Lad os tage en snak om citroner. Jeg juicer ofte og bruger altid citroner med skræl i mine juices. (Hedder det skal skræl eller skal?). Ligeledes ryger der også en del af den gule, lækre skræl i salater, dressinger og marinader. Så selvom jeg er ret large med diverse sprøjtemidler og vokslag på frugt og grønt, så foretrækker jeg dog min citronskal økologisk eller ikke-overfladebehandlet.
Well, de citroner fås desværre kun i plastemballage med +3 styk, og her sidst endte jeg op med kun, at kunne købe en pose med 8 citroner! (Come on, Netto..) Og da de ikke er overfladebehandlet er holdbarheden ekstrem kort, de mugner bare man vender ryggen til!
Så kære danske detailhandel, kan vi ikke aftale at I kun indkøber citroner med max. 3 i emballagen? Godt nok er jeg glad for citron og den gule laban har da også rygte for at være et mirakel for lidt af hvert. Meeen det er vist de færreste, som labber en håndfuld citroner i sig dagligt. Jeg gør i al fald ikke..
Eller jeg kunne nu godt fristes, hvis de var pakket ind som lemon curd :)
Mit bedste svar på hvordan du klarer maxi-citron-posen.
Og vi stopper ikke her, bevares lemon curd er genialt både på brød, scones og pandekager, men jeg kan gøre det endnu bedre. Så godt, at det er lige før at vi godt gider have citroner i massevis.
Citron marengs roulade. Syrlig, sød, knasende, blød. Himmelsk!
Men først skal vi lige have lavet lemon curd'en.
Nogen siger det er nemt, jeg har det lidt på samme måde med den, som med saucer og cremer - tålmodigheden skal findes helt inde i knoglerne.
Hold op, jeg synes det er kedeligt at røre, røre, røre. Men jo, det er nemt, bare en kende kedeligt for den utålmodige kok ;) Men okay, det hele bliver så opvejet, præcis som med sauce og creme, af det endelige resultat. Ork, hjemmelavet lemon curd er forrygende godt :)
Især når den har udsigt til at blive brugt i citron-rouladen her i weekenden!
Ingredienser
- 1 dl citronsaft, ca. 3-4 citroner
- 150 g sukker
- 3 æg
- 2 spsk revet citronskal
- 60 g smør
Sådan gør du
- Bland citron, sukker og æg i en lille gryde.
- Varm det op ved middelvarme under omrøring. Det må ikke koge!
- Når massen begynder at tykne lidt tilsættes smør og citronskal.
- Forsæt med at piske indtil det begynder at tykne - konsistensen skal være som en vaniljecreme.
- Hæld curd'en gennem en sigte og i et rengjort, skoldet glas.
- Opbevar på køl.
Ann
Bruger du piskeris eller el-pisker?
Glæder mig at lave den.
Loui&bearnaisen
Hej Ann
Jeg har brugt piskeris :)
Mange hilsner
Louise
Charlotte
Hej, jeg synes ikke det tykner, hvad gør jeg så Vh charlotte
Louiogbearnaisen
Hej Charlotte,
Jeg gætter på, at der skal piskes lidt mere og i længere tid - prøv det ad næste gang og se, om det ikke tykner, som det skal.
Hav en skøn dag!
Regitze
Hej, tak for fin opskrift, men tidsangivelsen er da helt forkert jeg brugte min Bain Marie hvor man ikke risikerer at det kommer i kog, men bare at presse saft tager da tid
Louiogbearnaisen
Hej Regitze,
Tidsangivelsen er plus minus, men det er omkring den tid, som jeg bruger på at lave den :-)
Godt tip med Bain Marie - det må jeg prøve næste gang!
Sara
Hej, sker der noget specielt, hvis den ikke opbevares i et glas, men i stedet en platiskbøtte? Selv. en der er lavet til fødevarer ;)
Louiogbearnaisen
Hej Sara,
Nej, det kan du sagtens - bare den er helt tætsluttende ved låget 🙂
Hav en fortsat dejlig dag!
Ulla
Ved citroner hedder det skal
Måske fordi det er en finere frugt ?
Man siger jo ikke kartoffel eller gulerodsskal.....
Louiogbearnaisen
Hej Ulla,
Tak for dit input.
Det husker jeg til næste gang :-)
Hav en dejlig dag
Christina
Nammenam, det smager godt!! Dejlig syrlig smag :) Tak for opskriften
Loui
Det var så lidt Christina :-) Glad for at du kunne lide den. God weekend!
Martin
Mangler holdbarhed? Savner det generelt på alle opskrifter på denne her helt igennem super blog 😊 anbefaler den altid til venner og familie.
Loui&bearnaisen
Hej Martin
Tusinde tak :)
Det er faktisk helt bevidst, at der aldrig er holdbarhed på mine opskrifter :)
Når mad er fremstillet hjemme, så er det rigtig svært at at sætte en holdbarhed på, da der kan være så mange ting som spiller ind; hygienje, temperatur, håndtering, råvarerstand opbevaring osv.
Jeg tror på det bedste måde er at bruge øjne og næse til at vurdere maden inden brug.
Vicki
Wow sikke en forskel fra det man køber i butikken (som jeg absolut ikke brød mig om!!) 😁
Helt klart en ting jeg kommer til at lave igen ! Jeg lavede det i forbindelse med at jeg skulle bruge det i cupcakes (Lemon cupcakes med marengsfrosting).
Loui&bearnaisen
Hej Vicki
Ja, der kan virkelig være stor forskel på diverse lemon curd!
Årh, det lyder lækkert med lemon cupcakes :D
Christel Eriksen
Hej, tænker på at lave konfekt med Lemoncurd.
Har du erfaring for at bruge Lime i stedet?
Jeg har et limetræ, som ikke bliver sprøjtet eller lignende og som jeg plukker lime fra efterhånden som de er brugbare, (derfor heller ikke overflade behandlet)
De smager himmelsk og dufter helt fantastisk.
MEN bliver det for stærkt?
Spørger da jeg ikke har lyst til at "eksperimentere" med de få frugter jeg har og alligevel godt kunne tænke mig at bruge dem lidt alternativt.
Med venlig hilsen
Loui&bearnaisen
Hej Christel
Det lyder sørme lækkert med en limecurd.
Jeg har ikke selv erfaring med det, så der må jeg blive dig svar skyldig.
Lad mig høre hvordan det bliver, hvis du kaster dig ud i det :)
Mange hilsner
Louise
Henni Sand
Jeg har lige lavet Lemon Curd fantastisk lækker smag👍💚hvad sker der hvis det kommer til at koge😘det er noget jeg kommer til at lave mange gange Hilsen Henni
Henni Sand
Jeg har lige lavet Lemon Curd fantastisk lækker smag 👍💚hvad sker der hvis det kommer til at koge 😘det er noget jeg kommer til at lave mange gange Hilsen Henni
Loui&bearnaisen
Hej Henni
Dejligt opskriften kunne bruges :)
Hvis det kommer til at koge, så skiller det.