Så blev det onsdag igen og tid til en anmeldelse - denne gang af en skøn bog fra Gyldendal, som jeg i lang tid har haft et godt øje til.
Præsentation: One more slice (Gyldendal)
Bogen her er en efterfølger til Lailas populære bog; A piece of cake. For dem som ikke kender Laila Lindholm, kan der fortælles, at hun er svensker, med stor succes både på TV, med sine bøger og eget livsstilsmagasin,
Bogen her, er i forhold til den foregående, ikke kun med søde sager. Der er pizza, surdejsbrød, pasta, og fyldte brød – i en skøn blanding med cheesecakes, brownies, blondies, is og pies.
Det er en bagebog med masser af inspiration, da grundopskrifterne kan varieres i det uendelige og du kan tilføje dit eget præg på.
Bogen er med tykke, grove sider, meget lækkert layout og smukke billeder med masser af stemning.
Er bogen noget for dig?
Var du glad for ”A pjece of cake”? Så skal du helt sikkert have fingrene i den her!
Bogen henvender sig til alle, men måske især den madglade bager, som er vild med ny inspiration, da bogen giver mulighed for at lege med variationer.
Der er stort set billeder til alle opskrifter og for den erfarne er de nemme at gå til.
Jeg vil ikke anbefale denne bog til nybegyndere i køkkenet, da den kræver lidt overblik, idet mange af opskrifterne henviser til en grundopskrift, som man skal have styr på, før man kan gå i gang. Derudover er fremgangsmåderne ikke udførlige for den uvante bager, som kan have mange spørgsmål til hvad der helt præcist bliver ment.
Men er du en glad bager med erfaring i køkkenet? Elsker du god mad og er ikke bange for kalorier? Sætter du pris på lækker bog kvalitet, billeder, layout og gode afsnit? Så er bogen lige den du skal have fat i. Du vil ikke fortryde det.
Loui&Bearnaisen begejstrede holdning.
Jeg elsker den her bog! Den er helt nede på jorden og prøver´ikke at være mere end den er – kærlighed til mad. Hvis jeg skulle udgive en bog, var det sådan her!
Min eneste kritik er madkategorierne, som kan virke lidt fjollede at smide i samme bog. Altså fra pizza til cheesecake og fra pasta til brownies. Men på en eller anden måde fungerer det egentlig godt når man har læst bogen. Man får lyst til at hoppe ind i bogen og stemningen.
Derudover kunne jeg ønske mig lidt mere introtekst til opskrifter og afsnit – men det er kun fordi jeg elsker det personlige i en kogebog og gerne bruger dem som skønlitteratur-læsning.
Beklager min manglende kritik. Jeg er helt sikker på at andre kunne komme på en masse, men jeg er bare helt opslugt af ”One more Slice” og kan kun anbefale den.
De vigtige detaljer
Leila Lindholm: One more slice. Gyldendal, 2011
Vejledende pris: 299,95,-
225 sider
___________________________________________________________________________________________________________
For god ordens skyld skal det siges at “Anmelder mandag” er sponsorede indlæg, hvor jeg modtager kogebøgerne fra forlag eller web-boghandel. Min anmeldelse er 100% subjektiv og er IKKE påvirket af samarbejdspartnerne.
____________________________________________________________________________________________________________
Newyorkerbyheart
Jeg er så vild med hendes bøger. Jeg synes at billederne er så smukke og maden nem at gå til :-)
Mange hilsner
Birthe
Loui
Hej Birthe
Er helt enig :) Kan slet ikke lade være med at bladre i dem :)
Louise
Monster
Åh jeg har været inde og kigge på den på amazon mange mange gange, har nemlig også forgængeren og den er bare god. Jamen det lyder jo som stilen er sædvanligvis hyggelig og passioneret, det kan vi li! Ha en dejlig dag.
Loui
Den er bestemt et køb værd :)
Skøn dag til dig også :)
louise
Ivan K
Kunne fællesnævneren ikke være; "mel", undtagen i is? Jeg ser i alle tilfælde i fin sammenhæng og med din begejstring vil eg da skrive denne bog på bøger der skal købes og læses.
Loui
Hej Ivan
Jo, nu du siger det - havde jeg faktisk slet ikke lige tænkt på selvom det er en bagebog ;) Var vist mere ensporet på kategorierne..
Louise