"Det er ikke nogen ben i at lave mexicansk inspireret mad. Men gør dig selv den tjenste, at lade alle krydderiblandinger og færdig glas, med salsa og guacamole, stå på hylden i supermarkedet.
Gå i stedet på jagt i grønsagsafdelingen og fyld kurven med frisk råvarer, og få en helt ny smag på det mexicanske køkken. Det skal ikke være tung mad, men friskt og lækkert.
Mine tomater måtte lade livet, så salsaen kom ikke til verden. Men den er lige så nem, som de andre ting herunder. Prøv det."
Mexicansk krydret kød
1. pers.
- 100 g hakket oksekød
- 1 spsk olie
- 1 fed presset hvidløg
- 1 tsk stødt koriander
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk paprika
- 1 knivpids chili
- 2-3 dråber tabasco
- 1 tsk sukker
- Salt
- Peber
- 3 spsk vand
Svit hvidløget i olien. Kom spidskommen, koriander, paprika og chili i gryden og brænd det af 1 min. Tilsæt oksekødet og steg. Når kødet er gennemstegt, kommes vandet i og der smages til med sukker, salt, peber og tabasco.
Guacamole
1 pers.
- 1 moden advocado
- ½ hakket rødløg
- 1 hakket fed hvidløg
- Saft af ½ lime
- 1 tomat
- 2-3 spsk cremefraiche
- Salt
- Peber
- 2-3 dråber tabasco
- evt. frisk koriander
Skrab advocadokødet ud og mos det groft med en gaffel. Det skal være groft, ikke som pure. Kom det hakkede løg og hvidløg ned til advocadoen. Skær tomaten over og skrab kernerne ud. Skær kødet i små tern og kom i dippen, sammen med cremefraiche. Rør det hele sammen og smag til med salt, peber, lime og tabasco.
Lige inden servering tilsættes friskhakket koriander.
Nachos med cheddar og mozeralla
1.pers
- En håndfuld saltede majschips
- Rød revet cheddarost
- Revet mozerallaost
Fordel del hele i et ovsfast fad, lagvis og kom det i en forvarmet ovn. Lad det gratinere ca. 10-15 min. Når osten er smeltet i alle lag og overfladen er let gylden, serveres de straks. Pas på ikke at give dem for meget, da osten dermed bliver for stiv og sprød.
Server nachos med det mexicanske kød, guacamole, salsa og cremefraiche
Mette
Hej! Det er vist første gang, jeg kommer forbi din blog, så jeg vil lige hilse på :-) Først kæmpe ros til din nachos med lag på lag. Er der noget værre end når der bliver serveret nachos, og der kun er lidt revet ost for oven i midten? I min verden skal der godt med ost på og så en lækker guacamole - mums!
Vi skal have mexikanske pandekager i aften, derfor faldt jeg over opskriften til din kødsovs. Glæder mig til at prøve opskriften på kødsovs og til at kigge rundt på din blog. Mange hilsner fra Mette
Christoffer Kauling
Lyder lækkert med rødløg og tomat i din guac :-)
Du skulle tage at prøve med en smule spidskommen og chili i, det virker for mig! :-)