Lassi eller smoothie? For mig er det helt det samme. Lassi er en traditionel indisk yoghurt-drik tilsat krydderier og ja, er en indisk smoothie.
Jeg laver ofte smoothies til mellemmåltid og da foråret er her i fuld flor, så er sådan en fætter dejlig frisk og kaster en pladask frem til sommer.
Når vi lige snart vinker farvel til vinteren, vinker vi også farvel til granatæblerne. Desværre.. Det er nemlig en af de eneste goder, ved den bidske årstid (brr..). Så lige nu hamstrer jeg de smukke frugter og prøver, at få en dosis, så jeg kan klare mig, det næste halve år!
Jeg havde en træt frugt liggende igår og den måtte hurtig lade livet i den her smoothie. Helt enkel, men med en skøn smag og ikke mindst; farve. Det er ren "tusinde og en nats eventyr" med indisk smoothie, røde ædelstene og selvforkælelse (:
Nu må jeg vist hellere smide bøger, kaffekop og morgenhår og tage på jagt!
Granatæbler, here I come (;
Ingredienser
- 1 granatæble
- 2 dl yoghurt 1, 5%
- 1 dl sødmælk
- 2 tsk vaniljesukker
- Isterninger
Sådan gør du
- Tag kernerne ud af granatæblet og kom dem i en blender. Lad et par skefulde blive til pynt.
- Tilsæt yoghurt, mælk og vaniljesukker i blenderen.
- Blend det hele et par minutter til drikken er helt jævn.
- Vil du have en tyk, kold lassi, så blend isterninger med.
- Hæld lassien i 2 glas med isterninger og pynt med granatæblekerner.
- Nyd!
Jette
Hej Loui
Når denne lassi kan laves på 5 minutter, må du have et fantastisk trick til at få alle de små røde perler ud, uden at hele køkkenet er splattet til med små røde prikker! ;)
Jeg har også en træt en liggende og den kunne sagtens blive til en lassi sidst på ugen hvor der igen bliver lidt luft i kalenderen!
KH Jette O
Loui
Hej Jette
Jamen, granatæblet bliver skåret midt over, får skåret et par snit i det halve æble. Så en stor skål i vasken og så vrider jeg bare kernerne ud. Ikke noget med at banke med en ske, for det er bare over ALT ;)
Er sikker på den vil gøre sig godt, som en skøn weekend-treat :)