"Jeg elsker supper og god gammeldags oksekødssuppe med masser af rodfrugter er ingen undtagelse. Den tager lidt tid at lave, da udskæring af rodfrugter skræver lidt tålmodighed - men for mig er et spækbræt og en god kniv meditation. Men hvis der er god tid en weekend og man bare trænger til lidt comfortfood - så er den her suppe, det der skal til. Og som bonus: massevis af portioner til fryseren."
🍴 Opskrift
Ingredienser
- 1 kg oksebryst
- 4 liter vand
- 1-2 spsk salt
- 7-8 kartofler
- 1 knoldselleri
- 4-5 gulerødder
- 2-3 pastinakker
- 1-2 persillerødder
- 1 løg
- 3 porrer
- 10 sorte peberkorn
- 1 oksekøds bouillon terning
- 4 laurbærblade
- 1 bundt finthakket persille
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Vand og salt bringes i kog i en meget stor gryde. Når vandet koger kommes kødet i og det simre under låg i ca. 1 time. Pas på ikke at koge det for hårdt, da det derved bliver hårdt i kødet.
- Tilbered alle grønsagerne. Skær gulerødder, knoldselleri, persillerødder, pastinakker, løg og kartofler i tern, kartoflerne kommes i en skål med vand, så de ikke bliver brune. Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.
- Når kødet er mørt, tages det op og skæres i små stykker. Suppevandet sies og bringes i kog. Alle grøntsagerne, undtagen porrerne, kommes i. Tilsæt peberkorn, laurbærblade og bouillonterning og lad det hele koges ved jævn varme, under låg, i ca. 15-20 min. De sidste 5 min tilsættes porrerne. Til sidst kommes kødstykkerne og persille i og det hele varmes igennem i ca. 2 min.
- (Hvis suppen dagen eller timer før servering, så tilsættes persillen først, når suppen varmes op igen.)
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Suppen serveres her med et drys persille på toppen og rugmelsbrød med fennikel
Skriv en kommentar