• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Æblecrumble

    Af Louise | 2 Comments

    Æblecrumble er en favorit til efteråret og så nem en kage at lave. Æbler med farin og sprød crumble med havregryn på toppen. Find opskrift på æblecrumble her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    æblecrumle - opskrift på crumble med æble
    Jump to:
    • Spørgsmål til opskrift på æblecrumble
    • Æblecrumble med marcipan
    • Tilbehør til æblecrumble
    • Flere nemme kager med æble:
    • 🍴 Opskrift
    • Madfotografering og foodstyling

    Inden vi runder hjørnet, kalder det en uge og napper en lækker weekend, så får du den her:

    Klassisk æblecrumble. 

    Intet efterår uden den!

    Eller for den sags skyld amerikansk valgaften.

    Yup.

    Hang du ved?

    Her var det på med den gode, grønne joggingbuks, det uldne tæppe op under hage(rne) og rigeligt med skoldhed te på kanden. Early grey, i helt kulsort koffein-udgave, selvfølgelig - lang nat forude!

    Valgsnacken?

    • American Apple Pie?
    • Pecan Bourbon Pie?
    • Key Lime Pie?

    Arrh, man gider heller ikke bøvle med hverken mørdej eller kiks.

    æblecrumle - opskrift på crumble med æble

    Frem med den klassiske æblecrumble.

    5 minutter, ind i ovnen og det er bare at vente på kanelen fanger næseboret og lyden af æblerne, som bobler derudaf. Nemmere bliver det ikke. Vi var der faktisk også tidligere i år med Rabarbercrumble og jep, det er da næsten også copy-paste med den her æblecrumble.

    Fordi den dur.

    Både til de pæne oktoberdage, mere bidske novemberdage og et valg, der ikke rigtig gider sætte to streger under noget.

    BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu

    Hvilket så ender med, at du helt omtumlet vågner op kl. 03.47 med stivfrosne tæer, fordi din hund har stjålet hele tæppet og et halvt hold i nakken. Heldigvis kan både det og blå tæer også snildt kureres af resterne af sådan en æblekage dagen derpå ;-)

    Så.

    Om du er til amerikansk valg, kører en øm muskel eller bare er så klar på at hygge dig gennem weekenden, så er der æblecrumble.

    æblecrumle - opskrift på crumble med æble

    Spørgsmål til opskrift på æblecrumble

    Kan jeg lave crumble uden havregryn?

    Jep, bland eventuelt samme mængde nødder og kokos i dejen, som mængden af havregryn.

    Hvad med uden hvedemel?

    Well, det bliver ikke helt det samme. Du kan køre udelukkende havregryn eller erstatte hvedemel med fx. mandelmel.

    Hvilken æblesort er bedst at bruge?

    Sådan en lidt syrlig, fast sag går ret godt til crumble.

    Kan æblecrumble laves på forhånd?

    Du kan snildt lave din crumble på forhånd, så den blot skal samles og bages. Ellers kan du også give den 10 minutters luneri i ovnen inden servering, hvis den allerede er bagt.

    Du er ikke vild med kanel?

    Hiv det ud og/eller erstat med vaniljesukker eller lige det krydderi, som du er pjattet med. Lidt revet citronskal er også ret lækkert.

    Dur det med almindeligt sukker frem for brun farin?

    Well, i en snæver vending - men den brune farin er nu ret god til det karamelisering med æbler.

    Æblecrumble med marcipan

    Crumble med marcipan er bare en luksus og smager fantastisk. Så har du lige et stykke marcipan liggende, så riv det og bland i crumblen. Det er genialt.

    Det samme er hakkede mandler eller hasselnødder, som giver lækkert bid i din crumble.


    Tilbehør til æblecrumble

    Jeg er personligt mest til den helt heftige cremefraiche med en snert af vanilje eller citron, men sådan en omgang vaniljeis.. Hov, eller karamelis - ork, det vil også være lækkert.


    Flere nemme kager med æble:

    Der er frit valg på alle hylder - æble er lækkert i det meste.

    • Æblekage med marcipan
    • Apple Hand Pies | Små æbletærter med karamel
    • Cinnamon-Apple Crumble Bars

    🍴 Opskrift

    æblecrumle - opskrift på crumble med æble

    Æblecrumble

    Æblecrumble er en favorit til efteråret og så nem en kage at lave. Æbler med farin og sprød crumble med havregryn på toppen.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Antal: 6 pers.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 ovnfast fad (ca. 22-26 cm i diameter)

    Ingredienser

    Æblefyld

    • 6-8 æbler, små/mellem
    • 20 g brun farin
    • 2 tsk kanel
    • 50 g rosiner, valgfrit

    Crumble

    • 110 g hvedemel
    • 60 g havregryn , her 30 g finvalsede og 30 g grovvalsede
    • 100 g rørsukker
    • ½ tsk salt
    • 175 g smør, koldt
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Æblefyld

    • Skær æblerne i både eller grove tern - jo større stykker, jo mere bid vil din æblecrumble have.
    • Vend æblerne med farin og kanel.
    • Fordel æblerne i et ovnfast fad (ca. 22-26 cm i diameter)

    Crumble

    • Bland hvedemel, havregryn, sukker og salt sammen i en skål.
    • Skær den kolde smør i tern og smuldr det i dejen. Det er vigtigt smørret er helt koldt.
    • Smuldr dejen sammen til "klumper" - pas på med ikke at samle dejen. Det tager et par minutter.
    • Fordel crumblen ovenpå æblerne. Top gerne godt op, da det falder sammen.
    • Bag æblecrumble ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter til crumblen er gylden og æblerne begynder at væske og boble i kanten.
    • Server varm, lun eller kold med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Madfotografering og foodstyling

    Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Se mere: Video: 4 genveje til bedre madbilleder

    Billede æblecrumble: 

    • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8
    • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/4.5
    • Lys: Speedlight med 90 cm softboks

    Mere sulten?

    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • æblehorn
      Æblehorn med kanelsukker
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Michael

      august 31, 2023 at 1:56 pm

      Der står 60 gram havregryn / heraf 60 finvalset og 60 grovvalset? Men er det så ikke 120g?

      Jeg reducerede til 3 personer - og det virker til at være meget æble og meget lidt cumble... Det kan ikke dække æblerne. Og dejen er meget "fed" bliver bare til en klump blød Smør når man prøver at smuldre det

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 01, 2023 at 9:44 am

        Hej Michael

        I opskriften står der; 30 g finvalsede og 30 g grovvalsede så det bliver 60g.
        Dejen skal ikke smuldres så smørret bliver blødt, det skal blive til klumper/gryn. Derfor er det vigtigt at bruge koldt smør i crumblen.

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen