• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kolde og varme drikke

    Rabarber Fizz sjus med basilikum

    Af Louise | 4 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    rabarberdrink - sjus - cocktail

    Må jeg have lov at ønske glædelig valgperiode og 2. dag i valgcirkusset. For helt ærligt, så er det mere et cirkus end reel politik og jeg labber det hele i mig! Dagen med det gyldne tryk på knappen har været ventet, hvor nøglerne rasler - jeg er så klar til 3 uger, hvor valget skal overtage mine feeds, radio, tv, tanker - jeg skal have det hele med, så det hænger mig ud af halsen. Selvom jeg tvivler på at vi når dertil, der er nemlig noget lidt magisk over sådan en periode med stilstand, samme fokus i hele landet.

    Well, for godt og vel otte år siden delte jeg rundstykker ud på kolde, mørke november morgener, smed flyvers i nakken på jer, dårlige bolsjer og var et aktivt medlem af valgkampagnen. Det var ret sjovt. Nu er jeg blot en cirkushest som lugter savsmuld, men kigger med fra sidelinjen. Mens jeg fejrer de næste tre uger med rabarber-sjusser :) Eller det gjorde jeg i går, fejrede med rabarber-cocktails og de første debatter.

    Hvad med dig?
    Er du allerede træt af cirkusset inden det er begyndt? Lider en smule af den såkaldte politikerlede? Nuvel, vi har været i gang siden årsskiftet, men altså du ved - plakater, flyvers i postkassen, roser på gaden, nedlægning af tv-programmer og normale nyheder, ensrettede hashtags og dobbelt op på aktivitet på sociale medier - hvor står du i det hele?

    Vi er i hvert fald ikke helt enige herhjemme - kun om rabarber-sjussen. Nogen tager sig lidt til hovedet, sukker og kan ikke rigtig få blodtrykket i omløb i helt samme gear som andre over de næste tre uger.

    Det er mig, som I nok har gennemskuet, som er skurken og har kidnappet alle digitale apparater, spisebordsdiskussionen og egentligt bare normaliteten de næste uger. Hende med det hurtige blodtryk. Rigtig rar bofælle ;)

    Rabarber Fizz Cocktail med basilikum

    Rabarber Fizz Cocktail med basilikum
    Print Email Pin
    Antal: 1 liter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Rabarbersirup

    • 250 g sukker
    • 500 g rabarber i grove tern
    • ½ dl vand

    Rabarber-sjus

    • 2 dl gin
    • 2,5 dl rabarbersirup
    • 1,5 dl frisk citronsaft
    • 4 dl tør sekt, eller anden mousserende vin
    • 1 håndfuld frisk basilikum
    • Knust is
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Rabarbersirup

    • Kom alle ingredienserne i en gryde. Kog det op og lad det simre ved jævn varme i ca. 4-5 minutter til rabarberen er mør. Sigt saften fra kødet og kom saften på glas.
    • Lad siruppen trække et par dage i køleskabet før brug.

    Rabarber-sjus

    • Knus basilikum lidt med en træpind i en kande, så smagen frigives.
    • Tilsæt gin, rababersirup, citronsaft, sekt og knust is i en kanden og rør det hele godt sammen.
    • Tilsæt evt. lidt mere knust is og citronskiver.
    • Server straks.
    • Skål!

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Flere rabarber-sjusser må være løsningen - både til den ene og anden, tak!
    Den her er god og ikke mindst nem, kan klares i snæver vending hvis bare basen allerede står i køleskabet.
    Og den gør den jo, for den kan sagtens holde sig en god rum tid, være parat til både drinks, is og desserter.

    Rabarbersirup!

    En form for nedkogt rabarbersaft. Faktisk har jeg også prøvet at lave drinken her med blendet rabarberkompot. Vildt god. Også med rabarbersaften, som godt nok kræver lidt mere og dermed en lidt større (eller tyndere cocktail).

    Well, nu er der sirup i køleren og jeg ser en juni-måned og ikke mindst valgperiode med lækre drinks på terrassen af sommerens allerbedste smag fra rabarber. Perfekt, juni bliver god :)

    Mere sulten?

    • iste med fersken - iste med ferskensmag
      Hjemmelavet iste
    • snaps - jule drink
      Snaps til julefrokost: Snaps med pebermyntestokke + snaps med dild og citron
    • Brøndums - æblesnaps med rosmarin
      Æblesnaps med rosmarin og ingefær (+ video)
    • Hjemmelavet snaps med stikkelsbær, rabarber eller mojito + champagnedrinks

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Camilla

      maj 21, 2022 at 11:57 am

      Har du erfaring med at erstatte basilikum med mynte?
      Vh
      Camilla

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 23, 2022 at 12:40 pm

        Hej Camilla,

        Nej, det har jeg desværre ikke, men prøv det endelig ad og lad mig høre om resultatet 😊

        Hav en dejlig dag!

    2. Dorte Pallesen

      maj 25, 2018 at 10:30 pm

      Hej
      Hvor mange ca. er opskriften på rabarber-fizz cocktail er til ?
      Mvh Dorte Pallesen ?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 28, 2018 at 11:56 am

        Hej Dorte,

        Tak for dit spørgsmål.

        Denne opskrift giver ca. en liter - så det kommer lidt an på, hvor meget hver person drikker (og det kan godt gå hen og blive et par stykker, for den er god den her 😋). Umiddelbart vil jeg mene, at der er til ca. 10 personer, hvis de hver drikker et enkelt glas hver.

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en forrygende dag.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen