En hurtig opskrift på fetadippen, som jeg brugte til rugbrødsstængerne forleden. Jeg laver ofte dips og der utallige muligheder, Især er jeg glad for at bruge bønner og oste(hytteost, rygeost, feta osv) i dips, da de giver masser af protein til et mellemmåltid.
Fetadippen skal laves på fed, cremet fetaost - en i blok! Salattern og især lightudgaverne duer ikke!
Dips er ofte ret simple, men kan gøre virkelig meget for mellemmåltiderne. Bare husk, at der ofte er relativ meget fedt i dips, pga af olie, ost eller mælkeprodukt - så 3-4 spsk. er passende til et mellemmåltid.
Sammen med grøntsagstave, lidt groft brød eller knækbrød, har du et ideelt måltid med en sammensætning af kulhydrat, protein og fedt, som giver en godt mæthedsfornemmelse og snupper lækkersulten.
____________________________________________________________________________________________
Ingredienser
- 150 g god fuldfed fetaost
- ½ - 1 rød peberfrugt
- 1 spsk citronsaft
- 1 nip stødt chili
- Peber
Sådan gør du
- Blend alle ingredienerne sammen og smag dippen til. Mængden af feta, peberfrugt og citron kan variere meget.
- Kan opbevares 3 dage i køleskabet.
Skriv en kommentar