• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kolde og varme drikke

    Hjemmelavet kakaopulver

    Af Louise | Leave a Comment


    KAKAO

    Har du læst bag på sådan en hjemmekøbt kakaopulverdåse. Eller brev? Og som det nok ikke kan komme, som nogen overraskelse, så er størstedelen sukker og mælkepulver. Hvis du er heldig når kakaoindholder over de 15%! Faktisk var det så grelt, at det lavest indhold jeg faldt over var på 7%! 7%!? Det er sådan liiige i underkanten, vil jeg mene.
    Men inden alle kakaoproducenter bliver udråbt til lurendrejere, så skal de siges, at der faktisk skal være en hel del sukker og mælkepulver i kakaodrik - også i den hjemmelavede, før den smager helt rigtig. Nuvel, du kan gå den kradse vej og smide ren kakao i en kop kogende vand og prøve at få det slugt. Uden at kløjs i det! Godt, det smager det altså ikke, uanset hvor godt og dyrt kakaopulveret så er.

    Jeg har bikset en hjemmelavet portion kakaopulver sammen og serveret den med pecanmælk! Vand? Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal kalde de her fancy nødde-drikke, for mælk er det altså ikke. Men pecan og vand blev blendet, nu jeg havde blenderen fremme og så varmet op. Med lidt almindelig mælk i også. 3 spsk kakaopulver og nødde-mælke-vandet over + et drys chokolade. Arhmen, der var ikke et øje tørt. Og det hele blev slubret med de uldne sokker på og ild i kaminen (radiatoren)..

    Nøddemælken. Vandet. Ja, det er selvfølgelig bare for at være smart. God, gammeldags mælk fungerer så udmærket. Det samme gør en skefuld flødeskum på toppen.

    Forresten så er mælkepulveret, som står i ingredienslisten, blot det man køber til dem, der ikke drikker kaffen som tjære. Jeg er sikker på, at man kan få utallige andre versioner af mælkepulver og ikke mindst "creamer", men jeg brugte blot den jeg havde i skabet. En helt almindelig.
    Jeg har samlet et par opgraderinger til kakaopulveret, hvis du skulle få lyst til at være med på noderne. Uhmm, det dufter en smule af jul.

    Tip til at spice kakaopulveret op:

    • 1 tsk espressopulver
    • ¼ tsk stødt ingefær
    • ½ tsk kanel
    • ¼ kardemomme
    • 1 nip cayennepeber
    • ¼ allehånde

    Og så er der vist ikke mere at sige end, god fredag og god varm kakaodrik senere.
    Jeg vil trække i de uldne og bruge et par timer på studiet. Først hos de kære bibliotekarer, som jeg regner med har en god stak bøger til mig. For så at ende hos min bachelor-vejleder, som jeg lidt håber på har kaffe på kanden og gode råd i stride strømme.

     

    🍴 Opskrift

    Hjemmelavet kakaopulver

    Hjemmelavet kakaopulver

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid5 minutter minutter

    Ingredienser

    • 60 g kakaopulver
    • 120 g flormelis
    • 100 g chokolade, 60-70%
    • 3 spsk mælkepulver
    • 1 nip salt
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom det hele i en blender og blend det til "mel".
    • Kom kakaopulveret i en lufttæt dåse.

    Servering

    • Kom 3 spsk kakaopulver i en kop.
    • Hæld varm mælk over.
    • Server straks.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • iste med fersken - iste med ferskensmag
      Hjemmelavet iste
    • snaps - jule drink
      Snaps til julefrokost: Snaps med pebermyntestokke + snaps med dild og citron
    • Brøndums - æblesnaps med rosmarin
      Æblesnaps med rosmarin og ingefær (+ video)
    • Hjemmelavet snaps med stikkelsbær, rabarber eller mojito + champagnedrinks

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen