Det er ved, at være rigtig lang tid siden jeg lavede denne her kage, men derfor skal bloggen ikke snydes for den, for den er er nemlig mægtig god (:
Cobbler? Ja, det ligner mest af alt en crumble-something, men er det ikke helt.
Cobbler er mest kendt i US og UK, hvor der er forskellige udgaver, såsom Brown Betty, the Grump, the dowdy og the slump. Navnene kommer af måden de er lavet på og med hvilken ingredienser.
Selve navnet Cobbler stammer fra "a cobbled street", altså en gade med brosten, da overfladen mest af alt ligner sådan en gade. Ja, jeg ved ikke om det er rigtig, men jeg syntes det er en ret sjov historie (;
Denne her udgave minder mest af alt om en "deep south" udgave fra US, hvor en masse bær er blandet og toppet med dej. Det er da også fra de amerikanske blog i syd, jeg har fiflet opskriften ud fra.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Jeg er ret vild med dej-toppen, som både er sprød og blød og giver en tærte/crumble-konsistens til kagen.
Cobbler er super hurtigt, at lave, er rustik og smager helt forrygende - både med flødeskum, cremefraiche og vaniljeis.
Ja, sådan en omgang kunne jeg godt klare idag, hvor sneen vælter ned og den bare står på opgaveskrivning! Ja, den her uge bliver ikke den vilde af slagsen, for den er kun tilegnet studiet og alle bunkerne der. Modulet, lige nu, trækker tænder ud og jeg tæller dage til det er ovre - for så går det løs med en hel masse spændende fag og projekter (:
...Og så er der jo også påske lige om hjørnet og fint besøg hjemmefra (:
Ingredienser
Top
- 100 g smør
- 2,5 dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk sukker
- revet citronskal af ½ citron
- 1 dl kokosmel
- 1 dl piskefløde
- 50 g hakkede mandler
Fyld
- 400 g blandede bær, hindbær, jordbær, solbær, brombær, stikkelsbær, blåbær
- 1-2 spsk kartoffelmel
Sådan gør du
- Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, sukker, citronskal og kokosmel og bland det sammen med smør.
- Tilsæt piskefløde lidt efter lidt til det er en jævn masse.
- Kom bærrene i et fad og drys med kartoffelmel
- Fordel dejen udover i klumper og drys med hakkede mandler
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter - indtil den er gylden og boblende
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Karen
Tror, der er en solbær cobbler på vej :-) Vi plukkede 16 kilo solbær i sommer, så der er stadig lidt at tage af.
Loui
Yah, var også sommerens mange, mange bær som røg i cobbleren her - så her helt sikker på du kan undvære et kilo eller 2 solbær til det ;)
Lise
Kan man bruge frosne bær?
Loui
Jep, jeg brugte frosne bær, som jeg tøede op og siede vandet fra :)
Kristine
ååååh jeg elsker, elsker, elsker cobbler :)
Anna
Mmmm, den ser lækker ud!
Hvis nu man simpelthen ikke kan fordrage kokosmel, er der så noget man kan erstatte det med? :)