Har du læst bag på sådan en hjemmekøbt kakaopulverdåse. Eller brev? Og som det nok ikke kan komme, som nogen overraskelse, så er størstedelen sukker og mælkepulver. Hvis du er heldig når kakaoindholder over de 15%! Faktisk var det så grelt, at det lavest indhold jeg faldt over var på 7%! 7%!? Det er sådan liiige i underkanten, vil jeg mene.
Men inden alle kakaoproducenter bliver udråbt til lurendrejere, så skal de siges, at der faktisk skal være en hel del sukker og mælkepulver i kakaodrik - også i den hjemmelavede, før den smager helt rigtig. Nuvel, du kan gå den kradse vej og smide ren kakao i en kop kogende vand og prøve at få det slugt. Uden at kløjs i det! Godt, det smager det altså ikke, uanset hvor godt og dyrt kakaopulveret så er.
Jeg har bikset en hjemmelavet portion kakaopulver sammen og serveret den med pecanmælk! Vand? Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal kalde de her fancy nødde-drikke, for mælk er det altså ikke. Men pecan og vand blev blendet, nu jeg havde blenderen fremme og så varmet op. Med lidt almindelig mælk i også. 3 spsk kakaopulver og nødde-mælke-vandet over + et drys chokolade. Arhmen, der var ikke et øje tørt. Og det hele blev slubret med de uldne sokker på og ild i kaminen (radiatoren)..
Nøddemælken. Vandet. Ja, det er selvfølgelig bare for at være smart. God, gammeldags mælk fungerer så udmærket. Det samme gør en skefuld flødeskum på toppen.
Forresten så er mælkepulveret, som står i ingredienslisten, blot det man køber til dem, der ikke drikker kaffen som tjære. Jeg er sikker på, at man kan få utallige andre versioner af mælkepulver og ikke mindst "creamer", men jeg brugte blot den jeg havde i skabet. En helt almindelig.
Jeg har samlet et par opgraderinger til kakaopulveret, hvis du skulle få lyst til at være med på noderne. Uhmm, det dufter en smule af jul.
Tip til at spice kakaopulveret op:
- 1 tsk espressopulver
- ¼ tsk stødt ingefær
- ½ tsk kanel
- ¼ kardemomme
- 1 nip cayennepeber
- ¼ allehånde
Og så er der vist ikke mere at sige end, god fredag og god varm kakaodrik senere.
Jeg vil trække i de uldne og bruge et par timer på studiet. Først hos de kære bibliotekarer, som jeg regner med har en god stak bøger til mig. For så at ende hos min bachelor-vejleder, som jeg lidt håber på har kaffe på kanden og gode råd i stride strømme.
Ingredienser
- 60 g kakaopulver
- 120 g flormelis
- 100 g chokolade, 60-70%
- 3 spsk mælkepulver
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Kom det hele i en blender og blend det til "mel".
- Kom kakaopulveret i en lufttæt dåse.
Servering
- Kom 3 spsk kakaopulver i en kop.
- Hæld varm mælk over.
- Server straks.
Maiken
Aloha,
Jeg leder febrilsk efter tips til kakaopulver til VAND, men alle jeg snubler over er til mælk ;-)
Er selv nået frem til en ok god opskrift, men mangler det sidste til at give dybde, og du har nogle rigtig gode bud!
Ved du, hvad der gør, at man ikke typisk kan bruge varmt vand i stedet for varmt mælk? Er det fedtindholdet, der gør forskellen?
Loui&bearnaisen
Hej Maiken
Umiddelbart tænker jeg kun det er "cremetheden", som gør at der oftest bruges mælk. Kakao i sig selv kan være ret bittert, så ved at blande med sukker og mælk, så bliver det knap så kraftigt. Men du burde sagtens kunne bruge varmt vand og opløse det ligeså godt.
Mange hilsner
Louise