Louiogbearnaisen? Men hvordan går det egentlig lige med den der bearnaisesauce?
Madlavningsglæden har bredt sig herhjemme, så i weekenden indtog kæresten køkkenet - til rigtig herremad!
Han er gæstekok i indlægget her :)
Mor og jeg inviterede os selv på middag lørdag aften, Med en håndfuld youtube-videoer, stegetermometer og god portion engagement, blev der serveret ovnbagte kartofler, oksesteg og ja, hjemmelavet bearnaisesauce.
Den vellykkede herremiddag gav vist blod på tanden, så søndag smuttede han i Bilka. Støvsugede butikken for bøffer og smør og fik set et par videoer mere.
Det resulterede i perfekt stegte bøffer, rosmarin kartofler og fantastisk bearnaisesauce - 2 gange i træk og helt uden vandbad.
Jeg er vild med rigtig bearnaisesauce. Man kan godt nok kun spise en lille smule, men det er virkelig det smør værd.
Så spring ud i det ...og tag en medhjælper med i køkkenet, så du har en til at piske i de berømte 8-taller (hvilket blev min rolle).
________________________________________________________________________________________________
Bearnaisesauce
3 pers.
-
3-4 spsk hvidvinseddike
-
3-4 spsk vand
-
1 spsk hakket skalotteløg
-
Estragonstilk hakkes til essens
-
salt
-
peber
-
3 æggeblommer
-
200 g klaret smør
-
4 spsk hakket estragon
-
4 spsk kørvel
-
1 spsk citron
-
salt
-
peber
Kom hvidvinseddike, vand, løg, hakket estragonstilk, salt og peber i en gryde og kog det ind.
Lad det køle lidt af og si det til en ren væske.
Smørret smeltes i en anden gryde og klares. Dvs. det hvid bundfald bruges ikke.
Essensen og æggeblommer varmes op i en kasserolle (eller vandbad) ved SVAG varme og under PISKNING.
Lad æggene tykne lidt, mens der piskes godt. Det tager ca. 2-3 min.
Start med at tilsætte 1 spsk smør, mens det hele tiden piskes. Derefter endnu en og osv. til sidst vil du kunne tilsætte smørret i en tynd stråle, mens der piskes.
Når saucen er tyk og fin, tilsættes estragon, kørvel, salt og peber. Smag til med citron.
Kom eventuelt lidt vand i til sidst, hvis konsistensen er for tyk.
Serveres med det samme.
Michael
Yum yum :-P
Ane
Mmm hvor ser det lækkert ud, og i det hele taget nogle rigtig lækre opskrifter du har på bloggen - har afprøvet flere af dem:)
Skal kartoflerne bare i et fad i ovnen med olie og krydderier eller er der gjort noget ved dem først?
Ane
Loui
Hej Ane
Tak - er glad for du kan bruge dem :)
Kartoflerne på billedet er bagekartofler, som er skåret ud, udvandet i koldt vand og kogt i ca. 10 min. Så de vendt i olie, hakket rosmarin, salt og peber.
Dernæst bredt ud på en bagerist (med bagepapir) og bagt i ca. 30-40 min.
Ved lige at koge dem først, bliver de lækre blød indeni og sprøde udenpå.
God weekend :)
Louise