Sådan laver du nemt og hurtig en lækker karamelsauce - med eller uden salt. Se opskrift på hjemmelavet karamelsauce herunder og få fif til den bedste karamelsauce.
Jump to:
Sådan en frisk cheesecake, lige toppet med hjemmelavet karamelsauce og så ristede nødder på toppen.
Ja?
Det kan også være du er mere til isen. Brownien eller bare fra glas - med en ske ;-)
Karamelsauce dur og kan det pifte det meste op. Og så er det faktisk ret nemt at bakse sammen selv. Også uden termometre eller koldsved over brændte gryder.
Klar?
Først, så lad os lige suse over et par fif og spørgsmål.
Ofte stillede spørgsmål til karamelsauce
Nej, det skal være rigtig smør og allerhelst den almindelige, saltede udgave.
Ja, men varm gerne mælken op først, så du undgår karamellen skiller. Og så hav tålmodighed og pisk godt, hvis du oplever det begynder at klumpe.
Ingen problem, tilsæt ½ dl piskefløde mere.
Nej, hold dig til det hvide sukker i den her opskrift.
Altså, der findes et hav af typer og de dur allesammen, så du napper bare den salt, som du har i skabet.
Well, det kan du - men det er svært, at håndtere en stor sukkermængde, så jeg anbefaler du ikke doubler op.
Opbevaring og holdbarhed
Når karamelsaucen er afkølet, så hæld den på et glas eller i en lufttæt boks og opbevar i køleskabet. Karamellen holder sig fint i flere uger.
Varm saucen op inden servering eller tag den ud og lad den få stuetemperatur, da den ellers vil være ret fast efter at have været i på køl.
Hvad skal du bruge karamelsauce til?
Der er masser af muligheder for at bruge din karamelsovs, så det er bare at vælge ud - prøv fx en af de her:
- Topping på en nem cheesecake (måske med lidt knasende nødder på toppen) eller den lækre kaffeis med hård nougat
- Sauce på pandekager med yoghurt og æble eller ekstra touch på yoghurten sammen med hjemmelavet granloa
- Sidste pift på bananbrød eller klassiske brownies
Karamelsauce
Ingredienser
- 200 g sukker
- 4 spsk vand
- 80 g smør
- 1,5 dl piskefløde
- ¾ tsk salt
Sådan gør du
- Kom sukker og vand i en gryde og varm det op ved jævn varme - rør ikke i det!
- Lad det boble til sukkeret bliver til en gyldenbrun karamel. Sukkeret vil først stivne til hvide klumper, men herefter smelte og blive brun. Pas på det ikke brænder på her.
- Tilsæt smør (det bruser op) og pisk indtil smørret er helt opløst.
- Hæld fløde i (det bruser også op) og pisk godt. Lad karamelsaucen koge igennem i 1 minut.
- Tag gryden af varmen og hæld karamelsaucen over i en skål,
- Krydr med salt og lad karamelsaucen afkøle helt inden brug.
Karin
Hej Louise.
Tak for mange virkeligt gode opskrifter! Kan man udskifte fløden med noget, som ikke er animalsk?
Mvh Karin
Loui&bearnaisen
Hej Karin
Tusinde tak. Hmm, det har jeg ikke testet, så der må jeg blive dig svar skyldig.
Mange hilsner
Louise
William Kallehauge
Kan karamelsaucen serveres varm, eller skal den være kold?
Loui&bearnaisen
Hej William
Du kan godt spise karamelsaucen lun.
Mange hilsner
Louise
Henriette Cavling
Smager vanvittig godt :)
Louiogbearnaisen
Hej Henriette,
Hvor er det dejligt at høre 😊
Tak for din kommentar!