• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Dips og dyppelse

    Tzatziki

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Tzatziki er nemt og hurtigt at lave og smager fantastisk. Opskrift på klassisk tzatziki med yoghurt, agurk, hvidløg lige her + guide til, hvordan du laver den bedste tzatziki.

    Jump to:
    • Sådan dræner du agurk for vand - 3 måder
    • Alternativ til græsk yoghurt i tzatziki
    • Holdbarhed på tzatziki
    • Det skal du servere til
    • Tzatziki
    tzatziki - hjemmelavet tzatziki

    Sådan dræner du agurk for vand - 3 måder

    1. Den helt nemme; du vrider/presser blot agurken for vand (yup, det er den jeg altid er på)
    2. Kom den revne agurk i en sigte og drys med groft salt. Lad det stå 5-10 minutter til agurken begynder at "smide" væsken. Pres herefter væden ud af agurken mellem de hænder eller med bagsiden af en grydeske ned mod sigten. Husk at være varsom med at tilsætte for meget salt til tzatzikien her, da agurken allerede er lidt salt.
    3. Kom den revne agurk i et tyndt klæde eller viskestykke og pres væden ud af agurken ved at vride klædet godt sammen.

    Alternativ til græsk yoghurt i tzatziki

    Er du til den lidt sundere version, så nap en omgang skyr og undlad citronsaften. Det er ikke helt samme cremede smag, som med græsk yoghurt, men det dur. Ligeledes med en neutral yoghurt, hvis du kan finde en udgave, som er drænet eller er en anelse tyk, så du ikke ender op med en sjasket tzatziki.

    Hvad med creme fraiche? Well, det bliver ikke rigtig godt efter min mening, der er de andre produkter bedre.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Holdbarhed på tzatziki

    Skulle du mod forventning ikke køre hele molevitten ned i et hug, så kom den i en lufttæt beholder og opbevar den i køleskabet. Her holder den fint 2-3 dage.

    Lader du tzatzikien stå i køleskabet bliver hvidløgssmagen stærkere.

    Det skal du servere til

    Tzatziki dur til det meste  både aftensmad, dip eller lige i en sandwich med godt fyld. Men er du til græsk mad så prøv de her

    • Græsk salat
    • Græsk farsbrød med feta og soltørrede tomater, ovnbagte krydrede kartofler og tzatziki
    • Fladbrød
    • Græske spyd med oksekød
    tzatziki - hjemmelavet tzatziki

    Tzatziki

    Tzatziki
    Hjemmelavet tzatziki med græsk yoghurt, agurk, hvidløg og dild.
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Antal: 4 personer
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 3 dl græsk yogurt, 2% eller 10%
    • 1 agurk
    • 2 fed hvidløg
    • 2-3 spsk citronsaft, ca. ½ citron
    • 3 spsk friskhakket dild, kan udelades
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Riv agurken groft på et rivejern og pres den fri for væde over et par omgange. Der er virkelig meget væske.
    • (Du kan også dele agurken på langs og skrabe midten med kerner ud inden, du river agurken - så får du en del af væden ud på forhånd).
    • Bland græsk yoghurt, hvidløg og citronsaft i en skål og smag til med salt og peber.
    • Bland agurk og dild i og rør det hele godt sammen.
    • Server - eller sæt tzatzikien i køleskabet nogle timer.

    Noter

    Lader du tzatzikien stå til næste dag i køleskabet bliver hvidløgssmagen være stærkere.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • grøn hummus
      Hummus med avocado
    • karamelsauce - opskrift på saltet karame
      Karamelsauce
    • rød pesto - opskrift på pesto med peberfrugt
      Rød pesto med peberfrugt, nødder og ost
    • Ramsløg
      Ramsløgsbruchetta med vårgrønt – saml ramsløg i skoven

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen