Noget af det mest drilske er bananer. De når at modne bare man vender ryggen til og derfor har jeg altid nogle stykker der har nået græsen for modenhed til min smag. Jeg har længe haft et mellemmåltid i tankerne, hvor de kunne bruges uden at blive til kage. De sidste par dage er der blevet eksprimenteret med muffins, hvor mængder og ingredienser er blevet skiftet ud fra andre opskrifter jeg har haft liggende.
Disse er version 1. Havregrynene gør dem mættende og banan, krydderier og chokolade gør dem idelle til eftermiddagsmåltidet.
Jeg lavede en næringsberegning på dem, fordi jeg er nørdet og fordi jeg lige skulle tjekke Kcal for dem. Pr. stk ligger de på 150 kcal, perfekt som et mellemmåltid.
Ingredienser
- 3 modne bananer, moset
- 2 tsk sukker
- 1 æg
- 2 tsk kanel
- 2 tsk kardemomme
- 2 tsk bagepulver
- 150 g havregryn, her er brugt grovvalsede
- 3 dl hvedemel
- 1 dl mælk
- 1,5 dl yoghurt 0, 5%
- evt. ½ dl vand
- 40 g mørk chokolade 70%, hakket
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt bananmos, æg, mælk og yoghurt og pisk det godt sammen. Afhængig af konsistens kan der evt. tilsættes en smule vand. Det hakkede chokolade vendes i tilsidst og dejen hældes op i muffinsforme. Bages ved 180 grader i ca. 15-20 min.
Yvonne
Kunne man eventuelt undlade chokoladen i opskriften? Tænker at hvis jeg undlader det, kan de godt gå som forholdsvis sunde bananmuffins til fødselsdags i dagplejen, hvor der er rimelig streng sukkerpolitik.. :)
Loui&bearnaisen
Hej Yvonne
Jep, det kan du sagtens :)
Jeanette
Når du skriver yoghurt er det sådan en natural (syrlig) en du mener? 😊
Loui&bearnaisen
Hej Jeanette
Jep, det er det :)
Karsten
Man skal i hvert fald ikke-bruge billige papirformat. Vores hænger helt vildt fat og kan slet ikke slippe formen....
Tine
Kan man mon skifte melet ud med noget andet måske?
Loui
Hej Tine
Det har jeg ikke prøvet, så det kan jeg desværre ikke svare på. Når du skifter hvedemel med noget andet, vil bagværk blive mere kompakt. Men du kan prøve med hvid hvedemel, det er groft ellers rismel, boghvedemel eller mandelmel. Husk der ofte skal bruges mere væske så. Men igen resultatet vil blive markant anderledes, når hvedemelet udskiftes.
Charlottekt
Hejsa :) jeg vil lige høre om de er fryseegnet?
Loui
Hej :) Det vil de sagtens kunne :)
Marianne
Gud sikke da mange slåfejl. Ville skrive at mine manglede noget sødme. Tror det var fordi mine bananer ikke var modne nok.....
Marianne
Lavede disse i dag. Mine naglede noget døm. Tror måske det kan skyldes mine bananer ikke vr modne nok......
Loui
Hej Marianne
Der er altid rigtig stor forskel på bananer, modning og sødme. Så en god ide er lige at smage på dem inden bagning - hvis de virker alt for søde til at spise plejer de, at være perfekte til bagning :)
Anne V
virkelig gode muffins!!!! jeg bagte dem lige her i går.. de smager super!
Loui
Hej Anne
Det er jeg glad for at høre, at du kunne bruge dem :)
Mange hilsner
Louise
Loui
Hej Anne
Tak, er glad for du kunne bruge opskriften :)
Mange hilsner
Louise