Præsentation: Det gode brød – opskrifter fra Tartine Bakery (saxo.com)
Hvis du har fulgt bloggen og facebook, det sidste stykke tid, er du ikke i tvivl om hvem Chad Robertson er.
Men lige for en ordens skyld kan fortælles, at han er en passioneret bager, som har studeret bageteknikker i årevis og omsat dem til meget berømt brød. Han driver Tartine Bakery i San Francisco, US, som har fået kultstatus – på en time er deres fabelagtige brød, hver dag, udsolgt.
Bogen her er skrevet, så almindelig mennesker kan lave det gode brød af bare mel, vand, salt og masser af tid.
Den er opbygget med masser af tekst og baggrundsviden, blandet med fremgangsmåder i billeder. Du får en grundig oplæring i basisbrødet og inspiration til, at bruge brødet med 30 opskrifter. Derudover finder du bl.a. opskrifter på croissanter, baguettes, engelske muffins og pizzabunde.
Er bogen noget for dig?
Er du passioneret bager og vild med hele bageprocessen? Ønsker du hemmeligheden bag de fantastiske brød, som virker helt umulige, at lave hjemme? Har du lyst til, at vide alt om bageprocesserne og blive opslugt af en ny bageverden? Så skal du have den her bog!
Der er masser af tekst til fordybelse, og uddybende forklaringer af de forskellige processer. Layout og tekst er lavet til passionerede bagere – så hvis du bare ønsker hurtigt, nemt brød er dette IKKE en bagebog for dig.
Bogen er nørdet på den gode måde, og kræver virkelig en god portion interesse for bagning.
Loui&Bearnaisen overbeviste holdning.
Jeg har prøvet brødet og det er ganske enkelt fantastisk. Du kan læse mere om mine erfaringer og oplevelser med brødet HER.
Først og fremmest er det en rigtig lækker hardback, med ”vatteret” cover. Siderne er tykke og layoutet meget overskueligt + masser af tekst, som jeg jo elsker. Jeg kunne ønske mig lidt flere og større billeder gennem bogen, men da rigtig mange af dem, er fremgangsmåder giver det mening med størrelsen.
Gennem hele bogen kan du mærke en kærlighed til brød og bagning. Den inspirerer, men ved første gennemlæsning skræmmer den også. Hele basisprocessen virker overvældende. Uoverskuelig.
Jeg var ret tæt på, smide bogen, efter de 38 siders fremgangsmetode til ét brød, på hylden Men nysgerrigheden vandt og tak for det. Når du er i gang, går det nemt og er slet ikke så tidskrævende og omstændig, som det kan se ud. Giv brødet og processen en chance. Du vil ikke fortryde.
Se mit resultat HER
De vigtige detaljer
Chad Robertson: Det gode brød. Lindhardt & Ringhof, 2012 (303 sider)
Vejledende pris: 349,95,- hos saxo.com
___________________________________________________________________________________________________________
For god ordens skyld skal det siges at “Anmelder mandag” er sponsorede indlæg, hvor jeg modtager kogebøgerne fra forlag eller web-boghandel. Min anmeldelse er 100% subjektiv og er IKKE påvirket af samarbejdspartnerne.
___________________________________________________________________________________________________________
Skriv en kommentar