Om meget få timer har jeg weekend og endda helt uden planer! Det er dælme tiltrængt efter den her meget lange, meget kolde uge. Så mens sneen vælter ned, vil jeg starte weekenden med blommecurmble og kaffe.
Crumble er ofte ret usundt og tidskrævende, da toppen består af mel, smør og sukker. Men den kan hurtig blive end smule nemmere og sundere - nemlig ved at smide nogle havregryn i. En endnu nemmere måde er, at bruge mysli/granola på toppen af lidt frugt.
Jeg er ret vild med en varm eftermiddagssnack, så ofte bager jeg frugt i ovnen med krydderier, nødder eller topping. Ligesom her, hvor det var en håndfuld blommer, der havde set bedre dage.
Har du ikke lige blommer, kan du bruge andet frugt. Især æble, pære eller bær.
Jeg har faktisk helt glemt, at fortælle hvad jeg lavede sidste fredag! Der skete jo noget ret sejt, som ændrede min hverdag markant. Den gamle bil gav op her henover efteråret, så offentlig transport har været min rutine - en hård rutine, der sluger en masse spildtimer...
I fredags blev buskortet skiftet ud med en splinterny bilnøgle ...og medfølgende ny bil (: Helt igennem fantastisk (:
Min nye ven og jeg er blevet særdeles gode venner og med al den ekstra tid i hverdagen, kan det ikke blive ret meget bedre (:
Blomme crumble med vaniljecreme
1 pers.
-
5 små blommer
-
1 tsk honning
-
3 spsk kanelgranola
-
1 spsk smør
-
3 spsk græsk yoghurt/skyr
-
1 tsk vaniljesukker
-
Evt. 1 tsk citronsaft
1. Halver blommerne og tag kernerne ud. Del de halve blommer endnu en gang.
2. Kom blommer op en form og vend dem med honning.
3. Bland kanelgranolaen med smør og fordel den ud over blommerne.
4. Kom crumblen i ovnen og bag den ved 175 grader varmluft i ca. 15 min. Blommerne skal være møre og toppen sprød. Lad blommecrumblen køle af 5 min. inden servering.
5. Rør yoghurt med vaniljesukker og lidt citronsaft. Kom en klat på creme på toppen af crumblen og spis straks.
Skriv en kommentar