Jepper! Vi har været der før og nu er vi her igen. For et par år siden lavede jeg det her indlæg i samarbejde med Den Ny Spritfabrik - og jeg havde en fest ;)
Siden er der sket det, at jeg hvert år - lige et par uger inden påske får indbakken fyldt. Med forespørgsler om lån af opskrifter og billeder til de her drinks. Magasiner, nyhedsbreve, blogs - you name it.
Well, den går jo ikke rigtig.
Men med al den popularitet, så tænker jeg kun at det er på sin plads, at drinksene og cocktailsene får endnu en plads i spotlyset!
Så here we go - har du ikke drinksene klar til påskefrokosten, så er der hermed serveret.
En lille uges tid så er det påske og ferietid. Jeg har dog allerede taget forskud på glæderne med smækre, lækre cocktail og drinks til påskedagene, som for mig er tid med familie og venner i lange baner. Well, er påsken ikke lig med påskebryg og akvavit spørger du nok?
Næ. Ikke i år.
I år skal vi nemlig have cocktail og drinks. Med aquavit!
Jeps, til alle os som kløjes i den lille skarpe ved påskebordet eller synes den der lunkne øl ikke rigtig når forårsvejret til sokkeholderne, men alligevel ikke helt kan slippe traditionerne, for hey, det skal jo være som det plejer.
I år kan vi få det hele og mere til. Lækre, friske (kolde) drinks. Aquavit til fisken uden et forvredet ansigtsudtryk (andet end ren glæde), syrlige sager til en plet i forårssolen. Lidt mundgodt til efter lammestegen og selvfølgelig brunchdrinks til pigerne (og fyrerne) for den alt for søde Asti er skiftet ud med forårssmag.
Kan du I føle det? Det bliver en formidabel påske :)
Jeg har skrevet en lille præsentation til hver cocktailopskrift, som alle er lavet med enten D Argentum eller D Aurum fra Den Ny Spritfabrik.
Jeg er på ingen måde bartender, men skal vi bare sige, det er da lige før jeg skifter branche, for efter 2-3 drinks på en torsdag formiddag mente jeg klart, at jeg burde være bartender og jeg havde en fest med at lege med andet end mad ;)
Well, here we go - drinks til hele påsken.
Den første her (top-billedet) er perfekt til frokostbordet, især påskebordet med masser af fisk. Jeg brugte en tør sekt til min opskrift, men en almindelig mosserende sag er ligeså god.
Ingredienser
- 2 dl knust is
- 3 cl. limesaft
- 2 cl. aquavit D Argentum
- Frisk dild
- Limeskiver
- Agurkeskiver
- Tør mosserende vin
Sådan gør du
- Kom is, limesaft og aquavit i en shaker. Ryst det godt sammen.
- Hæld mixen i en glas, bland limeskiver, agruekskiver og frisk dild i.
- Fyld glasset op med champagne.
Det er ikke påske uden en lammesteg med hele molevitten. Og efter sådan en omgang, som godt kan ligge lidt tungt, er det her den perfekte dessert. Slas cocktail. Jeg brugte en sorbet lavet på sød æblemost og sammen med den syrlige/salte/skarpe er det den perfekte afslutning på en god middag. Og jeps, du må godt få 2 gange ;)
Ingredienser
- 2 kugler æblesorbet, sød
- 2 cl. aquavit D Aurum
- Citronsaft
- Salt
Sådan gør du
- Dyp et glas i citronsaft og dernæst i salt.
- Kom æblesorbet i glasset og hæld aquavit over.
- Lad det smelte til slush-ice konsitens.
- Server straks. Evt. med lidt ristede, karameliserede nødder.
Påskefrokosten er ovre, ligeledes er påskemiddagen. Mørket har lagt sig pænt udenfor, der er krudtet op i 'garen (cigaren) og på pladespilleren ligger der crooner-musik. Ahh, det er tid til drinks og den her slår den traditionelle cognac med mange, mange længder.
Ingredienser
- Friskpresset fennikeljuice, 1 fennikel+ 1 grønt æble presset i juicer
- Saft fra 1 citron
- sirup, smagsneutral
- 6 cl aquavit D Aurum
- Knust is
Sådan gør du
- Kom juice, citronsaft, sirup, aquavit og knust is i en shaker og shake det rigtig godt.
- Hæld det i 2 høje glas og server straks.
Brunch? Eller bare velkomstdrink der klokken 17-ish, hvor man lige kan snuppe den sidste forårssol på terrassen. Glem alt om sød Asti eller hvad du nu plejer at diske op med, i år skal det være frisk og spicy. Citron, ingefær og krydderi - dine gæster vil have mere, jeg siger det bare.
Ingredienser
- 2 dl lemonade
- 10-12 cl. Aquavit D Aurum
- 3 ginger beer
- Citronskiver
Sådan gør du
- Bland lemonade og aquavit.
- Fordel det i høje glas, sammen med citron skiver.
- Hæld ginger beer i glassende.
- Server straks.
Efter påskefrokosten og inden chokoladepåskeæggene skal spises er det ret lækkert med en pause udenfor i solen. Saml gæsterne, giv dem sådan en drink her i hånden og du er årets vært.
Ingredienser
- 6 cl hyldeblomstsaft
- Dansk vand
- Citronskiver
- 4 cl Aquavit D Argentum
- Is
Sådan gør du
- Kom hyldeblomstsaft, citronskiver. aquavit og is i 2 glas.
- Top med dansk vand.
- Server straks.
// Indlægget blev lavet i samarbejde med Den ny spritfabrik i marts 2015
Liselotte
Smagte den sidst og håber faktiskat jeg finder flaskerne i dag. Søndagsavisen har en konkurrence med dem :;)
http://sondagsavisen.dk/madogsundhed/2015-03-23-vind-dansk-luksussnaps-til-paskebordet-10-flasker-pa-hojkant/
Loui&bearnaisen
Hej Liselotte
Håber du fandt flaskerne :)
Emma
Hej Louise
Fedt med et gennemarbejdet og mega lækkert indlæg som er sponsoret. Dejligt forfriskende i blogland, hvor de indlæg ofte er ret dårlig kvalitet efter min mening. Hvis du holder den standard så kom endelig med flere spændende samarbejder på bloggen.
Loui&bearnaisen
Hej Emma
Tusinde tak, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Susan
Øj, nogle mega lækre drinks, dem skal jeg sikkert prøve i påsken :)
Loui&bearnaisen
Hej Susan
De er så gode :)