Så jeg bagte kage forleden. Med stikkelsbær. Toplækker. Den faldt sammen.. Okay, nybagte boller så. Med tandsmør og ost. Jeg dræbte dejen. Fuldstændig.
Well, drinks slår aldrig fejl. Så mens vi alle sukker over mangel på både stikkelsbærkage og havrebrød, så er der pivfriske drinks med passionsfrugt i glasset.
Det kan godt gå. Både til alle dem, der kom ind på drømmestudiet i nat (kæmpe hurra!) og til dem, der napper omgang to næste år.
Her er det okay, at spæde op med en ordenligt skvis rom. Du hælder bare til du kan se bunden igen.
Come on. Lidt mere..
Og ja, peptalken, den gemmer vi til en anden dag. Jeg husker selv de gange, hvor jeg har ventet på svar. Opdateret websiden om og om igen. Købt eller solgt. Det er skam ikke for sarte sjæle.
Nuvel. Passionsfrugter.
Er du heldig, så finder du nogle lækre banditter, som er fulde af saft og kraft. Men virkeligheden er nok snarere, at du skal se dig ret godt efter. De vrimler ikke ligefrem med de gode slags i de danske supermarkeder. Og grønt-knejten er ikke til meget hjælp, jeg siger det bare.
Så hvordan finder du de modne passionsfrugter?
En moden passionsfrugt er rynket og hård, så lad dig ikke snyde her. Jo mere rynket og bulet, jo bedre. Men hey, ingen sprækker i skallen, så duer den ikke. Gå efter de ensfarvede passionsfrugter, som har en brun/violet farve. Giv den et tryk. Giver passionsfrugten en smule efter og har en smule tyngde, så er burde den være spræl moden.
Jep, det er altid en videnskab at købe eksotiske frugter. Der er langt mellem de gode og det sidder bare ikke på rygraden, hvad man skal gå efter.
Okay, passionsfrugterne er i hus.
I saften her, har jeg brugt det hele; både kød og kerner. Det var pænt. Men gider du ikke døje med kernerne i glasset, så kan du helt fint si passionsfrugtkødet inden du smider det i kanden. Ligeledes med appelsinsaften. Er du sej, så presser du den selvfølgelig selv. Og kan lige fjerne det værste flimmer gennem en si.
Eller du kan skrue låget af en karton..
Du ved allerede, hvilken løsning jeg hoppede på ;)
Så jeg tror, at vi har klaret passionsfrugtdrinken. Det var nemt, ikke? Og jeg siger dig; det er den bedste måde at slutte en julimåned og ferien af på.
Jeg er tilbage på pinden fra fuld kraft fra mandag. Ferien er ovre. Så i weekenden skal den have ekstra meget gas, det sidste ferie skal hives ud - og den her liter saft startede planen med et brag :)
Relateret: Hjemmelavet lemonade
Ingredienser
- 3 lime
- 8-10 mynteblade
- 5 tsk sukker
- 6 passionfrugter
- 3 dl appelsinjuice, eller friskpresset appelsinsaft
- 5 dl dansk vand
- Knust is eller isterninger
- Frisk mynte
Sådan gør du
- Kom 8-10 mynteblade i bunden af en stor kande, sammen med sukker og saft fra 2 lime.
- Mos det hele med en træske.
- Del passionfrugterne og skrab fyldet ud i kanden.
- Skær den anden lime i både og kom dem i kanden.
- Kom appelsinjuice, dansk vand og is i kanden.
- Rør det hele godt sammen og smag til. Sødme/smag på passionfrugterne kan variere en del.
- Kom evt. lidt flere mynteblade i.
Noter
Mette
Fede billeder!