"Opskriften her er en traditionel grønsagssuppe. De går hurtig, gør det nemt at få brugt grønsagerne og er perfekte at fryse. Toppingen var lige hvad jeg havde på lager, da både bacon og parmesanost til at lave pesto af, var udgået af mit lager. Istedet blev den nemme løsning med købekødboller og den sidste rest kartoffel - husk at tørre de rå tern godt inden de steges, for at få dem ekstra sprøde."
Kartoffel-porresuppe med persille, stegte kødboller og sprøde kartoffeltern
Print opskrift Pin opskriftIngredienser
- 500 g kartofler i skiver
- 300 g porre i tynde ringe
- 2 fed hvidløg i skiver
- 1 hakket løg
- 1 spsk tørret timian
- 1 liter vand
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- Salt
- Peber
- 1 nip sukker
- 1 spsk citronsaft
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 kartoffel i tern
- 1 håndfuld kødboller
- Persille
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Svits løg, hvidløg, porrer og timian i olie i en stor gryde. De må ikke tage farve. Kartofler, vand og bouillon tilsættes og det hele koges mørt i ca. 15min.
- Blend suppen efter smag og kom den tilbage på varmen. Fløde tilsættes og suppen koges igennem. Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft. Lige inden servering kommes en håndfuld hakket persille i suppen.
- Imens suppen koges mør laves toppingen. Kartoffelternene steges ved høj varme, gyldne på en pande i olie. krydr med salt og peber. Kom dem på fedtsugende papir og drys med salt.
- Kødbollerne steges sprøde og brune på den varme pande.
- Suppen serveres med de sprøde kødboller, knasende tern og et drys persille eller pesto på toppen.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Loui
Jep, lige hvad man trænger til i det uendelige snevejr...
Louise
Newyorkerbyheart
Yummy, en varmende suppe er altid comfort food :-)Mange hilsnerBirthe