Det venter lige om hjørnet. Hængekøjen, vippen med bare tæer, grillen og lutter gode sager til ganen. Inklusiv kolde drinks i stride strømme.
Jeg er ret klar.
Om det så skal foregå i flyverdragt og striksokker under halvtaget.
Tilbage til drinksene. Det er nemlig dem, det skal handle om. I år står den på drinks og cocktail med snaps.
What!
Snaps, Louise?
Arrh..
Yes! Den er god nok.
Jeg har teamet op med Brøndums med en mission om, at mængde snapsen ind på sommerscenen.
Nå. Men.
Jeg er så ikke den helt store snaps’er. Hverken til jul eller påske.
Snaps, det er sådan rigtig voksent. Altså der hvor man napper den i flere bidder, smider et “uhmm” og smiler. Ikke hvor den lille skarpe bliver kørt ned i en slurk efterfulgt af et forvredet ansigt, blanke øjne og et kras host.
Jep. Jeg er med på det sidste hold. Er du også det, så hæng ved. Du kommer til at brumme “uhm” hele sommeren.
Mission snaps - jeg går ikke af vejen for en god udfordring - og slet ikke når den inkluderer noget, hvor jeg ikke er helt på hjemmebane.
Challenge accepted!
Come on, den rocker jeg for vildt. Jeg er den ukronede bartenderkonge.
Og med overbevisning om at Brøndums vil sætte min toplækre snapseversion i storproduktion, svælgede jeg i selvfedhed. Der var rigeligt af den, skulle jeg hilse og sige. Den drev af væggen..
Nah.
Jeg researchede lidt på snapsesagen. Støvede bøger af. Forhørte mig hos snapse-proffer og deslige. Phew! Trækketider, lagring, beholdere, for ikke at tale om hvordan smagsgiverne skal skæres.
Koldsved.
Snaps er en seriøs sag!
Og ingen har heldigvis vist rigtig knækket koden til hjemmelavet, alt at dømme efter retningslinjer, regler og snapselove i øst og vest ;)
Så de her, det er snaps på ægte Loui&Bearnaisen facon:
Hvad lyder lækkert. Hvor hurtig kan det laves. Ingen dikkedarer og regler. Vi smager os frem.
Du ved.
1. dag: Glo, duft, smag på den hjemmelavede mikstur
Hmm. Den kan godt lige klare lidt mere.
2. dag: Ryste, sniffe og en halv slurk.
Joo. Den kradser.
3. dag: …...
Hov, den smuttede lige. Netflix på sofaen..
4. dag: Trippe utålmodigt, i med lilefingeren og vurdere.
Den er go’. Og skævt smil, mens den indre stemme lige godter sig. Praler over sådan en hjemmelavet snaps.
...
Og sådan forsætter det indtil, at den sidder lige i skabet. Mundhulen. Altså efter min egen mening.
Den samme frugtsort kan være ret forskellig i smag, sødme og modenhed. Det bliver din snaps så også. Den er færdig, når du synes den er der. En trækketid skal vurderes, den er ikke endegyldig.
Og nope! Glem bekymringsrynken. Det kan ikke gå helt galt med din snaps.
Som tommelfingerregel; Jo længere den trækker, jo bedre. Du skal virkelig mase den langt ind i køleskabet, hvis hjemmebryggen skal kikse.
Bare du får hevet råvarerne op inden de blive brune eller gullige, filtreret de gyldne...røde, grønne, klare dråber og ned i en pæn flaske - så er du good to go. Med snaps til hele sommeren.
Well.
Det var planen at jeg skulle lave en enkelt snapse variant.
Det tog om sig.
Jeg bryggede 4 flasker.
Begrænsningens kunst er ikke nem. Snapse-basen (Brøndums Klar snaps) var åbnet og råvarerne struttede pænt på køkkenbordet.
Det er ren trylledrik, sådan en klar snaps. I med lækre sager. Vente, vente. Og abrakadabra - snaps med pivfrække smage. Og perfekt grundlag for masser af praleri. Det er vigtigt - jeg holder mig i al fald ikke tilbage på den front ;)
Hjemmelavet snaps. Perfekt til drinks. Eller bare, som du kender den. I en slurk.
Den her rabarbersnaps er ret lækker sådan. Iskold. On the side til en sommerfrokost med rosé. Eller hvidvin, hvis det er der du er.
Jeg testede både den plan og planen med snapse-drinks sidste weekend (yes, den var ræ´tig sjov).. Havde jeg inviteret til havegilde, havde der altså ikke været et øje - eller en hals tør.
Høhø..
Jeg siger det bare. Skal du være med på noderne, så glem alt om rom, vodka og gin. Mojitos med hjemmelavet lime/mynte-snaps, det er noget som blæser gæsterne omkuld.
Bogstavlig talt ;)
Det samme med de her stikkelsbærdrinks. Hiv tøserne over, slæng dem om bordet og stik dem en liflige champagnedrink med et touch af stikkelsbærsnaps i hånden. Jeg gætter på sladderen kræver et par genopfyldninger eller fire.
Så.
Krudt op i din indre bartender,
Og hey, så er der også en undskyldning for at indkøbe pæne flasker, på sommerens loppemarkeder, til formålet.
Samt få brugt de der bær, der dingler ude på den busk, du plantede forrige år.
Snaps behøver ikke være den klassiske kryddersnaps. Du bestemmer præcis, hvad din snaps skal smage af, hvor sød eller syrlig den skal være og hvordan du drikker den; I smarte drinks, vilde cocktails med paraply og glimmer eller som den lille skarpe.. sommerlige slurk.
Og så er det altså bare ret sejt at hive sådan en hjemmelavet herlighed frem til sommerfesten, mens du spiller kong gulerod om den "store" bedrift.
Det var det ikke.
Og det bliver det heller ikke at drikke din egen snaps. Den smager nemlig ekstra formidabelt hjemmelavet!
Så har vi en aftale?
Du ryster en flaske sammen, jeg tager ´pagnen og det gode selskab med ;)
Snup opskrifterne på sommerhittet her.
3 opskrifter på snaps + champagnedrinks
I champagnedrinksene kan stikkelsbærsnaps udskiftes med rabarbersnaps, mojitossnaps eller din helt personlige snapsebryg.
Ingredienser
- ½ Brøndum Klar snaps
- 150 g grønne stikkelsbær, eller røde
- 1 spsk sukker
Sådan gør du
- Vask og rens stikkelsbærrerne grundigt. Kom dem i en flaske eller et glas med låg.
- Kom sukker i og ryst, så det fordeles på alle bærrerne. Lad det trække 1 time.
- Hæld snapsen over bærrerne, så de er dækket helt. Kom låg på og stil snapsen mørkt og køligt i ca. 7 dage (eller op til 14 dage - jo længere, jo mere smag).
- Filtrere snapsen gennem et klæde eller et kaffefilter og hæld på en rengjort flaske.
- Du kan smage snapsen til med evt. 1 tsk klar sirup, hvis den er for syrlig eller mere Brøndum Klar, hvis den er for bitter eller kraftig i smagen.
Noter
Ingredienser
- ½ flaske Brøndums Klar snaps
- Ca. 3-4 stængler rabarber
- 2 spsk sukker
Sådan gør du
- Rens rabarberne og skræl med en tyndskræller lange strimler. Du kan også skære rabarberne i 1 cm tern, så skal du blot lade snapsen trække lidt længere.
- Kom dem i en flaske og tilsæt sukker. Ryst det godt rundt og lad det trække 1 time.
- Hæld snaps over rabarberne og kom låg på flasken.
- Lad den trække et mørkt og køligt sted i ca. 5 dage.
- Du kan smage snapsen til med evt. 1 tsk klar sirup, hvis den er for syrlig eller mere Brøndum Klar, hvis den er for bitter eller kraftig i smagen.
Noter
Ingredienser
- ½ flaske Brøndum Klar snaps
- 3 stilke frisk mynte
- Skal fra 1 lime
Sådan gør du
- Kom mynte og limeskal i en flaske. Hæld snaps over så det dækker helt.
- Kom låg på og stil snapsen mørkt og køligt i 1 døgn.
- Fjern mynte og lime eller filtrer gennem et kaffefilter for en helt klar snaps - hæld på en rengjort flaske.
- Tilsæt evt. 1 tsk sirup for en vaskeægte mojitosnaps.
Noter
Pas på! Den er vanedannnende.
Ingredienser
- 1 dl knust is
- 1,5 cl. citronsaft
- 2 cl. hjemmelavet stikkelsbærsnaps
- Tør mousserende vin fx Prosecco eller tør champagne
Sådan gør du
- Kom is, citronsaft og stikkelsbærsnaps i en shaker. Ryst det godt sammen.
- Hæld mixen i en glas og fyld glasset op med champagne.
- Kom evt. et par stikkelsbær i og server straks.
- Note: Er du til en lidt sødere cocktail, så smag til med 1-2 tsk lys sukkersirup eller brug en medium sød champagne - tilsæt her lidt mere citronsaft.
Ditte Berg
Dejlig blog, lækre opskrifter og ikke mindst skønne billeder :).
Har sådan ledt efter de fine flasker med korklågene på. Hvor har du mon anskaffet disse fra?
Louiogbearnaisen
Hej Ditte,
Tusinde tak for din kommentar og de fine ord - det kan man da kun blive glad af :-)
Ang. flaskerne med korklåg, så er de er fra Ikea :-)
Hav en forrygende dag!
Tina P.
Hej Louise
Hvor ser det lækkert ud!
En lille ros. Jeg arbejdet med influencermarketing og vil jeg blot sige at du så god til annonceindlæg. Har arbejdet med en del bloggere og læst en mange blogpost og du skiller dig virkelig ud. Håber dine samarbejdspartnere ved det og du sætter en god værdi på dig selv og dit arbejde.
Forsæt det gode arbejde. Vi læsere nyder at følge med, med den høje standard du har.
Hilsen Tina - en trofast læser gennem flere år
Loui&bearnaisen
Hej Tina
Tusinde, tusinde tak, det betyder rigtig meget at høre :)
Mange hilsner
Louise
Susanne
Hej Louise
Har lige sat en omgang rabarbarsnaps i køleskabet efter din opskrift.
Glæder mig til at smage den, den dufter allerede dejligt.
Tak for en altid god blog, lækre opskrifter og de flotteste madbilleder.
Mvh Susanne
Jane
Åh, hvor ser det lækkert ud. Har aldrig lavet snaps før, men det skal da prøves. Tak for tip og opskrifter.
Mie
Fantastiske billeder!