Menuen stod idag på grov pizza med pesto, kartoffel og graved laks (opskriften følger imorgen).
Pestoen kan man jo sagtens købe, men jeg har endnu ikke kunne opdrive en som smagte rigtig. De fleste er lavet på solsikkeolie og indeholder brød, istedet for god olivenolie og lækre nødder.
Jeg kan blive virkelig harm over producenternes alternative indhold og, at det er umuligt at få ordentlige produkter til rimelige priser i mange supermarkeder eller i det mindste - et større udvalg!
Det var dagens brok, tilbage til den gode pesto (;
Det er overdrevet nemt, at lave sin egen pesto og de sidste par år, har den grønne dressing da også fået et voldsomt gennembrud. Men med god grund, for pesto er fuld af gode ting for kroppen.
Måske ved du godt, hvordan man lever pesto, så ses vi bare imorgen (:
Men til jer, som lige skal have en opfrisker kommer en god og billig udgave her. Jeg erstatter ofte pinjekerner med mandler eller valnødder, da de er en del billigere.
Der er tusinde måder, at lave pesto på og min måde er altid lidt på slump.
Pesto er noget med at smage til og tilpasses den til, hvad den skal bruges til. En pastaret? Så laver jeg den ofte grov, hvor ost og nødder rigtig kan smages og teksturen ses. Skal den bruges som smørelse, laver jeg den tynd og jævn. Og ja, er der mange andre smagsnuancer i den øverige mad, laver jeg den uden hvidløg og med en mild ost.
Pesto med basilikum og valnødder
-
2 store håndfulde frisk basilikum
-
1 håndfuld valnødder
-
½ håndfuld parmesanost
-
1 spsk citronsaft
-
½ fed hvidløg
-
Peber
-
Ca. 1-2 dl olivenolie (afhængig af tykhed og grovhed)
1. Kom alle ingredienserne undtagen olivenolie i en blender eller en skål.
2. Blend ingredienserne med blenderen eller en stavblender, mens olivenolie tilsættes lidt efter lidt.
3. Når du har den ønskede konsistens, smages pestoen til.
4. Kom pestoen på et skoldet glas med tætsluttende låg og opbevar den i køleskabet.
Nu vil jeg kaste mig over min duftende pestopizza og smække mit kartoffelbrøds-projekt i ovnen. Dynen venter med starinlys, fjernsyn og en snorkende kat - den gode afslutning på en lang dag med eksamensopgave.
Chris
Den ser supergod ud, elsker pesto! :-)
Chris
Loui
Hej Chris
Ja, samme her :) Det er genialt til SÅ mange ting :)
Karen
Jeg har lige fået en dejlig kasse med italienske specialiteter, men selv sådan en luksus købepesto smager altså lidt hengemt sammenlignet med den, man selv laver, så jeg er helt enig!
vh/Karen
Loui
Hej Karen
Årh, sådan en italiensk kasse lyder mægtig godt :)
Ja, det er rigtig svært, at finde en som smager "frisk" og man skulle da tro der fandtes en i sådan en kasse :)
Karina
Hej loui.
Hvor længe vil du mene pesto kan holde sig i køleskabet?
Karina
Loui
Hej Karina
Hvis du hælder et tyndt lag olie over den, bruger skoldet glas og ellers bruger helt rene redskaber til, at tage fra den kan den holde sig i en uges tid i køleskabet. Hvis den da, får lov at stå så længe ;)
Ellers kan du fryse pestoen, så er den nem lige, at tage op.
Trine
Angående pesto er jeg meget enig; har dog fundet en kjøpepesto der godt kan spises (selv om den på ingen måde er lige så god som hjemmelaget); nemlig Pesto Verde fra Løgismose (du finner den i Netto) som er en helt utmerket kjøpepesto:)