• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Pølsehorn

    Af Louise | 10 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Opskrift på de bedste pølsehorn, som er nemme og hurtige at bage til madpakken - og så holder de sig bløde og luftige. Nap opskriften på pølsehorn med blød dej her:

    Gå til opskrift Følg på Instagram Se kogebog
    Pølsehorn - opskrift på de bedste pølsehorn
    Jump to:
    • Guide til pølsehorn
    • Lav pølsehorn med 1 hævning af dej
    • Bag mini-pølsehorn
    • Ekstra fyld
    • Brug pølsehornsdej til fx pizzasnegle
    • Pølsehorn med ketchup

    Det har taget godt og vel en måned.

    Pølsehorns-sagen.

    For det er jo ikke bare et pølsehorn.

    Niks.

    Skal dejen være blød eller sprød? Skal pølsen kunne ses eller ej? Og hvilken slags pølse? Skal det være en croissant-form eller det mere firkantede tankstationsform? Hvad med sesamfrø - skal de på? Og med eller uden ketchup? Der er også noget med sødhed på dejen? Og ikke mindst størrelsen af pølsehornet? 

    Arhmen, det har været vanvittigt med pølsehornstests.

    Og fedt - særligt med alle input til sagen ovre på Instagram. For er der noget, som kan skille vandene, så er det altså pølsehorn.

    Så.

    Godt og vel en måned.

    147 pølsehorn senere.

    Og nu er de her: Bløde, saftige pølsehorn med ketchup

    Ingen dikkedarer.

    BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få madplanerne nu

    Eller det kunne man. Du ved; barbecuesauce, chili-ketchup, bacon om pølsen eller lidt revet ost.

    Men det styrer du.

    De kan trække det hele, de her pølsehorn, så det er bare at slå dig løs. 

    Eller køre den helt klassisk.

    Med eller uden sesamfrø på top.

    Pølsehorn - opskrift på de bedste pølsehorn

    Klar til at få fyldt fryseren op?

    Got ya.

    Men inden du suser til opskriften, så lad os lige nappe et spørgsmål eller 7 til sagen.

    Læs med her:

    Guide til pølsehorn

    Kan jeg bage med tørgær?

    Det kan du sagtens i den her opskrift på pølsehorn. Udskift den friske gær med ca. 6 g tørgær (en halv pose) og husk at blande tørgær med mel. Læs hele min guide: Sådan bager du med tørgær, for det allerbedste resultat.

    Hvad med surdej - kan pølsehorn bages med det?

    Well, det kan du - men er du til en opskrift på pølsehorn uden gær eller med en kombineret surdej, så sus ud på google og nap en anden end lige den her.

    Kan pølsehornsdejen laves uden mælk?

    Ja, du kan erstatte mælk med kærnemælk, yoghurt, A38 eller andet surmælksprodukt. Eller brug en mandelmælk i stedet (den er testet i den her opskrift også og du får præcis samme resultat).

    Kan de bages med groft mel som fx. grahamsmel?

    Ja da, udskift 150 g hvedemel med groft mel. Jeg er vild med fuldkornshvedemel, rug eller hvid hvede for lidt ekstra mæthed i pølsehornene, men du kan bruge lige den grove mel, som du er fan af til grove pølsehorn.

    Skal de æltes på en røremaskine?

    Ikke nødvendigvis - har du friske overarme, så kan du sagtens ælte dejen i hånden. Det kræver lidt længere æltetid, men du får samme lækre og bløde pølsehorn (og sparer en tur i fitness).

    Kan jeg koldhæve pølsehornsdejen i køleskabet natten over?

    Ingen problem. Så bruger du bare 10 g gær i stedet, kommer dejen i køleskabet og lader den hæve i min. 8-10 timer. Tag den gerne ud og lad dejen stå 30 minutter til 1 time på køkkenbordet inden, du folder pølsehornene.

    Pølsehorn - opskrift på de bedste pølsehorn

    Og lige et par stykker mere, for måske er du til de helt hurtige pølsehorn eller en langtidshævning.

    Lav pølsehorn med 1 hævning af dej

    Jeg lavede en test på sagen og de blev gode, men de får ikke helt samme blødhed og kun 90% luftighed, som hvis du hæver dejen over to omgange, hvor der er 100% luftighed.

    Men er du til turbo-versionen, så:

    • Spring over første hævning i opskriften.
    • Fold i stedet pølsehornene direkte efter, du har æltet dejen.
    • Kom dem på en bageplade og lade dem hæve i 1.5 time på bagepladen.
    • Bag dem ligesom beskrevet i opskriften.

    Bag mini-pølsehorn

    Du kan sagtens bage minipølsehorn med den her dej. Find de helt små cocktailpølser frem, del dejen i 4 kugler og rul ud til ca. 15-20 cm i diameter. Bag dem

    Ekstra fyld

    Der er masser af muligheder for at variere dine pølsehorn. Prøv at skifte ketchup ud med

    • barbecuesauce
    • chili-ketchup
    • karryketchup
    • Pesto

    Eller spice op med:

    • bacon om pølse
    • revet ost

    Brug pølsehornsdej til fx pizzasnegle

    Der er dejen også perfekt! Følg opskriften, rul dejen ud til en rektangel og fyld med dit favorit-fyld til pizzasnegle - og fyld fryseren op.

    Og hey, faktisk lavede jeg også en omgang søde pizzastænger med den her dej - det var også ret godt.

    BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få madplanerne nu

    Pølsehorn - opskrift på de bedste pølsehorn

    Pølsehorn med ketchup

    Nemme, lækre pølsehorn med ketchup. som er hurtige at bage. Lav en stor portion, frys dem ned og så er der saftige pølsehorn til madpakken.
    Print Email Pin
    Forb. tid15 minutter minutter
    Tilb. tid10 minutter minutter
    Hævetid2 timer timer
    Samlet tid2 timer timer 25 minutter minutter
    Antal: 20 stk
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 2,5 dl lunken vand
    • 2 spsk sukker
    • 75 g smør
    • 1 dl mælk, (eller yoghurt, A38, kærnemælk , mandelmælk)
    • 2 tsk salt
    • ca. 600 g hvedemel
    • 1 dl ketchup
    • 20 medium pølser, Eller del 10 almindelige pølser i halve
    • 1 æg
    • 3 spsk sesamfrø
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Pølsehornsdej

    • Smuldr gær i en skål, tilsæt vand og rør gæren ud.
    • Tilsæt sukker.
    • Smelt smør og tilsæt den kolde mælk (eller yoghurt) til det smeltede smør, så blandingen bliver lunken.
    • Tilsæt den lunkne smør/mælk-blanding til skålen og rør det sammen.
    • Kom 500 g hvedemel og salt i skålen og ælt dejen
    • Tilsæt det resterende mel og evt. mere, mens dejen æltes til den er smidig og slipper skålens sider (ca. 4-5 minutter ved medium hastighed på røremaskine). Melmængde kan variere, men på med dejen ikke bliver for tør.

    Fold pølsehorn

    • Dæk skålen til med madfilm og lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. 1.5 time.
    • Del dejen i to og form til to kugler. Rul dem begge ud til cirkel på ca. 30 cm i diameter (kom max. 2 spsk mel på bordet, hvis din dej er lidt klistret).
    • Skær hver cirkel i 10 trekanter, som en pizza.
      pølsehornsdej
    • Fordel 1 tsk ketchup på hver trekant.
    • Læg en pølse på den brede del af hver trekant og rul dem sammen til horn.
    • Læg dem på to bageplader med bagepapir.
    • Dæk pølsehornene med et viskestykke og lad dem efterhæve 30 minutter.

    Bag pølsehorn

    • Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
    • Bag pølsehornene ved 180 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn i ca. 9-11 minutter - til de er gyldne og gennembagte.
    • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.

    Noter

    • Pølsehornene kan fryses
    • Udskift 150 g hvedemel med groft mel for mere mæthed
    • Gær kan udskiftes med tørgær (husk at blande tørgær med mel)
    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.
    Pølsehorn - opskrift på de bedste pølsehorn

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Sabina Secher Mogensen

      april 07, 2024 at 12:27 pm

      Hej. Når du tøer dem op igen kan de så komme direkte madpakken eller skal de varmes op? Tak.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 15, 2024 at 11:25 am

        Hej Sabina

        De kommer bare direkte med på madpakken :)

        Mange hilsner
        Louise

    2. Cæcilia

      juli 29, 2023 at 3:15 pm

      Hej Louise
      Jeg har lige brugt din opskrift på pølsehorn dog uden ketchup og sesam! Og hold op de er dejlige bløde og lækre! Det er som om dejen smelter på tungen! Mega lækkert og en kæmpe anbefaling herfra

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 30, 2023 at 11:00 am

        Hej Cæcilia

        Tusinde tak - hvor er det bare dejligt at høre :)

        Mange hilsner
        Louise

    3. Christina Brandt

      maj 29, 2023 at 9:11 am

      Jeg kæmper også med at læse pga reklamen :(

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 30, 2023 at 11:11 am

        Hej Christina

        Årh, igen :( Det beklager jeg mange gange og tak!
        Vi får ordnet det.

        Mange hilsner
        Louise

    4. Gitte

      maj 07, 2023 at 8:25 pm

      Kan der bruges en neutral olie i stedet for smør? Og i så fald, hvor meget olie?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 08, 2023 at 11:51 am

        Hej Gitte

        Jeg har ikke testet opskriften med olie, men som tommelfingeregel kan du udskifte smør med olie, hvor olie så er ca. 80% af smørmængden.
        Så i den her opskrift vil det være 60 g olie.

        Lad mig høre, hvis du prøver at lave opskriften med olie.

        Mange hilsner
        Louise

    5. Ricco

      marts 08, 2023 at 11:41 am

      De første mange punkter kan ikke ses, fordi der er en kæmpe reklame hen over... Og den kan ikke lukkes ned....

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 09, 2023 at 11:02 am

        Hej Ricco

        Tusinde tak for heads up omkring det. Jeg får sendt det videre, for det dur ikke.

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen