• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Desserter og is

    Koldskål med rabarber og rugbrødsdrys

    Af Louise | 6 Comments

    koldskål med rabarber og rugrbrødsdrys - opskrift på hjemmelavet koldskål

    Well, ligesom de fleste af de andre opskrifter herinde, så hører der sig en historie med. Og den her rabarberkoldskål er ingen undtagelse.
    Nå, men, vi skulle have rejemadder i fredags. Mit to-go måltid når ingen gider lave noget og det skal være ekstra godt. Frankbrød, tjek. Salat, tjek. Mayo, tjek. Dild, tjek. Citron, tjek. Hvidvin, tjek. Der manglede kun rejerne i indkøbskurven. Og her opstod problemet!

    Nu bliver det pinligt.

    Og mærkeligt.

    Jeg vælger, at tro du også har en sær fobi.
    Well, men altså min er, at jeg ikke kan drikke det sidste i mælkekarton. Spise øverste, første skive af en ost og bruge smør, som har fået en bismag fra køl. Ja, og så lige at røre ved en dåse med rejer.

    Det er rejevandet. Det forfølger mig og jeg kan lugte det i dagevis.

    Så du kan godt se problemet, ikke? Rejedåsen stod nede i køledisken. Og de var allesammen fedtede ind. Hvad gør man? Spørger frostdrengen om han lige kan række hende den sarte kunde rejerne.

    Arrrh.. Rejerne skal jo også op på kassebåndet.

    Spørger en anden kunde.

    Heller ikke..

    Spurter ned og henter en pose i grøntafdelingen, så man nemt kan fiske rejerne op og holde sin fjollede fobi i skak.

    Yes!

    Og hvad lå der og ventede på mig. Et styk kæmpe rabarberbundt til næsten ren foræring.

    Haps.

    Rejemad. Rabarber. Koldskål. Det bliver cirka ikke mere sommer.

    koldskål med rabarber og rugrbrødsdrys - opskrift på hjemmelavet koldskål

    Nu burde jeg sige, at opskriften er nem. Det er klassisk koldskål egentlig også. Men når nu det skal være fancy med både rabarber-kompot-sirup og hjemmelavet rugbrødsdrys med ingefær, så kræver det lige at du afsætter en ekstra håndfuld minutter i køkkenet.
    Men så har du altså også både til dessert, morgenmad og snacking indimellem. Jeg anbefaler dobbelt portion. Mindst.

    Og er du knap så pjattet med rugbrød, så kaster du jo bare en håndfuld kammerjunker i. Eller mysli - den her peanut granola vil være ret lækker sammen med syrlig rabarber.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

     

    Noter til opskriften:

     

    Rugbrødsdrys
    Er du ude efter store chunks af rugbrødsdrys fremfor den fine slags, så bland æggehvide i rugbrødsmassen inden du bager den. Vend forsigtigt blandingen under bagningen, men pas på med ikke at røre for meget. Lad drysset køle helt af inden du brækker det i store chunks.

    Ingefær? Yah, den er bedste venner med rabarber og giver et spark til rugbrødsdrysset. Synes du, at det er lige fancy nok, så udelader du bare stødt ingefær og går den enkle vej. Og jep, du kan sagtens bruge en anden nød fremfor hasselnødder. Den er blot et ret godt match i smagen til rugbrød.

    Rabarberkompot
    Phew, ren rabarberkompot! Okay, hvis du insisterer på det, så udskift halvdelen af rabarber med jordbær eller hindbær, så kan alle være med og du får bonus op en koldskål, som er endnu mere pink. Meeen altså, skifter du hele molevitten, så vil jeg ikke høre om det..

    Koldskål
    Skal der være fest, så lad der være fest. De 2 dl piskefløde er til luksusudgaven af koldskålen og behøver jeg sige, hvor tyk, lækker og cremet den bliver her? Nøj, det guf og ingen topping falder nogensinde til bunden i skålen.

    ....yes, det var den version, som jeg lavede ;) 

     

    koldskål med rabarber og rugrbrødsdrys - opskrift på hjemmelavet koldskål

    🍴 Opskrift

    Koldskål med rabarber og rugbrødsdrys

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 6 pers.

    Ingredienser

    Rabarberkompot

    • 250 g rabarber, i grove tern
    • 0,5 dl vand
    • 0,75-1 dl sukker, afhængig af rabarbersort
    • ½ vaniljestang
    • ½ citron

    Rugbrødsdrys

    • 3 skiver daggammelt rugbrød
    • 1 dl hasselnødder
    • 2-3 spsk brun farin
    • ½ tsk salt
    • ½-1 tsk stødt ingefær
    • 50 g smeltet smør
    • Evt. 1 æggehvide, hvis du gerne vil have store chunks

    Koldskål

    • 3 æggeblommer
    • 6 spsk sukker
    • Korn af ½ vaniljestang
    • 5 dl kærnemælk
    • 5 dl tykmælk/ymer
    • 1 citron
    • Evt. 2 dl piskefløde
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Rabarberkompot

    • Kom rabarber, vand, sukker, vaniljekorn + vaniljestang og citronsaft i en lille gryde.
    • Kog det op og lav det koge ind til rabarberne bliver møre og konsistensen bliver tyk og sirupsagtig.
    • Smag til med evt. mere sukker og citron.
    • Tag vaniljestangen op og blend kompotten til den er ensartet.
    • Lad den køle helt af.

    Rugbrødsdrys

    • Kom rugbrød og hasselnødder i en minihakker og hak det groft.
    • Bland rugbrød, hasselnødder, brun farun, salt og ingefær sammen.
    • Hæld den smeltede smør i og fordel det jævnt.
    • Kom blandingen ud i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir.
    • Bag ved 180 grader i ca. 15 minutter - rør i blandingen hver 5. minut.
    • Tag blandingen ud og lad den afkøle helt.

    Koldskål

    • Kom æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en skål.
    • Pisk det lyst og luftigt - ca. 3-5 minutter.
    • Hæld kærnemælk og tykmælk (og evt. fløde) i og pisk det godt sammen med æggesnapsen.
    • Kom 2 dl af den kolde rabarberkompot koldskålen og pisk det sammen.
    • Smag til med citronsaft.
    • Kom koldskålen på køl i min. 2 timer før servering.

    Servering

    • Rør i koldskålen.
    • Fordel den i skåle og top med ekstra rabarberkompot + rugrbrødsdrys og evt. lidt frysetørrede rabarber.
    • Spis straks.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    koldskål med rabarber og rugrbrødsdrys - opskrift på hjemmelavet koldskål

    Mere sulten?

    • Pavlova - marengsbund med flødeskum
      Pavlova kage med citron og mandler
    • Jordbærkage
      Jordbærkage
    • Glutenfri kage - nøddekage med marcipan og chokolade uden mel
      Nøddekage med marcipan og chokolade (uden mel)
    • Opskrift på hjemmelavde ispinde med saftevand - sodavandsis
      Hjemmelavede ispinde med saft

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Linn

      maj 20, 2016 at 8:49 am

      Hvor ser det smukt ud! Det bliver næsten ikke mere sommer end de her billeder.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 23, 2016 at 12:14 pm

        Tak, søde Linn :)

      • linda

        maj 17, 2022 at 3:39 pm

        Kære Dig,
        Så fint , kan man godt lave drysset et par dage før?

      • Louiogbearnaisen

        maj 18, 2022 at 4:17 pm

        Kære Linda,

        Ja det kan du sagtens!

        Bare sørg for at opbevare det i en lufttæt beholder, indtil du skal bruge det.

    2. Ditte

      maj 19, 2016 at 1:03 pm

      Må man spørge hvor du har de skønne dybe tallerkener fra?:)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 23, 2016 at 12:15 pm

        Hej Ditte

        Jeg har lånt dem af min Mormor :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen