Æblecrumble er en favorit til efteråret og så nem en kage at lave. Æbler med farin og sprød crumble med havregryn på toppen. Find opskrift på æblecrumble her.
Jump to:
Inden vi runder hjørnet, kalder det en uge og napper en lækker weekend, så får du den her:
Klassisk æblecrumble.
Intet efterår uden den!
Eller for den sags skyld amerikansk valgaften.
Yup.
Hang du ved?
Her var det på med den gode, grønne joggingbuks, det uldne tæppe op under hage(rne) og rigeligt med skoldhed te på kanden. Early grey, i helt kulsort koffein-udgave, selvfølgelig - lang nat forude!
Valgsnacken?
Arrh, man gider heller ikke bøvle med hverken mørdej eller kiks.
Frem med den klassiske æblecrumble.
5 minutter, ind i ovnen og det er bare at vente på kanelen fanger næseboret og lyden af æblerne, som bobler derudaf. Nemmere bliver det ikke. Vi var der faktisk også tidligere i år med Rabarbercrumble og jep, det er da næsten også copy-paste med den her æblecrumble.
Fordi den dur.
Både til de pæne oktoberdage, mere bidske novemberdage og et valg, der ikke rigtig gider sætte to streger under noget.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Hvilket så ender med, at du helt omtumlet vågner op kl. 03.47 med stivfrosne tæer, fordi din hund har stjålet hele tæppet og et halvt hold i nakken. Heldigvis kan både det og blå tæer også snildt kureres af resterne af sådan en æblekage dagen derpå ;-)
Så.
Om du er til amerikansk valg, kører en øm muskel eller bare er så klar på at hygge dig gennem weekenden, så er der æblecrumble.
Spørgsmål til opskrift på æblecrumble
Jep, bland eventuelt samme mængde nødder og kokos i dejen, som mængden af havregryn.
Well, det bliver ikke helt det samme. Du kan køre udelukkende havregryn eller erstatte hvedemel med fx. mandelmel.
Sådan en lidt syrlig, fast sag går ret godt til crumble.
Du kan snildt lave din crumble på forhånd, så den blot skal samles og bages. Ellers kan du også give den 10 minutters luneri i ovnen inden servering, hvis den allerede er bagt.
Hiv det ud og/eller erstat med vaniljesukker eller lige det krydderi, som du er pjattet med. Lidt revet citronskal er også ret lækkert.
Well, i en snæver vending - men den brune farin er nu ret god til det karamelisering med æbler.
Æblecrumble med marcipan
Crumble med marcipan er bare en luksus og smager fantastisk. Så har du lige et stykke marcipan liggende, så riv det og bland i crumblen. Det er genialt.
Det samme er hakkede mandler eller hasselnødder, som giver lækkert bid i din crumble.
Tilbehør til æblecrumble
Jeg er personligt mest til den helt heftige cremefraiche med en snert af vanilje eller citron, men sådan en omgang vaniljeis.. Hov, eller karamelis - ork, det vil også være lækkert.
Flere nemme kager med æble:
Der er frit valg på alle hylder - æble er lækkert i det meste.
Æblecrumble
DET SKAL DU BRUGE
- 1 ovnfast fad (ca. 22-26 cm i diameter)
Ingredienser
Æblefyld
- 6-8 æbler, små/mellem
- 20 g brun farin
- 2 tsk kanel
- 50 g rosiner, valgfrit
Crumble
- 110 g hvedemel
- 60 g havregryn , her 30 g finvalsede og 30 g grovvalsede
- 100 g rørsukker
- ½ tsk salt
- 175 g smør, koldt
Sådan gør du
Æblefyld
- Skær æblerne i både eller grove tern - jo større stykker, jo mere bid vil din æblecrumble have.
- Vend æblerne med farin og kanel.
- Fordel æblerne i et ovnfast fad (ca. 22-26 cm i diameter)
Crumble
- Bland hvedemel, havregryn, sukker og salt sammen i en skål.
- Skær den kolde smør i tern og smuldr det i dejen. Det er vigtigt smørret er helt koldt.
- Smuldr dejen sammen til "klumper" - pas på med ikke at samle dejen. Det tager et par minutter.
- Fordel crumblen ovenpå æblerne. Top gerne godt op, da det falder sammen.
- Bag æblecrumble ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter til crumblen er gylden og æblerne begynder at væske og boble i kanten.
- Server varm, lun eller kold med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.
Madfotografering og foodstyling
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder
Billede æblecrumble:
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
- Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/4.5
- Lys: Speedlight med 90 cm softboks
Michael
Der står 60 gram havregryn / heraf 60 finvalset og 60 grovvalset? Men er det så ikke 120g?
Jeg reducerede til 3 personer - og det virker til at være meget æble og meget lidt cumble... Det kan ikke dække æblerne. Og dejen er meget "fed" bliver bare til en klump blød Smør når man prøver at smuldre det
Loui&bearnaisen
Hej Michael
I opskriften står der; 30 g finvalsede og 30 g grovvalsede så det bliver 60g.
Dejen skal ikke smuldres så smørret bliver blødt, det skal blive til klumper/gryn. Derfor er det vigtigt at bruge koldt smør i crumblen.
Mange hilsner
Louise