      januar 08, 2020 at 1:20 pm

      Hejsa

      Jeg har afprøvet din opskrift med helt almindelig hvedemel, da jeg ikke har fundet Amo Vignett-mel endnu. Det blev alligevel til rigtig fine baguettes (ungerne spiste dem i hvert fald i løbet af nul komma fem), men de blev ikke heeelt så luftige som forventet. Dejen blev meget ‘runny’ og svær at håndtere, og jeg fik trykket en masse luft ud (af dejen, forstås) under håndteringen, men mon ikke jeg bare har været lidt for nærig med melet...? Nå, men i skrivende stund er min nye ven Ken Skov, aka. Kenwood, og jeg ved at gøre endnu et forsøg, så lad os se, hvordan det går denne gang. :-)

      Det er lidt en skam, du ikke skriver, hvorfor du bruger poolish i opskriften. Man kan jo læse meget om poolish på nettet, men det kunne være sjovt at høre, hvad du forventer, det vil gøre ved resultatet. Kan du løfte sløret for det?

      Med venlig hilsen
      Thomas

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 08, 2020 at 5:12 pm

        Hej Thomas,

        Tak for din kommentar og dejligt at høre, du kunne bruge opskriften!

        Jeg har brugt poolish for at give brødet en bedre smag, tekstur samt skorpe på brødet. Der er en længere historie bag metoden, men egentligt er det grundlæggende bare en meget våd fordej, som oftest bruges i fransk bagværk, herunder baguettes :)

        Det kunne godt lyde lidt som om, at din poolish-dej måske er modnet for meget, så gluten er blevet svækket, og din dej har svært ved at holde sammen på sig selv og dermed blevet meget "runny".

        Giv det endnu et forsøg og fortæl os gerne om resultatet :-)

        God dag!

    3. Ann Pagh

      juli 15, 2019 at 5:29 pm

      Lyder lækkert, skal prøves til weekenden.
      Hvad mel kan bruges i stedet for viårmjøl hvedemel?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 18, 2019 at 11:47 am

        Hej Ann,

        Du kan bruge alm. hvedemel, men det bliver ikke helt det samme.

        Se om du ikke kan få fat på en pakke Amo's Vinjett mel. De bliver altså bare det bedre :-)

        God fornøjelse med bagningen og hav en skøn dag!

    4. Christine

      april 23, 2012 at 10:23 am

      Hej! Jeg er spændt på at høre, hvad du siger til hævekurvene, da jeg selv har overvejet at hitte mig nogle, men er i tvivl om, hvorvidt det kun drejer sig om, at dejen bliver "flot", eller der ligger andet og lurer bag :)

      Svar
      • Loui

        april 23, 2012 at 10:51 am

        Hej Christine

        Jeg er ret vild med min hævekurv :) Det primære formål med en hævekurv er at du får fantastiske flotte brød.
        Men derudover kan du bage meget saftigere brød, da hævekurven holder på en blød dej.
        Har lidt eksperimenter i tankerne for at teste det, da det brød jeg omtaler var med en mere fast dej.

        Mange hilsner
        Louise

      • Christine

        april 26, 2012 at 11:36 am

        Nice. Tak for svaret - jeg tror, der ryger et par stykker på min ønskeliste :)

      • Loui

        april 26, 2012 at 11:40 am

        En aflang kurv ville også gøre sig ret godt i mit køkkenskab ;)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen